Ahojte 🙂 mám tu niekoho kto má posttraumaticku poruchu?Pred x rokmi po ľahšej autohavárii mi to diagnostikovali.Po asi piatych rokoch som si sama postupne vysadila AD. Po roku sa mi všetko vrátilo. Panika, stres... Dala som sa na PN a myslela som ze to prejde a bude dobre. Opak je pravdou. Spúšťač bola panika zo samoty (nenávidím byť sama). Teraz mám pocit že mi na celom tele sedí balvan. Myslela som že masážami mi to prejde a budem fit. V práci som nebola mesiac, von nechodím a dnes som ledva smeti vyniesla. Návrat k AD je asi bez debaty ze... 🙄 (písala som sem status asi tri týždne dozadu s tým že to prejde ale ee..) Poradíte mi ako to zvládnuť lepšie teda aj s AD? Potrebujem sa rýchlo vrátiť späť do života ženy-manželky a do práce.
Ahoj, ja mám postraumatický stresový syndróm po pôrode. Chodím na psychoterapie. A počula som, že veľmi pomáha EMDR.
@mattina8991 ahoj..A máš aj liek? Čítam že terapie sú veľmi dobré a pomáhaju vám, tak asi tu so všetkým praštím a idem si za zdravím. Idem sa pozrieť čo to je to EMDR 🙂
Nasadili mi AD a na upkojenie chlorprotixen ten som vysadila a idem vysadiť aj AD pretože sú neúčinné. Veľmi mi pomohla tradičná čínska medicína konkrétne odvary a akupunktúra. Chodiť von medzi ľudí, stretávať sa s rodinou a neizolovať sa.
@lia1988 Ad su asi potrebne, ale na vyliecenie a nie len potlacenie treba tu traumu proste spracovat u psycjologa. Terapia EMDR je zamerana prave na spracovanie traum, psycholog v tom musi mat absolvovany vycvik. Na Sr by som poradila zoznam psychologov, ale v zahranici si najdi, kto ma napisane ze ma vycvik v EMDR. Stoji to peniaze, aj na SR casto, ale zdravie a fungovanie v tomto pripade je na prvom mieste...
A nechces to riesit s terapeutom?