Ahojte dievčatá,stal sa mi úraz.Šla som z vane,šmyklo sa mi a udrela som si pravú stranu hlavy a ucho o umývadlo.Bola som dnes na ORL vyšetrení a doktorka povedala,že mám poškodený bubienok.Mal by sa normálne zrásť,len si mám dávať pozor,aby mi tam nešla voda.O 3 týždne mám kontrolu.Lieky mi nedala žiadne,len niečo proti šumeniu v uchu.Robila mi aj vyšetrenie zvuku sluchátkami a sluch mám vraj v poriadku.Stále však mám trochu zaľahnuté a akoby tlak pri spánku.Mala ste niektorá poškodenie sluchu a zrastol vám bubienok sám bez operácie?Ako dlho to trvalo?Počuli ste potom úplne normálne?
Ja som si raz nechtiac prepichla ušný bubienok. Nešťastnou náhodou. Dostala som preventívne antibiotiká a v pohode sa mi to zahojilo. Len to bolo už dávno. Už si nepamätám, koľko trvalo to hojenie.
Laik.
zrastie sa.
To sa stáva aj pri chorobe, tam operáciu netreba.. môjmu najmladšiemu niekoľko krát praskol kvôli streptokokovi.. on dostal atb, ale preto lebo to bolo bakteriálneho pôvodu, bubienok sa zrastol v poriadku vždy.. mužovi praskol raz tiež z choroby a pociťoval zalahnutie v uchu a nepríjemný pocit..
@jana_eyre_2
Tak keď sa to stalo viackrát synovi,tak dúfam,že sa bez problémov zrastie aj mne.Mne nemala prečo dať ATB lebo nemám zápal.ATB majú vplyv na liečbu zápalu,ale so zrastením asi nemajú nič spoločné,že?Mne len povedala,nech si dám pozor,aby mi tam nešla voda a nemal by byť žiadny problém.
A mužovi tie nepríjemné pocity prešli a uvoľnilo sa mu ucho?
@elenajezova
Ale asi nie je problém so zrastením aj bez ATB,pokiaľ nie sú potrebné,že?A počujete ako predtým?Ja som sa vždy bála,že keď niekomu praskne bubienok,tak automaticky ohluchne.Ale dnes keď mi povedala,že sluch je v poriadku,tak sa mi uľavilo.Ešte nech to zrastie a odľahne.Ja tam mám ale z toho udretia aj trochu ešte hematom.
Myslím ze to nieje nič vážne natrhnuty bubiennok.moje deti to mali obe pri zápale stredného ucha,ze sa im roztrhli a potom z rástli naspäť... Chce to len čas a dávať pozor na tu vodu