Ahojte, dnes som si holila nohy a žiletkou som si akoby porezala znamienko z ktorého mi išlo veľa krvi. V stredu odlietam preč. Zajtra ísť za koznou či za obvodou ? Stalo sa to niekomu ?
@anavixy aj si to nejako chrániť pred slnkom?
No to kazde by sme si mali chranit 🙊 takze ano radsej spf 50 urcite 🙂
@anavixy prosim a pridam sa sem, pred tyzdnom v utorok mi sestricka u koznej omylom fukla na znamienko dusik, je to zapalene, tmave. Znamienko je ploche, este som jej hovorila, ze to je 100% znamienko, nie bradavica adrb ho tam. Az doma som si uvedomila, ze aj tam mi to dala, neskumala som skor, nedvihala telefon, ale napisala som jej sms a odpisala, ze sa nic nestane. Staci, ze to necham zahojit a na kontrole dat pozriet doktorke? Lebo dr. ani nevedela, ze mi sestricka davala dusik aj na dalsie bradavice, ja som si povodne myslela, ze to su take divne znamienka 🙃, no su to bradavice teda. A ze teda mi tie velke osetri. Co myslis? Dakujem.
@autorka prepac, ze som sa sem votrela.
Nemusis ist hned. Treba si ho len sledovat, jak sa hoji a ci nahodou zmenilo tvar. Ziadny stres.
Ano stalo sa mi to na krku som si fikla väcsie znamienko🤦ale davala som si framykoinovu masticku nan a krasne mi to vyhojilo ked sa masticka vpila a chcela som byt vonku na slnku prelepila som to leukoplastom ale tak aby na nom tom znamienku nebolo to lepkave, netrepala som nan ziadny opalovak ked je na nom rana
@nevenka to sa neospravedlňuj 😄 zdravie prvoradé
@alja20 je (alebo bude o den) na nom chrasticka velkosti spendlikovej hlavicky, nie rana, ale prelepenie je urcite super alternativa 🙂
@nevenka niektore povrchov znamienka sa daju myslim aj dusikom odstranovat, akurat to musi najprv lekar odobrit, ale ak to mas zapalene a teda vyzera to inak ako ostatne vyrastky po dusiku alebo sa to dlho (ne)hoji, tak by to mozno chcelo nejaku liecbu a kontrolu. Ale pokial sa poranene znamienko pekne hoji, tak vtedy staci kontrola po zahojeni. Davas si na to nieco?
Nemusis s tym ist teraz nikam, pockaj, kym sa ti to riadne zahoji a potom chod ku koznej nech ti hi dermatoskopom skontroluje, to je cele.