Potrebujem poradiť od žien, ktoré berú antidepresíva

7. dec 2020

Ahojte žienky začala som brať antidepresíva iba teraz asi tak 3 mesiace ale keď som bola pri hociktorom lekárovi tak keď som spomenula čo beriem hneď ma brali za blázna hneď to písali do správy. Čaká ma menší zákrok budú mi brať vzorky z prsníkov nebudem uspaná tým že je to prvý môj zákrok mam hrozný strach a beriem Paretin, a aj neurol.Chcem sa opýtať či môžem tieto lieky zobrať aj v ten den? nebudem uspatá iba mi pichnú liek na umrtvenie. Nechcem lekárom hovoriť čo beriem mam velmi zlé skúsenosti.Bol niekto takto že si zobral oblbovák a šiel na operáciu alebo brat AD a bol na operácii? Alebo na zákroku?? Moj psychiater ma dovolenku tak sa neviem dovolať aby som sa poradila s ním a tam kde idem na odobratie vzorky rozhodne im nechcem hovorit čo beriem ... Prosím napíšte mi kto mal takú skúsenosť dakujem.

smolinka024
7. dec 2020

je tu skupinka panicka porucha, atd... skus napisat tam 😉 poradia ti

deti95060810
7. dec 2020

určite spomeň že berieš lieky. pretože ak ti budú chcieť pichnúť niečo na ukľudnenie -aby si sa nebála, tebe to nemusia ani povedať, a keď ty zoberieš Neurol - tak môžu ťa troška predávkovať, popr. zvolia nie moc dobrú kombináciu s tvojim liekom.... AD nebude až tak vadiť, horšie je to s Neurolom.
To ako sa tvária lekári - to ťa nemusí trápiť, hlavne aby si sa ty mala dobre a bola v pohode.... Možno aj oni berú niečo na nervy - nikdy nevieš....😉

bluka2
7. dec 2020

@deti95060810 snad jej nemozu pichnut nieco bez jej vedomia, ale inak suhlasim

sintra
7. dec 2020

A nie je to len tvoj pocit, ze ,ta brali za blazna'? Konkretne to komentovali? To, ze si liek pisali do karty je ich povinnost.

1andrea111
7. dec 2020

Robili mi biopsiu prsníka, vzala som predtým neurol a tiez beriem ad, nepovedala som to, nebol problém. Asi by bolo najlepšie sa skúsiť poradiť so psychiatrom, nezastupuje ho niekto? Alebo zavolať si do nejakej psychiatrickej nemocnice. Nehovorím že beriem AD.

sintra
7. dec 2020

@bluka2 mozu, pokial napriklad to vedomie strati.

bluka2
7. dec 2020

@sintra aha, tak beriem späť

sintra
7. dec 2020

Nerobite dobre, ak svoju liecbu pred inymi lekarmi zamlcite. Nikdy neviete, k akej situacii moze dojst a prave vase AD moze byt kontraindikaciou k akutne podanej latke. Zbytocne si tym mozete sposobit problemy.

1andrea111
7. dec 2020

@sintra je veľmi malá pravdepodobnosť toho čo píšeš ale že sa tie záznamy pôjdu s človekom všade je isté. Osobne si myslím že mnohi tieto veci neuvádzajú

sintra
7. dec 2020

@1andrea111 ze neuvadzaju, je pravda.

zuzi56
7. dec 2020

Beriem paretin, už som bola na troch operáciách v celkovej anestéze, povedz nech ti nedávajú tramal od bolesti, mne ho dali a mala som take stuhnuté ruky že až, totom som si nasla, že to dokopy z AD spôsobuje kŕče či stuhnutosti svalov.
Oblbovaciu tabletku si len spýtaj, tá je fajna 😂😂, a hlavne nestresuj, veď o nič nejde, a ráno si AD nedávaj, nič sa ti nezhorší , AD ma dlhy čas nástupu účinku , tiež aj vyradenie by si cítila až pocase.

miriam2908
7. dec 2020

Lekar by mal vediet o tvojom zdravotnom stave nech je to cokolvek. V akutnych pripadoch ak by ti na sale islo o zivot tak sa ta nebudu pytat ci to mozu pichnut to alebo ono, kym by ti vysvetlili co to vlastne je po slovensky a nie v tej ich latinskej hatlanine, to by preslo more casu. Mna chitila panika pri cisarskom a okamzite ma uspali nic sa ma nepytali. No na druhej strane som bola predtym u internistu aj u anesteziologa takze moju dokumentaciu mali v kope, ale s tym ako sa to rychlo zbehlo pochybujem ze ju niekto stihol precitat. Nie je dobry napad zatajovat, vyser sa na nazory ostatnych, bude ti lepsie 😉