Ahojte,uz pol roka zle pocujem na prave ucho. Napr. v obchode alebo na ulici,ked je hluk,tak nerozumiem a musim sa otocit druhym uchom. Bola som velakrat na Orl v nemocnici,kedze moj klasicky orl nevedel najst pricinu. Lenze ani tam ju nevedia najst.
Liecili ma sprejami do nosa,antihistaminikami, kortikoidmi. Vobec to nepomohlo. Na audiograme som bola 3krat,vysledok prevodova porucha sluchu.
Ked mi pozeraju do ucha,tak vsetko ok. Mali podozrenie na otosklerozu,sla som na CT a vsetko ok.
Kedze ma na tej istej strane ako nepocujem dlhe roky bolieva hlava,bola som na MR mozgu a tiez bez nalezu.
Posledne 2 tyzdne,ked si lahnem a otocim hlavu vpravo tak sa mi zacne tocit hlava.
Ja uz som z toho zufala,bola som u 3 doktorov v nemocnici v Ba a nik nevie urcit co mi je.
Nemal niekto podobnu skusenost?
@doriiis to vobec nespominali. Ale CT aj MR boli uplne v poriadku
Ja som mala podobne, za pol roka mi úplne odišiel sluch, ale u mňa to bola tá otoskleroza, po operácii znova počujem. Mne tu otosklerozu tiež moja ORL nezistila, že nevie čo mi môže byť, ale v Bratislave na antolskej mi ju diagnostikovali
Velmi podobne som na tom..problem bol v krcnej chrbtici,ktora zabranuje spravnemu prekrveniu v usiach.odkedy beriem lieky na prekrvenie, tak sa mi sluch zlepsil a zmizli aj zavrate..ale vzdy sa mi zhorsi,ked citim,ze mam stuhnutu siju,a nerozcvicujem si krk a telo..rtg chrbtice ti nerobili?
@lienka9 nie vobec. Chrbat mam bolavy a stuhnuty,kedze mam casto na rukach rocnu dceru. A ake lieky to prosim beries? Skusim to prebrat so vseobecnou,lebo tie navstevy orl zatial nepriniesli ziadne zlepsenie.
Usg ciev na krku mas?
@darina77 na antolsku chodim ako na klavir. Tebe nieco nasli na Ct?
@taktotedanie nie,riesia len hlavu a ucho...uz pol roka dookola
Zajtra ti napisem,musim pozriet tu ucinu latku,si uz nepamatam.ale mna poslali aj na mr mozgu a tiez vylucovali tie cievy co pisali baby.vsetko negat.len teda problemy s krkom
@lienka9 mr mozgu mam,na tie cievy sa asi opytam vseobecnej. Pozri mi to prosim zajtra🥹
autorka ak by si potrebovala foniatra viem poradiť... už roky beháme s dcérou po foniatroch...
@lienka9 prosím ťa vieš aj mne poslať ten liek - myslím názov.... potrebujem pre dcéru.
autorka ešte ma napadlo super foniatria je v Brne. Boli sme tam - možno by ti vedeli lepšie poradiť ako títo tu na SK
zaplatiť by si si to musela sama - ale zas nie je to až tak veľa ... cca 50 e sme my platievali za vyšetrenie.
Kĺb celustny máš ôk?
Chrbat, zuby - osmicky su ok? To moze mat spojitost s usami (neviem ci aj s hluchotou, ale s bolestou urcite). Aj tie zavraty mozu byt teoreticky od chrbta a zub moze zase tlacit na nieco, mna kvoli tomu bolievali usi.
@lelelienka osmicky mam vsetky davno von😆
@sofia1979 to ako zistim? Rontgen?
@deti95060810 a pomohli vam? Ja mam koncom januara este termin tu u nejakeho docenta,ktory je vraj odbornik na tieto poruchy. Ale uprimne ja sa bojim,ze ma zase len posle na dalsie vysetrenie,na ktore budem zase cakat a bude sa to takto dalej vliect...
Liek sa vola MeniSerc,ale ucinna latka je betahistin..mna sa ORL opytal aj ci mi nepraska v sankovom klbe,lebo ako pisala baba vyssie,aj to ma s tym suvis..a presne s tym tiez uz nejaky cas bojujem..
však ty môžeš ísť nezávisle od slov. lekárov do Brna - to je len vyšetrenie, a papiere na sk ukazovať nemusíš.... len musíš si to zaplatiť v českých korunách.
@deti95060810 mozes mi prosim napisat meno lekara v Brne?
@lienka9 dakujem,skoda,ze je na predpis. Skusim sa vseobecnej na to opytat na orl uz teraz nemaju termin😖
môže to byť aj prolbém s krčnou chrbticou. Ja keď zanedbám cvičenie, tak sa mi zase niečo sekne a hučí mi vušiach, zaľahne hocikedy.
@ibatanecnica no u mna chrbticu nik neriesil,skusim ist tymto smerom...
Áno, alebo mri
https://audiofon.cz/
chodili sme s dcérou takže sme mali detského lekára...
Menierov syndróm vylúčili?