Ahoj. Je tu niekto, kto si tým prešiel? Potrebovala by som sa niečo opýtať. Hlavne ak teda bola aj psychoterapia a farmakoterapia a nie je to aktuálna trauma.
@patulik0706 ďakujem ti za odpísanie. Je to diagnóza na celý život? Dá sa to úplne poraziť? Či sa to môže vracať a zažívať flashbacky, úzkosti, depresiu aj po rokoch od terapie? Neviem sa to nikde dočítať. Mrzí ma, že si si niečím traumatickým musela prejsť. Zároveň som rada, že si vyhľadala pomoc. Viem, že to je veľká odvaha.
Napíš IP.
Pokiaľ viem,tak áno je to na celý život...dá sa s tým pracovať...navštevujem klinickú psychologičku. Určite sa vracajú aj spomienky aj úzkosti. Mne to hlavne spúšťa stres v práci, zhorší sa mi spánok a už to potom ide dolu vodou...som aj na liekoch a musím si zaklopať, mám už vyše roka pokoj od úzkosti avšak určite ešte nemám vyhraté. Je to už 9 rokov od mojej traumy a stále sú aj lepšie aj horšie obdobia. Skôr ma mrzí že to má následky v podobe podlomeného zdravia, kvôli ktorým si nemôžem nájsť normálne zamestnanie a fungovať ako zdraví ľudia. Ale dá sa s tým naučiť žiť, keď to človek prijme. Veľa šťastia želám 🙂
Áno, ja mám túto diagnózu...okrem iných...Pýtaj sa čokoľvek...