Posunutie menštruácie a dojčenie

anjelik_majka
26. jún 2014

Ahojte,
neviete mi niekto poradiť? Môžem užívať lieky na oddialenie menštruácie ak dojčím? Cca o mesiac ideme na dovolenku a podľa všetkého by som to mala dostať počas dovolenky, ale nechce sa mi zbytočne prehnať k doktorovi, odsedieť si to tam, aby mi nakoniec povedal, že keď dojčím, tak mi nič nepredpíše...
vďaka za každú reakciu 😉

jul11
26. jún 2014

@anjelik_majka liek sa vola norethisteron a v pribalovom letaku je dojcenie ako kontraindikacia.ale mozno existuje aj nieco ine

michaelkanr
26. jún 2014

@jul11 ak vies presny nazov lieku, tak pozri na mamile, je tam zoznam liekov a ci sa mozu pocas dojcenia. Vacsina liekov sa oficialne nemoze-pretoze je neeticke testovat ich na tehotnych a dojciacich zenach. Ale v skutocnosti neublizia ani mamine ani babu. Takze by som sa pozrela na ten zoznam, doktori vnimaju ako prekazku dojcenia skoro vsetko 😒

milota164
26. jún 2014

ved mu skus zavolat

anjelik_majka
autor
26. jún 2014

@jul11 ten Norethisteron som kedysi mala, ale to je už zo 8 rokov... inak som nikdy nepovažovala za nutné posúvať cyklus... A čo, v najhoršom sa nabalím vložkami a tampónmi, aj keď tie nemám moc rada....

@michaelkanr práveže netuším, aké iné lieky na to sú a to s tým dojčením je fakt všade, tak neviem, .. Ale zvažujem to, čo píše @milota164 že mu v pondelok ráno zavolám a uvidím čo mi povie....

jul11
27. jún 2014

@michaelkanr asi si chcela napisat @anjelik_majka ale je to tak,vacsinou sa vsade pise ze v tehotenstve a v dojceni zakazne. kuk na mamilu. a
@anjelik_majka a ktym vlozkam a tamponom,kuk na menstruacny jkalisok,s tym mozes aj plavat,vydrzi viac ako tampon a nema ani neziaduce ucinky,nehrozi toxicky syndrom