Porucha - diastolická funkcia

ivan2116
26. sep 2022

Ahojte chcem sa opýtať či ma niekto taký istý problem,,dnes som bol na kardijologicke vyšetrenie Tlak poriadku 130/80 akg tiež a robil mi ultrazvuk srdca a do papierov mi napísal porucha diastolicka funkcia 1 stupen kontrola o rok co to znamena blizsie mi o tom nepovedal nic ,, a trpim na extrasystoly

anavixy
26. sep 2022

No keďže diastola je faza v ktorej srdce relaxuje a plni sa krvou (ta sa vypudzuje pri systole), bude to porucha relaxacie a teda neschopnost nacerpat tolko krvi, kolko by normalne srdce nacerpalo.

ivan2116
autor
26. sep 2022

@anavixy A je to veľký problém?

anavixy
26. sep 2022

@ivan2116 to zalezi od toho, ci to robi problem vam (dychavicnost, unava) a ake su zmeny na srdci, a samozrejme ako pri vsetkom, porucha sa moze dalej rozvijat a zhorsovat. No vzhladom k tomu, ze vam o tom nic nepovedali a dali kontrolu o rok, asi to nie je nic vazne.

ivan2116
autor
26. sep 2022

@anavixy Problémi nemam ziadne zatedy zabehnem aj 7 km bez problému len cítim zasklby a preskocenie a to už trvá vyše roka,, ešte ma objednal o mesiac na holter.. mam iba 25 rokov tak mam s toho strach čo sa deje

mamicka1994
26. apr 2023

Dobrý večer chcela by som sa spýtať dnes som bola u kardiologa a povedal mi ze všetko je v poriadku že mi nedá žiadne lieky že aby som užívala co mi predpísal moj obvodný lekar a v papieroch co mi dal som čítala že mám diastolicku poruchu srdca typu 1 poraďte mi ako co stim ťažkosti mam nevládzem nič robiť keď dačo robím ledva lapem dych zavraty mam neskutočne tak nechápem ako môže byť všetko poriadku keď mi napísal toto do papierou