Posledný rok mávam spánkovú paralýzu

magdalena12346
3. mar 2024

Asi posledný rok mávam spánkovú paralýzu. Zo začiatku to bolo tak raz za mesiac, neskôr som to začala mávať niekoľko krát do týždňa a teraz to mávam skoro každý deň. Je to asi hlavne zo stresu zo školy a že málo spím. Ale aj keď sa dobre vyspím a chcem znova zaspať dostanem paralýzu. Čítala som že to ľudia mávajú keď spia na chrbte, ale či už zaspím na chrbte, na boku alebo na chrbte stále ju dostanem. Dokonca mám nielen zrakové halucinácie ale aj zvukové a cítim ako sa ma niekto dotýka alebo ma chce udusiť. Väčšinou pomôže keď sa snažím pohnúť prstom ale inak nič nepomáha. Niekedy ju dostanem aj dvakrát po sebe. Celkom ma to vyčerpáva. Neviete čo s tým robiť?

nikoletta1712
3. mar 2024

@magdalena12346 Ja som to mávala takisto…Presne to, čo opisuješ…Hrozné…Videla som postavy v mojej izbe, stále ma chcel niekto škrtiť, počula som kroky pri posteli, halucinácie…Mne pomohli dlhé prechádzky v prírode a od neurológa na predpis Magnosolv…Beriem ho denne už asi druhý rok a už takéto “ nočné mory” nemávam…

aj47456
3. mar 2024

Ahoj, mne sa toto stávalo na vysokej škole. Hlavne, keď bolo stresujúce obdobie. Hlava bola “hore” a telo pohnúť sa ani za svet. Bol za tým nedostatok kvalitného nočného spánku, kopec kávy, poobedné krátke šlofíky a budíky, že sa musím učiť. Ja som “halucinácie” pri tom nikdy nemala, len som cez štrbinku očami videla, kde som a nedokázala som sa pohnúť.

Prešlo pár rokov a nestáva sa mi to dnes vôbec, proste nikdy. Prstom pohnúť nepohneš, mne jediné, čo išlo ovládať, bol môj vlastný dych. Keď som spala u frajera, bol už vycvičený, že keď som napr. zaspala náhodou na gauči a divne zrazu začala dýchať, že ma má zobudiť. A párkrát ma veru z tej paralýzy zobudil. Toť moja skúsenosť. To prejde, ak ti môžem poradiť, skús sa nad svojim režimom zamyslieť.

yelena159
3. mar 2024

Ja som to tiež mávala, počas školy. Stresujúce obdobie. Zrakové halucinácie som veľmi nemala. Ale keď sa objavili, tak to nebolo nič také, ako démoni, či príšery. Len niekto z mojej rodiny na mňa hovoril. Nemohla som sa hýbať a iba raz sa mi stalo, akoby tam niekto bol a držal ma. Mne stále pomohlo ukľudniť sa a zaspať. Krátko na to som sa zobudila.

annazozelenehodomu1
3. mar 2024

@magdalena12346 Pomôže modlitba Zdravas Mária, skús

martinmmartin
3. mar 2024

spankovu paralyzu mas kazdy den od narodenia az do smrti inak by si si pri kazdom sne dolamala ruky. Tes sa he to normalne

dadka1997
3. mar 2024

@magdalena12346 ja som to mavala tiež, nie a nie sa zobudit .. videla som postavy, pamatam si vacsinou muza v klobuku ale vzdy bol cierny ako tien aj ked to bolo pocas dna.. mala som psychické problemy, nevyspata, vyčerpaná.. nie raz aj spankove apnoe ma vydesilo .. alebo pocit ako ma spanok pohlcuje a len sa snazis strhnut nejako .. skus si davat pred spankom persen ten mi vedel pomoct na ukludnenie

mladena
4. mar 2024

príliš ti pracuje hlava a menej telo, viac sa fyzicky unaviť , takí drevorubač to nemáva, tiež podvedomý stres zrejme zo školy a z učenia a môže byť problémom aj že si psychicky paralýzu privolávaš tým že dopredu nad tým uvažuješ a bojíš sa aby si ju nedostala. Dlhé prechádzky na vzduchu, pred spánkom mysli na niečo pekné, nie furt na povinnosti- tie ešte nikomu nezaručili šťastný život.