Mám z toho už niekoľko -ročnú traumu. Pár krát sa mi stalo, že pri podávaní ruky som ju mala studenú, niekedy spotenú a začala som sa na to veľmi sústrediť, dostala sa mi tá obava do hlavy tak, že mi to komplikuje spoločenský aj pracovný život. Pri pomyslení na to, že mám ruku niekomu podať, nastane stres a ruka, kt. je "suchá" sa začne zrazu potiť. Keď som doma medzi svojimi nikdy sa mi to nestalo. Iba v cudzom prostredí. Predtým to podľa mňa súviselo aj so štítnou žľazou (liečila som sa odmalička), ale teraz je to skôr psychického pôvodu. Neviem čo s tým, prosím poraďte ako sa prestať na to sústrediť a tým si to neprivolávať.
@daniela022 Ešte ma napadlo, že existuje aj liečba botulotoxínom a tiež chirurgické riešenie, ale myslím, že si to pacient sám hradí - dá sa o tom vygoogliť veľa. Alebo začni prípravkami z lekárne, ktoré blokujú potenie (tuším na základe hliníkových solí). Len všetky tieto možnosti majú nielen svoje pre, ale aj proti. Zváž, čo ti najviac vyhovuje. Určite niečo zafunguje aj u teba 🙂.
@daniela022 ...prave som nasla toto: http://www.cas.sk/clanok/276472/nadmerne-poteni....
@daniela022 Ahoj,
myslím, že ti pomôže len nejaká terapia u psychológa - niekde to musí mať príčinu. Asi si bude treba prejsť regresom (návrat do minulosti), aby si dostala odpoveď na svoju dnešnú otázku. Možno to zvládneš aj sama - ak si analytický typ - ale ja by som to na tvojom mieste absolvovala radšej pod dohľadom niekoho erudovaného.
Držím palce, aby si sa potila len vtedy, keď bude vonku horúco 🙂 a nie pri podávaní rúk.
Denisa