Prosim je tu niekto kto vidi v zornom poli cierne bodky? objavilo s ami to minulu jesen, pri pohlad na bielu stenu, sneh, oblohu.....bola som u ocnej samozrejme, no povedala ze to je normalna vec proste starnutie ......ale mam 30 rokov a neviem si na to zvyknut velmi mi to prekaza naozaj sa s tym neda nic urobit? nemate skusenost?
Ahoj,ja mam 32 rokov a veru od tej 30ky vidim tieto "musky" aj ja. A stale ich pribuda 🤦♀️
Lekarka sa vyjadrila, ze ide o tzv. zakaly sklovca, ktore su v populacii bezne ale neda sa s tym nic robit,treba si na ne zvyknut a samozrejme pocitat s tym, ze casom to bude horsie.
Za mna osobne su obdobia kedy to vnimam velmi a velmi mi to prekaza a potom zas obdobia ked to vobec nevnimam 🤷♀️ samozrejme pri pohlade na oblohu, bielu stenu...ich vsetky vidim vzdy a je to neprijemne.
Je to normalne, je to drobne zakalenie v sklovci, keby je to moc , tak sa robi tzv vitrolyza a vypali sa to laserom myslim. Tiez to mam . Hovori sa tomu aj syndrom musieho kridla. Inak je to neskodne
@alexandra909 sú to tzv čierne mušky... Ma to viac menej každý človek.. Ide o odlupovanie sklovca - sklovcove vlákna....cim je človek starší tým je to horšie.. Niekedy sa zvyknú vstrebať... Treba piť viacej vody min 2 litre denne...operacie sú síce možné ale neodporúčajú sa nakoľko mušky sa objavia opäť... Pokiaľ sa ti neblyska pred očami nemáš sa čoho báť... Pracujem na ocnej klinike 🙂
@alexandra909 bodky nie, ale taky akoby dym. Ak cches mat istotu, smer ocne..uvea je vyborna na to..
@alexandra909 mám to hádam od 18. Tiež mi očný povedal že to nič neznamená. Mení sa mi to mesiac čo mesiac. Raz mám pocit že je to viac a raz že to skoro zmizlo. Najviac to vnímam v zime práve na tom snehu.
Je to normalne zakaly sklovca aj ja mam take, a aj sede bodky a tie takr nitky akoby vidim... Ak vam to bude moc prekazat vedia to odstranit laserom myslim
@alexandra909 ja mam také fliačky do čierna, niekedy, bola som na vyšetrení, vraj je to normálne a časom sa to zhoršuje. Sk lovec sa zákaluje. Ale neviem co s tým, ale tiež mi bolo povedané, že to býva a nič sa s tým nedá robiť.