Potrebujem PN kvôli psychickým problémom

linda97
27. máj 2024

Ahojte potrebovala by som ist na PN pre psychicke problemy. Vie ma vypisat doktor alebo musi psychiater? Na ako dlho by tu PN vystavil a musim to oznamit zamestnavatelovi? Dakujem

koniarova
27. máj 2024

Vie ti vypísať aj obvodný.

1andrea111
27. máj 2024

@linda97 zamestnávateľovi len oznamis že si PN zo zdravotných dôvodov, dôvody prečo a s čím si PN vedieť nepotrebuje a ani nemá. Maximálne sa môže pýtať na predbežnú dĺžku PN

slavka1988
27. máj 2024

@linda97 obvodný ta vie vypísať na pn ale psychiater vie vypísať dlhodobú pn dokonca s celodennymi vychadzkami a tvoj zamestnávateľ vidí síce pn ale nevidi diagnózu

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
beasy
27. máj 2024

@linda97 ja som bola s panickou poruchou na PN rok, samozrejme stav si to vyžadoval bol po nehode, len som dostala lekarsku spravu od psychiatra pre obvodnu a ta mi ju vystavila a predlzila podla potreby, vychadzky celodenne sa uz nevystavuju iba 3-4h doobeda a 3-4h poobede, nakolko poistovna socialna to akceptovat nechce a je nazoru ze clovek ktory chce vychadzky viac moze aj normalne chodit do prace, cize aj ked mi vylucne napisala psychiatricka ze moj konkretny stav si to vyžaduje, z dôvodu znovu zabehnutia do života a cestovania mimo bydliska, inak k zlepšeniu stavu nedôjde, tak obvodna vyhoviet nemohla a oddôvodnila to tým vyššie uvedeným. Väčšinou po roku PN sa uz zvažuje invalidný dôchodok alebo návrat do práce.

chupakabra
28. máj 2024

@beasy ja som bola.tiez rok na PN od psychiatra, a mala som schválené aj celodenné vychádzky. Bola som pred posudkový komisiou kde som si to obhájila sama .

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
chupakabra
28. máj 2024

@taynee PN som skončila v marci 2024 , neviem či sú zakazane dakym zákonom ..vravím ako som na tom bola ja. Keby nemám.stanovene celodenné vychádzky môj stav by sa nikdy nezlepšil , iba zhoršoval.

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
chupakabra
28. máj 2024

@taynee ja som bola ale pre posudkovym.lekarom zo SP, vychádzky mi schválil on sam pre výnimočný pripad od 7- 12 a potom od 14-19. Všetko závisí od doktora a konkretneho prípadu.

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
linda97
autor
28. máj 2024

Dakujem pekne vsetkym za odpovede 🙏🏽 psychiatra navstevujem a riesim pre psychiku aj invalidny ale citim ze toho zacina byt na mna zas moc

koniarova
29. máj 2024

@chupakabra ale ty si nemala celodenné vychádzky. Nepíš to takto, lebo autorku zavádzaš.

gabrm
29. máj 2024

@taynee
Jeden rodinný príslušník je momentálne na PN s diagnózou F33.1 a má vychádzky od 8:00 do 18:00. 😉
Mňa by skôr zaujímalo,či to nemôže človeku nejako ublížiť keď užíva antidepresíva - Alventu, keď mu nič nie je,lebo podľa mňa mu nič nie je,len sa mu nechce chodiť do práce. 🤔

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
beasy
29. máj 2024

@gabrm preboha, asi každý psychicky chorý človek si x krát vypočul ako je lenivý, vymýšla si alebo sa mu nechce. To moze naozaj povedat len niekto kto to nezazil, lekári sú na to aby stanovili diagnózu a ked ju lekár potvrdí a nasadí liečbu tak laik do toho urcite nemá čo kecať a robit záver

gabrm
29. máj 2024

@taynee
A ha,nevedel som,že sú(boli) aj 24/7 vychádzky,myslel som,že toto sú celodenné. A to by si musela poznať tento konkrétny prípad,ja som tiež zdravotník a viem čo je depresia,ale toto je iný prípad.

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
chupakabra
29. máj 2024

@koniarova treba si prečítať môj koment kde píšem od kedy do kedy som malavychadzky , myslím si , že autorka vie čítať