Zdravím
Mám taký problém s ortezou na koleno ktorú my doktor predpísal doktor po týždni sami poškodila roztrhly sa šité spoje
Môže my doktor vypísať znova tú ortezu alebo musím si ju zaplatiť sam
@sisa_s prelepoval som si sťehy a musel som dať dole ortézu a pri doťahovani sa mi roztrhol ten šitý spoj na suchý zips
A doktor my to vypisoval ešte 16.8.2021 stým že už stou ortezou mam prísť na operáciu a operovali ma minulý piatok.
Myslíš že bude sa dať predpísať?
@petersonax kolko po operacii mas este nosit ortezu? Netusim, ci sa bude dat predpisat, to vie ortoped/traumatolog, aby mu to poistovna preplatila
@sisa_s tak ešte minimálne mesiac
Ako zašil som si to ale není to ono bojím sa silnejšie si zatiahnuť tu ortezu abyy poriadne držala
@petersonax
Aj na zdravotnícke pomôcky da vzťahuje možnosť reklamácie, mohla tam byť chyba od výroby ( slabší šev), no keďže si to už šil, tak s tým už nič neurobíš. Nárok na ortézy je podľa diagnózy 1x za rok na každú nohu.
@sisa_s poisťovňa neprepláca pomôcku ortopédovi/traumatológovi, ale lekárni alebo výdajni zdr.potrieb
Ja by som to reklamovala v zdravotnickych pomockach. Mala som uz zopar ortez na koleno, to by malo vydrzat, mozno bola zle zosita.
ak je to individualna pomocka robena na mieru treba ju reklamovat v zariadeni kde ti ju vyrobili na pockanie ju upravia (nam ortezu upravuju pravidelne) ak je seriova treba sa obratit na lekara ktory ti ju predpisoval/operoval ta nech ti napise novu
@kacena4 ďakujem už som písal doktorovy čakám na odpoveď
To co si robil, ze sa roztrhlo? Dodrziavas oddychovy rezim? Su limity na zdravotnicke pomocky, informuj sa u Dr