Potrebujem psychológa

tehulka_mk
5. feb 2013

Prosim vas ked potrebujem psychologa mam zajst k obvodnej lekarke a vypise mi vymenny listok?Alebo si mam najst sama cez internet niekoho?A kolko sa vlastne cca plati za sedenie?Uz to asi zadarmo nebude vsak? 😕

diadiana
5. feb 2013

Niektorí psychologovia vyžadujú ešte stále výmenné lístky (aj ked to nie je povinnosť). Môžeš si nájsť aj niekoho cez internet a priamo sa ho opýtať, či potrebuje výmenný lístok. Za sedenie sa neplatí, pokiaľ má psychológ zmluvy so zdravotnými poisťovňami, prípadne sa dopláca nejaká suma, ak je to celé na priamu platbu tak je to cca 20 Eur, ako kde a u koho.

margarita
5. feb 2013

obvodna Ti vypise listok tak max. az k psychiatrovi...ten je totiz tiez lekar, ale psycholog nie je lekar.
skus si najst sama, su sukromni, kde sa dost plati, myslim, je to ale individualne, alebo skus kontaktovat nejakych "statnych", napr. tu:

http://www.vudpap.sk/organizacna-struktura/

diadiana
5. feb 2013

Obvodná ti môže vypísať výmenný lístok aj ku psychológovi - klinickému - tí síce nie sú lekári ako píše @margarita, ale sú zdravotnícki pracovníci. U sukromných psychologov, ktorí maju zmluvy so zdravotnými poisťovnami, sa nie všade platí, alebo sa len dopláca. Nie všetci súkromní pracujú iba na cash.

margarita
5. feb 2013

@diadiana
to je sranda, ja mam v rodine priamo 3 psychologov, ale ziadny nikdy nebol zdravotnicky, iba skolsky pracovnik 🙂
mozno mi nieco uslo, tak sorry.

fabant
5. feb 2013

@margarita ako pise diadiana je viac oblasti psychologiea klinicki patria k zdravotnikom...maju normalne aj atestacie avsak lieky nepredpisuju, na to je psychiater 😉

diadiana
5. feb 2013

@margarita 🙂 nevadí, ved nemôže každý vedieť všetko 🙂 tak ako píše @fabant psychologovia sa môžu špecializovať na rôzne oblasti, iba klinickí patria do zdravotníctva, potom sú školskí, poradenskí, pracovní atď. Ked už niekto začne po škole ako školský psycholog, málokedy ide do zdravotníctva a opačne, aj ked sa nájdu výnimky. Ale to je mimo témy, len tak na margo. Poradenstvo sa dá absolvovať aj u psychologov z VUDpap-ov a psychoterapiu najčastejšie u klinických psychologov.

margarita
6. feb 2013

@fabant
@diadiana
no tak som sa zase nieco nove naucila, vdaka za info.... 😉

opicaskorica
4. jún 2013

Je tu ma konikovi nejaka psychologicka, trebars aj na materskej?