v prvom rade sme pod lekarskym dohladom, len ma tak zaujimaju rozchadzajuce sa nazory.
Poškodzuje mozog- maly zachvat typu že je clovek pri vedomy, funguje normalne akurat pocas dna mava male zachvaty o ktorych ani nevie? ma zaujima ci aj takyto mini zachvat ktorí je ale viac x za den može narobit sarapatu pre mozog
Jasne že áno z malých záchvatov sa časom môžu stať veľke.Epilepsia je veľmi zradna v tom že nevieš čas ani nič kedy to na teba pride.Viem o čom píšem sama ju mám od roku 1992.
Ako môže mať epi zachvat fungovat normalne a ani o tom nevedieť?😯
@janhe aj malé záchvaty poškodzujú mozog ale ak nie sú časté neznamená to že dotyčný ohlúpne alebo bude dementný. Poznám ľudí čo majú malé aj veľké záchvaty už 50 rokov veľké len zriedkavo raz za rok a malé raz za pár mesiacov. Žiadne poškodenie mozgu ktoré by bolo navonok viditeľne . Ale lepšie budú vedieť lekári neurológovia ktorí mali pacientov v starostlivosti ambulantnej veľa rokov.
@ninusa221 petit mal zachvaty su tym prave priznacne, akoby ani nevies, len proste cosi
a ano...lebo ako sa hovori, stokrat nic umorilo osla...
@janhe , samozrejme, že áno. Už len tým, že zabraňuje sústredeniu trvalému, tak je výkon mozgu oslabený. Ak myslíš, či ho fyzicky poškodzuje, tak myslím, že tiež áno, keďže aj malý záchvat zachytí na eeg. Ale či to nejaký lekár niekedy vyvrátil neviem a ak áno, tak treba veriť jemu.