Ahojte potrebovala by som ist na PN pre psychicke problemy. Vie ma vypisat doktor alebo musi psychiater? Na ako dlho by tu PN vystavil a musim to oznamit zamestnavatelovi? Dakujem
@linda97 zamestnávateľovi len oznamis že si PN zo zdravotných dôvodov, dôvody prečo a s čím si PN vedieť nepotrebuje a ani nemá. Maximálne sa môže pýtať na predbežnú dĺžku PN
@linda97 obvodný ta vie vypísať na pn ale psychiater vie vypísať dlhodobú pn dokonca s celodennymi vychadzkami a tvoj zamestnávateľ vidí síce pn ale nevidi diagnózu
@linda97 ja som bola s panickou poruchou na PN rok, samozrejme stav si to vyžadoval bol po nehode, len som dostala lekarsku spravu od psychiatra pre obvodnu a ta mi ju vystavila a predlzila podla potreby, vychadzky celodenne sa uz nevystavuju iba 3-4h doobeda a 3-4h poobede, nakolko poistovna socialna to akceptovat nechce a je nazoru ze clovek ktory chce vychadzky viac moze aj normalne chodit do prace, cize aj ked mi vylucne napisala psychiatricka ze moj konkretny stav si to vyžaduje, z dôvodu znovu zabehnutia do života a cestovania mimo bydliska, inak k zlepšeniu stavu nedôjde, tak obvodna vyhoviet nemohla a oddôvodnila to tým vyššie uvedeným. Väčšinou po roku PN sa uz zvažuje invalidný dôchodok alebo návrat do práce.
@beasy ja som bola.tiez rok na PN od psychiatra, a mala som schválené aj celodenné vychádzky. Bola som pred posudkový komisiou kde som si to obhájila sama .
@taynee PN som skončila v marci 2024 , neviem či sú zakazane dakym zákonom ..vravím ako som na tom bola ja. Keby nemám.stanovene celodenné vychádzky môj stav by sa nikdy nezlepšil , iba zhoršoval.
@taynee ja som bola ale pre posudkovym.lekarom zo SP, vychádzky mi schválil on sam pre výnimočný pripad od 7- 12 a potom od 14-19. Všetko závisí od doktora a konkretneho prípadu.
Dakujem pekne vsetkym za odpovede 🙏🏽 psychiatra navstevujem a riesim pre psychiku aj invalidny ale citim ze toho zacina byt na mna zas moc
@chupakabra ale ty si nemala celodenné vychádzky. Nepíš to takto, lebo autorku zavádzaš.
@gabrm preboha, asi každý psychicky chorý človek si x krát vypočul ako je lenivý, vymýšla si alebo sa mu nechce. To moze naozaj povedat len niekto kto to nezazil, lekári sú na to aby stanovili diagnózu a ked ju lekár potvrdí a nasadí liečbu tak laik do toho urcite nemá čo kecať a robit záver
@koniarova treba si prečítať môj koment kde píšem od kedy do kedy som malavychadzky , myslím si , že autorka vie čítať
Vie ti vypísať aj obvodný.