Poraďte životabudič

lilysk
26. jan 2014

Ahojte babenky ,
mam 2 deti 5 a 2 rocne dievcata a uz dlhsi cas sa citim strasne unavena ...vsetko doma urobim ,uvarim ,vypriem ,vychystam ...proste je stale vsetko urobene ,ale som totalne vystavena ...pride vikend a pri predstave ,ze sa mam ist gulovat a nahanat vonku mi je az zle ☹ Nevladzem ...som unavena ...nemam motivaciu ....poznate to ?U mna to trva uz dlhsie ...brali ste nieco prosti unave ?Zabralo to ?Stravujem sa zdravo ...aj dost spim ...beriem take bezne sumaky Magne,C cko ...,ale proste sa citim stale unavena a bez chuti nieco robit .
Dakujem za kazdu radu 🙂

janinah
26. jan 2014

upusť...nemusí byť všetko urobené tiptop...a spi viac,žena na RD nikdy nespí dosť....životabudiče som nebrala,len umelé vitamíny,ale prestala som,lebo som od nich žrala,tak sa mi lepšie osvedčili to upustenie a spánok

marilka001
26. jan 2014

Výborný je na takéto stavy Mind master alebo Vitaactiv-je to všetko na prírodnej báze,ak budeš chcieť môžem Ti preposlať
zloženie a v prípade záujmu aj zohnať.Mám s tým dobré skúsenosti- v prípade záujmu možno napísať na email
maja.m09@gmail.com

sissy27
26. jan 2014

@lilysk utriediť si priority - a občas nerob nič, čo nie je nevyhnutné... čo sa stane, keď nevyglancuješ dom od strechy až po pivnicu? večera tiež nemusí byť každý večer trojchodová teplá, navariť sa dá aj na tri dni a len zohriať... nie si slúžka, otrokárstvo tiež skončilo, nauč sa povedať "nie" ...

bubelko
26. jan 2014

@lilysk ano, zistili mi nedostatok zeleza - takze zelezo. a treba sa naucit vypnut, prehodit deti aj na partnera, ci starych rodicov ak sa da 😉

gab1kaaa
26. jan 2014

Odporučam vitaminový doplnok Guarana + urob si čas aj sama pre seba, relaxuj, dopraj si penový kupeľ, urob si manikuru, zájdi ku kaderničke, na masaž.. proste trochu vypni, uvidiš ako ťa to nakopne 🙂

lilysk
autor
26. jan 2014

@sissy27 no ja osobne nemam taky pocit ,ze sa idem pretrhnut aby bolo vsetko tip-top🙂 Urobim co treba ,ale nie som maniak na poriadok hlavne som uz prisla n ato ,ze nas byt je pri detoch prakticky neupratatatelny 🙂Starsia dcera je dost aktivna ...ta by len skakala ,behala...ani sekundu nevydrzi aby aspon nemala nejaku otazku ,,ako vznikne clovek ,, a podobne ...je dost tazke ju natolko zaujat aby sedela aspon 20 minut na zadku ,takze aj napriek tomu ,ze chodi do skolky je jej plny dom 🙂 je skvela -krasne kresli a vsetko sa jej dari ...je velmi inteligentna ,ale je nejake nestiham jej tempo ...manzel ju brava casto lyzovat a podobne ale ona po 2 hodnach na svahu pride vysmiata a caka ,ze sa bude nieco konecne diat 🙂 Mladsia dcera je ovela pokojnejsia - ta ma celiakiu a alergiu na kravske mlieko ...berie lieky na pankreas ,takze ona musi mat uplne iny rezim co sa tyka stravy aj nejakych aktivit vonku a podobne,ale co sa tyka jej stravy a pripravy tak je to len na mne ,lebo tak viem najlepsie kontrolovat co zjedla a kedy a ake to malo zlozenie ) ...tak vyzera ,ze este budem s nou do 5 tich rokov doma ,lebo obvodna nedoporucuje kolektiv nakolko nema velmi dobru imunitu ....deti su aj dost casto u babky ,ktoru zboznuju ...sestra je vytvarnicka -ta ich brava do atelieru a tam kreslia o dusu a modeluju ...nemam pocit ,ze som nejako prepracovana...ale som proste v jednom kuse unavena ...ziadna vitalita ...pred 10 rokmi som chodila denne do posilky a som mala chut ist s kamoskami na kavu...dost som cestovala ...citila som sa dobre ,ale teraz sa normane premaham niekam ist ...dnes som bola s detmi 2 hodiny vonku ...trochu sme sa poslaili ....pogulovali a ja sa citim ako vyzmykany citron ...myslim ,ze to nie je v poriadku ...beriem aj chlorellu a teraz som si kupila biosil+ ....no neviem ...buduci vikend mame ist do Tatier -tesim sa ,ze konecne trochu vypadneme z domu ,ale zase na 2 strane ak by som ten vikend mohla stravit sama doma asi by som zaliezla do postele v piatok a vyliezla by som az v nedelu vecer keby sa vratili 🙂 Toto nie je asi uplne normalne 🙂 ...ale inak depky nemam ani sa nepovazujem za leniveho cloveka ...len tak nejako po narodeni 2 dcerky to zacalo ...

lilysk
autor
26. jan 2014

@marilka001 ten Mind master od LR ?

sissy27
26. jan 2014

@lilysk hm a čo tak k lekárovi na hormonálny profil? toto môže súvisieť aj so štítnou žľazou...

zutera
27. jan 2014

@lilysk já bych si zkusila nechať vyšetřit jak stitnou žlázu tak krev na hystaminovou intoleranci!

kucanka
27. jan 2014

to píšeš o mne? Tiež sa cítim rovnako 😒

zvedavamt
27. jan 2014

Bolo by fajn vidiet tvoju krv.ale postaci preverit v akom mas stave zuby nechty a vlasy. Ak su vpoho.tak tato jarna unava prejde.ale kedze ta to trapi dlhsie je jasne ze tvoje telo uz cerpa zo zasob mineralov ktore niesu nekonecne. Ziadne zazracne zivotabudice nadlho nepomozu z dlhodobeho hladiska treba riesit pricinu nie len vonkajsi prejav. Zisti si ph tvojho tela a budes vediet viac. Rovnako som trpela unavou a vsecky mozne diagnozy sa pridali. Teras som vpoho a uz 5 rokov bez lekara.

zuzimia
27. jan 2014

@lilysk
Treba vysetrit krvny obraz, ci nie si chudokrvna, aj to moze sposobovat unavu a urcite stitnu zlazu. Ale toto je urcite riesitelne, len treba zistit, kde jeproblem. Hor sa k obvodacke!

lilysk
autor
27. jan 2014

@sissy27 Ahoj
Robili mi hormony vsetko je v poho tak ja uz vane neviem ☹

klincek
27. jan 2014

@lilysk dat si vysetrit krv urcite nebude na skodu..ani jest viac cerstveho ovocia a chodit na prechadzky🙂..ale ja mam skor pocit, ze prave prezivas vyhorenie. fungujes na 100% (dost casto na ukor seba samej - to pozname vsetky, co mame rodinu), ale stale v tom istom prostredi - ti isti ludia, tie iste cinnosti..chybaju ti nove podnety. a hoci by si ich privitala, tak nemas energiu ani chut tu zmenu zrealizovat.
najprv treba ubrat z tempa (zehlit staci raz za dva tyzdne, dosku si prenes pred televizor, a nalej si pohar niecoho dobreho 😉), potom aspon trosku dospat, a nakoniec ziskanu energiu nasmerovat na seba (na svoju zalubu, vzdelavanie, cokolvek..). jasne, ze deti su na prvom mieste, ale..nedavno som niekde pocula, ze ked je spokojna mama, je spokojna cela rodina. a ked si vsimam seba aj maminy vo svojom okoli, do velkej miery to bude pravda 😉

lilysk
autor
27. jan 2014

@kucanka ako dlho sa uz tak citis ?

kucanka
27. jan 2014

@lilysk co ja viem? Mesiac. Momentalne skor prezivam ako zijem. A neviem ako z toho von.

majkuska
27. jan 2014

Tiez mam pocit ze pises o mne. Ja mam 6 rocnu dceru a 3 rocneho syna Ale to iste. A myslim ze viem o com pises tiez uvitam rady

babul83
27. jan 2014

Aj ja to akurát riešim. Keby sa mi aspoň k tomu obvodnému chcelo ísť. :D Ale ja už aj pracujem a vtedy to začalo. Pri dvoch malých deťoch, denne cestovať a večer sa im venovať, plus domácnosť. Práve som si kúpila melasu, že na krv to pomáha, lebo si tiež myslím, že opäť mi klesol hemoglobín. Snáď pomôže aspoň trochu.

sono2
27. jan 2014

@lilysk možno železo chýba.

marilka001
27. jan 2014

@lilysk
ano ten od LR s iným výrobkom podobného zloženia som sa od inej firmy zatiaľ nestretla