Maminky, co mi pomoze na poskodene vlasy ? dakujem za rady 🙂
musis skusat rozne regeneracne masky, mne pomohli. taktiez vyborny je olejcek od oriflame na rozstiepene konceky.
@janusa139:
Cim su poskodene? Ako ich osetrujes? Pouzivas fen/zehlicku/kulmu? Ake su dlhe? Su farbene? Doma? Kadernickou?
Olej na vlasy je super vynalez, suhlasim. Aj ked mam iny a nie Oriflame. Pozor, drz sa davkovania, casto staci jedna kvapka. Inak si budes musiet vlasy hned ist zase umyt, ako ja po prvom pouziti oleja 😅
V principe:
1. prestat pouzivat alebo aspon co najviac redukovat tepelne stylingove pomocky ako fen a pod. Ak potrebujes fen, tak si kup, co ma studeny vzduch a pouzivaj iba to nastavenie.
2. kup si sampon, kondicioner a masku na suche a poskodene vlasy. Znacka je viac-menej jedno, ale musi ti vyhovovat. Mne napr. nevyhovoval Syoss. Vyhovuje mi L'Oreal, Nivea a Fructis.
3. Samponu staci trosku a IBA na pokozku hlavy. Na umytie dlzky vlasov uplne staci to, co stecie pri oplachovani samponu. Urcite netreba umyt samponom 2 krat, iba ze by si robila v bani 😉 A urcitre si nerob kopec z vlasov na hlave a nemasiruj to vsetko, iba ich zamotas a potom pri rozcesavani polames. Zabudni na reklamy, tak sa vlasy neumyvaju :-P
4. VZDY pouzi kondicioner. Nanes na vlasy, nie na pokozku (na tu si pouzila sampon 😉) a nechaj posobit, kym sa umyjes, napr. Kazdy druhy az treti krat pouzi masku na vlasy, ktora sa nechava dlhsie vo vlasoch.
5. Dobre si vlasy oplachni a NEDRHNI ich. Opatrne ich zatoc do uteraka a nechaj odsat vodu. Potom si ich rozpusti a nechaj volne na vzduchu ususit.
6. Vlasy si rozcesavaj bud v sprche este s konicionerom vo vlasoch, alebo ked su uplne suche. Kup si dreveny hreben.
7. Daj si zastrihnut konce, aby sa nestiepili dalej. Ale ak si chces nechat narast dlhe vlasy, povedz kadernicke, aby ti odstrihla iba 2mm. Ona ti podla vsetkeho aj tak odstrihne viac 😉
8. Vlasy nos casto vypnute alebo zapletene, aby sa nesuchali o oblecenie, stolicky, kabelky a pod. Pouzi gumky bez kovovych spon a men ucesy. Aj na noc si zaplet vlasy, aby sa nesuchali o vankus. Niekto si dokonca zadovazi aj hodvabny potah na vankus, aby setril vlasy 😉
Ktora znacka ti bude vyhovovat, musis vyskusat sama. A sleduj aj, ci tvoje vlasy maju rady silikony, alebo ci ich to naopak zase pokazi. Vsetko v zozname zlozenia, co konci na "-cone", je nejaky druh silikonu. Niekto ich zatracuje uplne, ale niektore vlasy su naozaj lepsie po pouziti vyrobkov so silikonmi. A zase niekomu vyhovuju cisto prirodne vyrobky.
@ichbinich krasne spisane, suhlasim. Mne napr. vobec nevyhovuju vselijake prirodne sampony (Welleda, Body Shop a pod.), strasne mi vysusuju vlasy. Ja mam teraz radu od L'Oreal Professional, Pro-Keratin, vyyborna, citelny a viditelny rozdiel. Kupujem ju na parfums.sk ako aj ostatnu vlasovu kozmetiku, tu je ta rada:
http://www.parfums.sk/loreal-professionnel/seri...
okrem toho mne napr. pomaha paradoxne farbenie (mam jemne vlasy) - chodim do salonu na farbenie farbou INOA - je to olejova farba a na zaver mi kadernicka ta kuru prave z toho radu Pro-Keratin, vlasy mam fakt uplne zacelene.
Inak mam rada aj rad kozmetiky Macadamia Oils (olej), tiez z parfums.sk a na cesanie mam Tangle Teezer.
O vlasy sa fakt treba starat, ja im dopriavam velmi kvalitnu kozmetiku, masky, oleje, najlepsie farby na vlasy a ked je najhorsie aj vodu na vtieranie do pokozky. Tiez pomahaju silne kombinacie vit. B - napr. Super B, su tam megadavky aj panthenolu. A dobry kadernik je tiez velmi dolezity, ja som konecne nasla tu svoju.
@janusa139 ahoj, ja mam sice terraz super kvalitne vlasy napriek farb eniu ale cele detstvo som bola nakratko leno som mala vecne dolamane konce, rozstiepene vlasy etc. ...
v dospelosti som si ich zacala farbit a mne teda dost farby pomahaju... zmyvam si inak vlasy kazdy den , kedze zijem v prasnom prostredi, vzdy pouzivam aj kondicioner - mne velmi sadol gliss kur hlboko reparacny kondicionerr - teraz mam vlasy uz skoro po pas a on super ozivi suche konce a velmi dobre sa po nom rozcesavaju vlasy...
inak tiez len vlasy po zmyti davam do uteraka - staci pokial si umyjem zuby🙂 potom ich parkrat prehodim vzduchom a nechavam same vysusit - rozcesavam si az suche vlasy... fen pouzivam len vynimocne ked naozaj musim, na noc si vlasy spletam do vrkoca ( robim to tak aj dcere a ma tiez nadherne vlasky ).
ja pouzivam kulmu na konceky vlasov a napriek tomu su uplne v pohode😉 samozrejme aj spravna strava podla mna vela spravi na kvalite pokozky a vlasov, mozes vyuskusat aj nejake vitaminove doplnky😉
@raffaella:
Je ten tangle teezer fakt tak dobry? Ja som ho poznala zatial iba ako odporucanie pre deti, na detske vlasky, ze ich to nekvace...
Aj ked ja som spokojna s mojim drevenym hrebenom. Ten z The Body Shop ma viac zaokruhlene konceky ako ten z DMka Ebelin...
Ja osobne nepotrebujem moc drahu kozmetiku, aspon teda casto nevidim rozdiel, staci mi z drogerie, nemusi byt od kadernika. Ale ani si nekupujem no-name...
A dobra farba je tiez dolezita, tak isto, ako kadernicka, ktora pocuva, co jej hovoris, spravi farbu a strih podla tvojich priani a nie inak. A neprepocitava automaticky centimentre na palce (inch) 😀 Lebo casto, ked povies podstrihnut 1cm, hned odfukne 2-3cm z dlzky 😉
@janusa139 odporúčam kokosový olej..pridávam link,kde je pod produktom véééľa popísané o jeho účinkoch 🙂
http://www.biolinka.sk/product.php?id_product=77
Ja sa s ním aj celá mažem,smažím na ňom palacinky a aj občas vnútorne úžívam 😝
ahoj, vyskusaj produkty healthy sexy hair, ja osobne mam najradsej tento:
Vynechat,, znackove" sampony a pouzivat prrirodne bez chemikalii. Schvalne si precitajte zlozenie samponu, ktory mate doma a zlozku po zlozke si vygooglite. Budete sokovane... A hlavne doplnit vitaminy B, najdolezitejsie pre vlasy. Plus doplnit aminokyseliny a uvidite, ako sa stav vlasov zlepsi....
Pri vybere akejkolvek kozmetiky je dobre sledovat si hlavne zlozenie a uprednostnit kozmetiku bez chemickych prisad, teda cisto prirodnu kozmetiku. V nasej ponuke mame pestry vyber samponov aj kondicionerov na prirodnej baze, do pozornosti davame obvlast nimbovu kozmetiku a Nobilis Tilia.
V ramci osetrovania vlasov odporucame tiez zabaly z kokosoveho alebo arganoveho oleja, ktr. najdete taktiez v nasej ponuke.
Kvalitu vlasov ovplyvnuje aj nasa strava a dostatok alebo naopak nedostatok vitaminov, predovsetkym selen, zinok, horcik a zelezo. Odporucame napr. pri padani vlasov zvysit ich prijem, v prir. forme - ferospirina, zinospirina, selespirina - momentalne v akciovej cene + makovy alebo mandlovy olej na dlhodobo vnutorne uzivanie. Radi a ochotne Vam poradime pri vybere 🙂
no bohuzial asi len noznice ☹ ja mam tiez rovnaky problem a uz som vyskusala vsetko mozne aj nemozne a ziadny uspech ☹