Potrebujem pomôcť s akné

9. apr 2023

S akné sa trápim celý život, najnovšie sa mi z ničoho nič začali robiť takéto vyrážky (foto), o veľkých cystických vyrážkach ktoré neskutočne bolia a držia sa na tvári kľudne aj týždne ani nehovorím, nič na ne nefunguje, používam kvalitnú kozmetiku, o svoje telo sa starám zvnútra i zvonku, som už totálne zúfalá, ruším všetky udalosti, s kamošmi, s rodinou, nedokážem výjsť von šťastná s týmto na tvári, prosím, za hocijaké rady budem neskutočne vďačná.

autor
9. apr 2023
thereisabear
9. apr 2023

A akú kozmetiku používaš? Hormóny máš v poriadku? Akú máš stravu?

autor
9. apr 2023

@thereisabear Ja neviem ako zistím či mám hormóny v poriadku, nič iné okrem akné ma zo zdravotného hľadiska netrápi. Kozmetiku používam La Roche Posay a vysadila som z jedálnička mlieko a sladkosti, jem veľa ovocia a zeleniny, nepijem sladené nápoje len vodu a čaj, nepijem alkohol.

thereisabear
9. apr 2023

A s lekárkou si to neriešila? U kožnej si nebola? Problém môžu byť aj hormóny, gastro...

autor
9. apr 2023

@thereisabear Bola, riešila, už miliónkrát, buď mi predpísali vodičky, mastičky, ktoré nepomohli, alebo potom gynekologička antikoncepciu, ktorú brať nechcem.

mima1608
9. apr 2023

Aj ja som mávala takéto vyrážky a pomohla mi antikoncepcia. Odvtedy mám pleť ako bábätko (akné sa nevrátilo ani po vysadení chvalabohu). No ale keď ju brať nechceš, neskúšala si u kozmetičky laserovú terapiu? Kamoške to dosť pomohlo.

autor
9. apr 2023

@mima1608 Ja som antikoncepciu už brala, po vysadení sa mi akné vrátilo dvakrát tak zlé, preto ju už brať odmietam. A áno, laser som už na tvári mala, mala som aj chemický peeling, pravidelné čistenie na kozmetike po dobu 3 mesiacov… jednoducho snáď všetko čo vám napadne som už vyskúšala… Už som zúfalá.

dota6
9. apr 2023

Roaccutane? Mne zmenil život a vrátil sebavedomie.

mira0611
9. apr 2023

Ahoj autorka pozri si na youtube video produkty: ordinary acne, daj do vyhladavaca, ja si myslim kombinacia 30%aha kyseliny+niaciamid a azelaic acid by ti pomohli. Kup si set, proti acne a k tomu si dokup veci. To ti pomoze. Len nezabudni na dobru spf ochranu po 30%aha kyseline.

micusa2222
9. apr 2023

len sa čudujem, že to riešiš na MK..čo takto vyhľadať kožnú lekárku alebo dermatokozmetický ústav ?

autor
9. apr 2023

@micusa2222 prečítaj si moje odpovede, mudrlantka

autor
9. apr 2023

@dota6 nechcu mi to predpisať

rooberta
9. apr 2023

Dermatovenerolog + kozmetička dlhodobo, sama tento boj nevyhras a La Roche Posay podľa mňa nie je bohviečo.

viktorialj
9. apr 2023

ja som nemala akné cely život, vyhodilo sa mi keď som mala ťažšie obdobie a nevedela som sa ho vyše roka zbaviť. Jedine čo mi nato pomohlo bola Mary Kay kozmetika taká rada na akné. Toto absolútne nehovorím ako nejakú reklamu, sama tieto “katalôgove” značky veľmi neuznávam a nič z nich nepoužívam ale na toto nedám dopustiť a mne to teda zredukovalo akné na minimum. Tie ceny za produkty nie sú úplne malé ale mne osobne to veľmi pomohlo

dota6
9. apr 2023

Mala som rovnaký problém 😢 hľadala som dr, o ktorej som vedela, že to predpisuje. No tiež, až po dlhej dlhej ceste klasickou liečbou, teda všetkými masťami a atb :( už mi bolo nanič zo všetkých tych dalacinov, fucidinov, belakne, skinoren, differine, akneroxid atd. Mne to nepomohlo, teda niečo pomohlo ale na tie hlboké nič:(
Držím palce. No myslím, že jediná cesta je Roaccutane.

silvinka1p
9. apr 2023

Nápis mi sprsvu možno ti pomôžem 🙂

micusa2222
10. apr 2023

ty trdlo....treba naháňať odborných lekárov,nie rady na MK...mne padali vlasy a lekár ma poslal minimáne k piatim špecialistom, aby sme sa dopracovali k problému..

pertulik
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
suzibandit
12. apr 2023

Skús pozriet na Ig profil lenacoufalova

veronikazuzu
24. okt 2023

ja som vyskúšala všelijaké produkty a nič mi nepomáhalo, až som jedného dňa natrafila na produkty na fotke a musím povedať, že je to neskutočne dobré