Poškodená ortéza na koleno

petersonax
16. feb 2022

Zdravím
Mám taký problém s ortezou na koleno ktorú my doktor predpísal doktor po týždni sami poškodila roztrhly sa šité spoje
Môže my doktor vypísať znova tú ortezu alebo musím si ju zaplatiť sam

sisa_s
16. feb 2022

To co si robil, ze sa roztrhlo? Dodrziavas oddychovy rezim? Su limity na zdravotnicke pomocky, informuj sa u Dr

petersonax
autor
16. feb 2022

@sisa_s prelepoval som si sťehy a musel som dať dole ortézu a pri doťahovani sa mi roztrhol ten šitý spoj na suchý zips

A doktor my to vypisoval ešte 16.8.2021 stým že už stou ortezou mam prísť na operáciu a operovali ma minulý piatok.
Myslíš že bude sa dať predpísať?

sisa_s
16. feb 2022

@petersonax kolko po operacii mas este nosit ortezu? Netusim, ci sa bude dat predpisat, to vie ortoped/traumatolog, aby mu to poistovna preplatila

petersonax
autor
16. feb 2022

@sisa_s tak ešte minimálne mesiac
Ako zašil som si to ale není to ono bojím sa silnejšie si zatiahnuť tu ortezu abyy poriadne držala

sofiafranko
17. feb 2022

@petersonax
Aj na zdravotnícke pomôcky da vzťahuje možnosť reklamácie, mohla tam byť chyba od výroby ( slabší šev), no keďže si to už šil, tak s tým už nič neurobíš. Nárok na ortézy je podľa diagnózy 1x za rok na každú nohu.

sofiafranko
17. feb 2022

@sisa_s poisťovňa neprepláca pomôcku ortopédovi/traumatológovi, ale lekárni alebo výdajni zdr.potrieb

lady083
17. feb 2022

Ja by som to reklamovala v zdravotnickych pomockach. Mala som uz zopar ortez na koleno, to by malo vydrzat, mozno bola zle zosita.

kacena4
17. feb 2022

ak je to individualna pomocka robena na mieru treba ju reklamovat v zariadeni kde ti ju vyrobili na pockanie ju upravia (nam ortezu upravuju pravidelne) ak je seriova treba sa obratit na lekara ktory ti ju predpisoval/operoval ta nech ti napise novu

petersonax
autor
17. feb 2022

@kacena4 ďakujem už som písal doktorovy čakám na odpoveď