Porucha štítnej žľazy

ketrinjones9
18. okt 2014

Ahojte žienky. Moj problem spociva v tom, ze často mavam stavy typu-neskutocna unava a z nicoho nic, spavost, nechut do cokolvekcoho, byvam hodne nepozorna, nesustredena, strasne zmeny nalad, nervozita, na nejaku chvilu pridu dni placlivosti a depky. Som citliva na chlad, mam bledu suchu pokozku,aj vlasy mam take suchsie, hlas mi nejako preskakuje s chraplakom co som nemavala.Mam chut papat, zvysena chut na sladke. Vzdy som byvala stihla, teraz som taka normalna baba, a i napriek mojej snahe sportovat a jest zdravsie-moja vaha stagnuje. Snazim sa tym sportom bojovat proti tym stavom unavy a ospavosti, keby sa nedokopem k tannemu sportu som uplne o nicom, k nicomu inemu by sa mi nechcelo vstavat a fungovat. Najskor som myslela, ci nemam PMS bo vzdy dva tyzdne po menzese mam pokoj, mozem normalne fungovat, nepocitujem tak vyrazne zmeny. Ale na ten treti tyzden to zacne. Ja uz len ked sa zobudzam citim ze nieco vo mne nie je v poriadku!! Je to hrozny pocit, bo viem ze uz to zas zacina vyrazne mavat so mnou. Lenze pravidelne ta menstruacia ani nepride. Na chvilocku sa mi hormony ukludnia a potom to pride zas. Som z toho uz zufala ☹ niekedy ma to vie natolko rozhodit, ze som ako taky asocial . Dr.mi brala krv a zevraj tie vysledky su este ako tak celkom v norme, a to bolo vse. Zevraj mam ist na psychiatriu teda ked byvam nervozna. Takto ma odpisala. Chcela by som ist na endokrinologiu, ale tam ma musi poslat len vseob.dr. Co mam teda robit?? ☹ Velmi pekne Vam dakujem za rady.

bonaqa2013
18. okt 2014

Skúsiť psychiatra. A aj gynekológa.

mihula
18. okt 2014

@ketrinjones9 normalne trvaj na tom,aby ta obvodny lekar poslal na endokrinologiu,ak nie tak zmen lekara.A este nieco skus si pozriet stranku Lubochna endokrinologicky ustav su tam kontakty,tak tam zavolaj a komunikuj.Ja tam chodim tiez,a su to ozaj špičkový odborníci .Podla tvojho popisu si myslim,že by mohlo ist o problem SZ,ale ja nie som lekar

ketrinjones9
autor
18. okt 2014

S gynekologom som tento problem uz preberala, tiez mi odporucil vysetrit SZ. Vraj su pripady, ked vysetrenie krvy nestacilo na odhalenie poruchy. Tak neviem. kazdopadne dakujem velmi pekne za reakcie

daturka1
18. okt 2014

@ketrinjones9 samozrejme ze len krv nestaci,treba aj sono....nech ta odporuci gynekolog,alebo obvodna na zaklade gynekologa ...alebo zmen obvodaka