Porezala som si znamienko

3. júl 2023

Ahojte, dnes som si holila nohy a žiletkou som si akoby porezala znamienko z ktorého mi išlo veľa krvi. V stredu odlietam preč. Zajtra ísť za koznou či za obvodou ? Stalo sa to niekomu ?

anavixy
3. júl 2023

Nemusis s tym ist teraz nikam, pockaj, kym sa ti to riadne zahoji a potom chod ku koznej nech ti hi dermatoskopom skontroluje, to je cele.

autor
3. júl 2023

@anavixy aj si to nejako chrániť pred slnkom?

anavixy
3. júl 2023

No to kazde by sme si mali chranit 🙊 takze ano radsej spf 50 urcite 🙂

nevenka
3. júl 2023

@anavixy prosim a pridam sa sem, pred tyzdnom v utorok mi sestricka u koznej omylom fukla na znamienko dusik, je to zapalene, tmave. Znamienko je ploche, este som jej hovorila, ze to je 100% znamienko, nie bradavica adrb ho tam. Az doma som si uvedomila, ze aj tam mi to dala, neskumala som skor, nedvihala telefon, ale napisala som jej sms a odpisala, ze sa nic nestane. Staci, ze to necham zahojit a na kontrole dat pozriet doktorke? Lebo dr. ani nevedela, ze mi sestricka davala dusik aj na dalsie bradavice, ja som si povodne myslela, ze to su take divne znamienka 🙃, no su to bradavice teda. A ze teda mi tie velke osetri. Co myslis? Dakujem.

@autorka prepac, ze som sa sem votrela.

levantinka
3. júl 2023

Nemusis ist hned. Treba si ho len sledovat, jak sa hoji a ci nahodou zmenilo tvar. Ziadny stres.

alja20
3. júl 2023

Ano stalo sa mi to na krku som si fikla väcsie znamienko🤦ale davala som si framykoinovu masticku nan a krasne mi to vyhojilo ked sa masticka vpila a chcela som byt vonku na slnku prelepila som to leukoplastom ale tak aby na nom tom znamienku nebolo to lepkave, netrepala som nan ziadny opalovak ked je na nom rana

autor
4. júl 2023

@nevenka to sa neospravedlňuj 😄 zdravie prvoradé

anavixy
4. júl 2023

@alja20 je (alebo bude o den) na nom chrasticka velkosti spendlikovej hlavicky, nie rana, ale prelepenie je urcite super alternativa 🙂
@nevenka niektore povrchov znamienka sa daju myslim aj dusikom odstranovat, akurat to musi najprv lekar odobrit, ale ak to mas zapalene a teda vyzera to inak ako ostatne vyrastky po dusiku alebo sa to dlho (ne)hoji, tak by to mozno chcelo nejaku liecbu a kontrolu. Ale pokial sa poranene znamienko pekne hoji, tak vtedy staci kontrola po zahojeni. Davas si na to nieco?