Porucha spánku u manžela.

lucinika
2. mar 2020

Zdravím, neviem kam sa máme s týmto problémom obrátiť. Manžel cca posledný rok ci dva trpí poruchami spánku. Zaspi v kľude a rýchlo, no keď sa mu niečo sníva bud začne rozprávať, mumlat si a dokonca niekedy aj kričať. Postupom času začal pri sneni rozhadzovat rukami, 2x sa stalo ze ma buchol do nosa. V sobotu v noci sa však stala vec, z ktorej je doteraz nesvoj a bojí sa so mnou spať v jednej posteli. Opäť sa mu niečo snívalo, no tentokrát mi dal facku. Zasiahol mi krk, zobudila som sa, hrozne ma to stipalo, manžel spal. Šla som do kúpeľne na čo sa zobudil a bol z toho otraseny. Tieto epizódy sa opakujú v rôznej miere cca 1 až 2x týždenne. Na koho sa mame obrátiť, prípadne čo v takejto situácii robiť? Ďakujem za odpoveď.

lindusss2016
2. mar 2020

Neviem sice, na koho sa obratit, ale skusali ste spat v inej izbe? Zmenit priestor, energiu...

kiwi3
2. mar 2020

a aky to ma dovod? nema nejaku traumu? pravdepodobne sa to nezacalo len tak z nicoho nic. nema napriklad neprimerany stres v praci? s tym som sa osobne uz totiz stretla. vykrikovanie zo spanku, vybiehanie z postele v polospanku s tym, ze sa nieco nestiha atd. riesila by som teda skor pricinu.

andrejka1974
2. mar 2020

Je to vyčerpanosť skus nech sa večer skludni môj to mával tiež z vycerpania

metuzalem
2. mar 2020

@lucinika ten moj presne takto spaval, akurat sa nestalo aby ma nejako udrel. Mal stresovu robotu ktorá ho nicila zvnutra. Ked dal vypoved, bol pokoj a divoky spanok prestal.

lucinika
autor
2. mar 2020

Spal v obývačke, aj v synovej izbe,vymenili sme si na čas strany na posteli no stále sa to opakuje. Väčšinou si pamätá, že ma zle sny, kedy ho niekto naháňa a podobne. Je pravda, že pri práci musí veľa rozmýšľať a niekedy ma aj stresujuce obdobia. Stres však odbúrava cvičením, konickami a behom pri ktorom sa rad "vyventiluje". Avšak takéto sny máva aj v relatívne kľudnom období. Kontaktovala som aj Neurologicku kliniku so za na poruchy spánku, som zvedavá co odpisu.

hikoky
2. mar 2020

My máme tiež podobný problém, ale zo sna rozprávam a kričím ja a môj manžel si už pomaly na to zvyka, keďže je v noci ticho a ja zrazu vykriknem manžel sa prelaknuty zobudí a potom nemôže zaspať a nikdy o tom neviem, niekedy sa mi stane že som v spánku bola v synovej izbe, aj som už otvárala okno, teraz mám trochu lepšie obdobie občas iba niečo rozprávam ale mi nie je rozumieť. Tiež by som rada vedela že z čoho to je, hovoria mi že by to mohol byť stres, vyčerpanie, zlá energia....

majamat
2. mar 2020

v spanku a hlavne v snoch nieco nas mozog spracovava. moj svagor je na tom podobne, aj ked sestru neudrel nikdy v spanku,a el ma riadne nocne mory. mozno sa ma problem vysporiadat s niecim

lucinika
autor
2. mar 2020

@majamat mal problémy s otcom, nevie prekusnut niektoré veci z detstva ktoré mu nevie zabudnúť,niekedy sa mu sníva aj o ňom. Sme spolu skoro 12 rokov no tieto stavy ma cca 2 roky.

lucinika
autor
2. mar 2020

@hikoky toto sa stáva aj jemu, mame okrem syna aj 9 mesačnú dcérku ktorá s nami spi v jednej izbe. Veľakrát sa bojím aby ju nezobudil 🙏

juliet86
2. mar 2020

@lucinika podla mna by mal skusit ist na terapiu k psychologovi....

hikoky
2. mar 2020

@lucinika to verím lebo aj môj manžel má strach, mne je to ľúto ale ja vtedy neviem vôbec nič o sebe, manžel mi hovorí že sa zrazu posadím na posteli a skríknem kde?čo? Ako keby som nevedela kde som....

majamat
2. mar 2020

@lucinika ano, ako pisu, bude ot o psychike. sestra mi hovorila, ze jej mm mal minule zas nocnu moru, ze sa nejak dvihal, ci hadzal do postele, ci nieco take. uz si nepamatam. a maju 2m syna. nemoze si dovolit ani s nim zaspat v posteli, inak by mu v noci mohol ublizit. aspon, ze si je toho vedoma. svagor ma taketo problemy koli praci. jeho rpaca je psychicky dost narocna.