Postup pri domácom pozitívnom antigénovom teste

lenka3008
11. apr 2022

Ahojte ako to teraz vlastne funguje,pretože akosi som to už prestala sledovať.Dcéra 16r. prišla dnes zo školy a necítila sa dobre tak sme urobili antg.test a vyšiel pozitívny.Pre istotu sme zrobili ešte jeden ,tiež pozitívny.Samozrejme som volala do školy a oznámila to Vraj máme kontaktovať aj obvodného lekára.Ale otázka znie,koľko dní je teraz vlastne karanténa.Viem že očkovaní s ktorými prišla do kontaktu pokiaľ príznaky nemajú nemusia byť v karanténe ale koľko dní má dcéra karanténu?

bartosovaivana
11. apr 2022

@lenka3008 ja som minulú nedeľu mala pozitívny domáci AG test v pondelok som zavolala obvodnej lekárke že aké mám príznaky a to ale tým že som na rodičovskej tak mne pn netrebalo a nebola som ani na pcr ani nič len doma som sedela tých 5dni pokiaľ nemáte nejaké silné príznaky ináč by ste mali byť do odznenia príznakov si myslím 🙂

janinah
11. apr 2022

Dr. vám všetko povie,ráno tam volajte,ak bude dcéra úplne bez príznakov /čo asi nie je,ked sa cíti zle/,tak 5 dní je karantena.Kvôli letným dovolenkám odporúčam aj PCR:

siska53
11. apr 2022

@lenka3008 tiez sme to mali teraz vsetci - 5 dnova karantena, ak uz nie su priznaky, tak sa ukoncuje, ak nie, tak do vyliecenia. Mojej dr som posielala aj pozitivny ag test emailom. A deti to maju tiez aspon v karte zaznacene. A ja tiez.