Som onkologická pacientka, chodievam si pre lieky do Viedne. Sice minulé aj predminulé CT bolo bez nálezu, ale lieky mám brať naďalej. Mám ich do konca mája. Pokiaľ neotvoria hranice dovtedy, čo bude ďalej? Z tej nemocnice ich vraj neposielajú ani kuriérom. Keď si pre ne pôjdem, že by ma na výnimku pustili, musé ma odviezť manžel, lebo ja šoférovať neviem. Potom bude treba ísť do karantény a to do štátu riadenej, čiže mimo svojho bytu. Mám štyri a polročného syna. kto sa mi o neho postará? Moja mama, ktorá je seniorka? Veď seniori a malé deti sa nesmú teraz stretávať. Neviem, čo mám robiť. ☹
ale mozno by poslali . ked je vynimocna situacia
Nepojde do nutenej karantenty inde ale bude musiet byt doma s vami. A vy s nim. Nezufaj, do maja je este velmi daleko. Zameraj da na pekne veci a nie na to vo bude v maji. Vies ty? Viem ja? Zi pre dnesok.
Hlavne sa nestresovať ! A dovtedy je ešte veľmi vela času stať sa môže čokoľvek aj situácia sa môže dovtedy zlepšiť 🙂 ❤️ ešte je len koniec marca žiadna panika
@anjika44 Ako píšu baby - nestresuj. Je to nepríjemná situácia, ale nestresuj sa dopredu 😉 Do mája ešte času dosť, ako sa to tu veľmi rýchlo objavila, tak sa to môže aj veľmi rýchlo skončiť. Ja by som kontaktovala lekárku a buď nech ona urguje zdravotnú poisťovňu. Alebo nech ti vystaví nejakú správu, že doporučuje pokračovať v liečbe s uvedeným liekom. A rieš so zdravotnou ty. Alebo skús zavolať do konkrétnej lekárne vo Viedni ty a povedz čo je vo veci. Určite s niekým nájdete nejaké zhodné riešenie 😉
ani na ambasade zatial nič nevedia, situácia sa meni každu hodinu, možno v máji to bude ok...alebo naopak zakazu vychadzat z bytu...ale zase je blbost byt v karantene medzi cudzimi, práve tam može človek niečo chytiť...
@anjika44 bud kontaktovat poistovnu, pripadne kontaktovat lekaren mailom/telefonicky a vysvetlit situaciu, isto najdu riesenie....pripadne najst niekoho vo Viedni, kto ti ich kupi a posle na Slovensko....hlavne sa nestresovat, stres robi vela, maj je este daleko, mozno sa situacia upokoji, ak nie, tak budes riesit, riesenie sa isto najde, len sa nestresuj....
myslim, ze by to poslali, ved teraz je to uplne o niecom inom, myslim, ze je dobre si to zistit prave tam, zavolat a informovat sa
Možno ma z niektorého opatrenia trafi šľak a nebudem mať potom starosti, že ako zohnať liek.
toto mi odpisali z oľano, ked som ich žiadala o vynimku z karantíny kvoli tomu, že si chodievam do Viedne pre onkolieky ... Dobrý deň,
jedine čo Vám vieme momentálne poradiť je, aby ste skúšali apelovať, aby Vám dané lieky poslali buď kurierom alebo poštou nakoľko je taká situácia aká v súčasnosti je. Myslím si, že v týchto podmienkach by nemali mať s tým problém
Tak odpísala mi asistentka hlavneho hygienika, kto musi isť do zahraničia kvoli liečbe, misu vyplniť istý formulár a preukázať sa pozvánkou od daného zariadenia a potom po návrate sa ohlásiť u svojho ošetrujuceho lekára a ostať v domáccej karanténe...tak neviem, prečo ma z ministerstva vnutra strašili štátnou karantenou...a z Viedne tie lieky vraj pošlu doporučene
@anjika44 bude v karantene s vami....co ine?