Postcovidový syndróm - príznaky ako pri Covide-19

lienkazienka
30. apr 2021

Ahojte, prosim Vas je clovek infekcny pre postcovidovom syndrome. Pred 2 mesiacmi som mala covid a minuly tyzden som stracala hlas a teraz uz mam uplne chytene priedusky a kaslem viac ked som mala covid. Na pcr test nemozem a ked chcem pn musim ist k obvodnej. Mate niektora skusenosti ako sa to riesi? Lebo priznaky mam uplne rovnake ako pri covide. Hlavne ozaj neviem ci som infekcna pre rodinu.

daniela1911
30. apr 2021

@lienkazienka prečo na PCR nemôžeš ? Kvôli výnimke z testovania po prekonaní covidu ?
Chod má protilátky, tam uvidis aké máš po dvoch mesiacoch, resp. ak si pozitivna, nejako vedia aj zistiť, že sa priamo tvoria.
Sú síce mutácie, ale nemyslim si, že máš opäť covid a v prípade postcovidoveho zhoršenia, nemyslim, že by si mala byt infekčná. Ale toto všetko bude jasné, až po x rokoch štatistiky...

jazula
1. máj 2021

Kľudne môžeš mať znovu Covid, šla by som sa otestovať (výnimku síce máš, ale to znamená, že sa testovať nemusíš, ale môžeš). Nikto netuší, ako tá hnusoba funguje, bola by som radšej opatrnejšia...držím palce.

25daniela
1. máj 2021

@lienkazienka choď na ag test, keď si znovu chorá, môžeš ho mať pozitívny, inak by mal byť negatívny.

mogaa
1. máj 2021

@lienkazienka neviem či i uvedomuješ že Covid môžeš mať opakovane a kludne aj po mesiaci či dvoch....a na pCr samozrejme ísť môžeš, je veľmi nepravdepodobné že po vyliečení z Covidu by si po 2mesiacoch mala stále pozitívny test...to bolo naozaj pár prípadov a tí ľudia mali ťažší priebeh....

monci20
1. máj 2021

@lienkazienka určite treba ísť na ag test, môj manžel bol 2 krát pozitívny po 4 mesiacoch, švagriná po 3 mesiacoch a synovec po mesiaci

hettinka
1. máj 2021

@lienkazienka mohla si chytiť sj niečo iné, chrípku, angínu, priedušky… chod k lekárovi, nech on posúdi, čo to je.

lienkazienka
autor
1. máj 2021

@monci20 vsade je pisane ze minimalne prve tri mesiace sa nema dat clovek testovat. Ze testy vtedy ukazuju falosnu pozitivitu z odumrelych buniek. Preto ma nenapadlo ist na test. Uvidim co mi doktorka povie.

maciatkolulu
1. máj 2021

@daniela1911 ty, vieš o tom, že sú aj iné choroby ako Covid a ze môžeš ochorieť aj teda na iné choroby, taky normálny výter a normálne predpokladanieobyčajnej anginy, chrípky, zápalu priedusiek a tak, či to už neexistuje? Nakaziť môžeš rodinu samozrejme aj covidom a aj ostatnými...

monci20
1. máj 2021

@lienkazienka dlhodobú pozitivitu môže ukázať pcr test, ag ukazuje infekčnosť, oni boli aj chorí, ťažší priebeh ako na 1 krát

daniela1911
1. máj 2021

@maciatkolulu bavili sme sa o covide, a testovaní v obdobi s výnimkou.., čo tu splietaš o iných infekčných chorobách ? Autorke je jasne, že môže aj sopľom nakaziť rodinu.
Nech sa ide otestovať a bude vedieť.

maciatkolulu
1. máj 2021

@daniela1911 faaakt? Ja splietam.😂😂😂Keď je autorke jasne, tak nech ide k Dr. A reaguje ona, nie ty, ci si jej hovorca? 🙏💪No, každopádne, autorka ma pravdu, môže byt falošné pozitívna a sedieť doma 14 dni v karanténe s obycajnou"chripkou"a ty si daj prášky a bezkaj hajať, najlepšie s ruskom, jeden nikdy nevie, Covid nespi😂😂, pardon, vlastne od polnoci, či ktorej spi

mogaa
2. máj 2021

@lienkazienka nikde sa nepíše že 3mesiace po prekonaní Covidu máš falošne negatívny test, tie 3mesiace sa nemáš testovať lebo máš výnimku z testovania....a predpokladá sa že ak máš protilátky, tak Covid by si už nemala v tom období dostať....ale....to sa už dávno vyvrátil, stačí iná mutácia, či väčšia nálož vírusu a Covid môžeš dostať aj ak máš protilátky....a kludne do mesiaca po prekonaní Covidu....takže na test by som išla, je možné že ťa pošle aj doktorka...ale ano, vôbec to nemusí byť Covid ale iný vírus či baktéria....