Posiela sa niekam záznam od psychiatra?

13. aug 2021

Dobry vecer, chcem sa len poinformovat, ked som bola u psychiatra ktory ma zmluvu s poistovnami, tak zaznam z vysetrenia sa aj posiela niekam dalej? Napr. do zdravotnej poistovne, alebo obvodnemu lekarovi....

lalenka33
13. aug 2021

Cez E-zdravie si to vie obvoďák aj iní lekári pozrieť.

autor
13. aug 2021

@lalenka33 aha, a neni to nejak chranene, napr. ze treba mat nejaky suhlas pacienta alebo nieco take...ako ja to berem ze doktor ako doktor, ale predsa len psychicke problemy su nieco ine

bebemonika
13. aug 2021

V elektronickej karte je všetko.

autor
13. aug 2021

@bebemonika takze cely moj problem ktory som ta popisovala bude zaznamenany v el. karte? Alebo napriklad len diagnoza? Napr. Uzkostna porucha

tramtada31
13. aug 2021

Ja si to nemyslím. Syn bol na Kramároch na viacerych vyšetreniach a na všetky sa má pediatrička pýtala, či sme boli aj na kontrole a ako sme dopadli. Prepustaciu spravu som jej osobne doniesla a študovala výsledky. Jedine, čo z počítača vycitala, boli veci, ktoré som jej vravela v ambulancii na poslednej poradni.

bebemonika
13. aug 2021

Pokiaľ viem tak len diagnóza.

autor
13. aug 2021

Mne sa to tiez nejak nezda, lebo co je napr. neurologa do toho ake mam ja psychicke problemy. Noc, budem sa muset spytat psychiatra. Kazdopadne dakujem za odpovede baby ;)

liaka
13. aug 2021

No ja som bola u alergologa a čítal si záznamy od zenskeho... Cítila som sa trápne

autor
13. aug 2021

Dufam ze este aj zubari maju k tomu pristup :D

luccija
13. aug 2021
luccija
13. aug 2021

Niekedy to je dôležité, aby lekári vedeli na čo a u koho sa liečis, od koho máš lieky predpísané...hanbíš sa za návštevu psychiatra?

autor
13. aug 2021

@luccija nie praveze nehanbim vobec, len mi to pride take divne vies, ze teraz ja som mu tam porozpravala cely svoj pribeh, a ma to citat niekdo kdo s tym nema nic spolocne...akoze trosku na hlavu podla mna, co ak sa moj problem napr. tykal nejakej intimnej stranky? To mi ma byt teraz ako prijemne??

luccija
13. aug 2021

Ale veď on nepíše tvoj problém čo si vyrozprávala, ale napr pacientka pociťuje úzkosti, má problémy so spánkom....reaguje prchko..

luccija
13. aug 2021

Je paranoidna🙂prepáč len srandujem neboj sa to čo ste si povedali tam nie je.Iba opis ťažkosti a diagnóza, terapia...

autor
13. aug 2021

@luccija hej ale ja som myslela ten nalez co mi da zakazdym na konci, tam je vlastne vsetko napisane o com sme sa rozpravali... :D

karush
13. aug 2021

"Keď pacient nemá občiansky preukaz s elektronickým čipom (eID), musí priniesť svoju dokumentáciu v papierovej forme. Lekár, ktorý má s pacientom uzatvorenú zmluvu o zdravotnej starostlivosti (všeobecný kapitovaný lekár), pristupuje k týmto záznamom bez potreby získania súhlasu. Výnimka je definovaná iba pre záznamy vytvorené v odbore psychiatria, k tým je prístup len so súhlasom pacienta."

luccija
13. aug 2021

@karush a ten podpisujes do karty k záznamu od lekára...takže súhlasíš...

petulda333
13. aug 2021

Ved si pozri cez svoju zdravotlu, ze co ti tam pise. Pochybujem, ze tam bude vypisany cely tvoj pribeh. Ja som chodila k psychologovi rok, asi pred 17r a nikde to popisane nebolo.

brita7777
13. aug 2021

Vo Svedsku ako priklad na porovnanie, musia mat suhlas od pacienta/klienta ak chce niekto pozriet co mas v karte. Ak suhlasis pozru, ak odmietnes, mas na to pravo.

euka210
13. aug 2021

No ako ku psychiatrovi ta ma poslat obvodak a obvodak by mal mat info od vsetkych odbornych lekarov ku ktorym chodis. Neviem preco sa hanbit, plno ludi ma uzkosti a psych.problemy...viac ako si teraz myslis. Niekedy sa o tom nehovorilo, tak akoby to neexistovalo, ale uz je nastastie ina doba.

euka210
13. aug 2021

No ja toho poviem, ale iba 1.x to bolo rozpisane, potom pise len moje pocity ako sa mam a jej pohlad...ale tie omacky okolo nikdy nepisu.

alazala
13. aug 2021

@lalenka33 no ja neviem, tuším sú nejaké odbornosti, ktorých záznamy nie sú dostupné, psychiatria sa mi to nezdá, že by mohol hocikto.

lalenka33
13. aug 2021

@alazala iný lekár nieje hocikto a obvodný lekár je prvý, ktorý by mal vedieť všetko o svojom pacientovi...každý lekár predsa vytlačí lekársku správu, ktorá sa založí do zdr.karty a keď ideš k odborníkovi a ten si ju vyžiada, tak si v nej všetko prečíta ako v e- zdraví, práve preto by pacient nemal mať doma svoju kartu aby z nej nepovyberal lekárske správy a nezatajil údaje o svojom zdr.stave pred inými lekármi , práve psychofarmaká majú veľa kontraindikácii a inými liekmi a každý lekár by mal vedieť, že ich pacient užíva

lalenka33
13. aug 2021

Tu si inak móžeš v skratke pozrieť čo je e-zdravie a ako funguje.
https://www.ezdravotnictvo.sk/sk/-/ezk-obsah

luccija
13. aug 2021

@euka210 k psychiatrovi sa chodí priamo netreba k obvodnému pre odporúčanie.Psychiater väčšinou nedáva žiadnu správu, ak ju niekto výslovne nepýta.

beatabaw
14. aug 2021

Pre mňa je duševná choroba taká istá ako ktorákoľvek. Všetky záznamy sú v karte a lekári, ku ktorým chodím to proste vidia. Väčšina potrebuje vedieť komplet anamnézu.
Napríklad ja som všetko riešila najprv cez obvoďáka, myslím problémy psychického rázu a som rada, lebo aj ona mi veľmi pomohla.. Naozaj to nie je niečo, za čo sa treba hanbiť.

euka210
14. aug 2021

@luccija tak ja dostavam kazdy mesiac papier, alebo ked tam teda pridem. Ked len lieky tak nic.

euka210
14. aug 2021

Tak u nas to ini asi nevidia, lebo stale ked idem k inemu odbornemu, tak sa pytaju na lieky, nikto nic neriesi len ten svoj odbor.