Poraďte vreckový nebulizér/inhalátor na vodu/Vincentku

4. okt 2023

Ahojte, existuje vôbec niečo také? Všetko čo pozerám na webe, je už relatívne veľké, nie je mi jasné, či sa musí použiť aj tá násada na nos, alebo stačí náustok a či tam vôbec taká možnosť je. Potrebujem čosi také, ako vo filmoch občs použijú klasický inhalátor na astmu, proste veľkosť max. do vrecka (kabelky), s tým rozdielom, že sa tam dá naliať voda, alebo vincentka. Poznáte, používate taký? Poradíte prosím?

anavixy
4. okt 2023

A aj si to googlila? Lebo ked dam “vreckovy inhalator” tak mi ich naslo hned niekolko… ale teda ano aj tie normalne velke sa daju pouzit bez masky len s naustkom. Pozri si vzdy ale nebulizacny vykon, nech to inhalovanie ma aj zmysel 🙂

dadis
4. okt 2023

Ale to su inhlacne spreje s liecivom..na ake konkretne by to vyuzitie malo byt? My mame taky, co sa da s baterkami pouzit ako prenosny, ale aj taj ho vacsinou pouzivane doma (a teda nie je ani taky maly)

autor
4. okt 2023

@anavixy Mne všetky pripadajú veľké, skoro že do celej dlane. A niektoré ani takú ilustračnú fotku nemajú.

@dadis Na inhalaciu vincentky, na zvlhcenie dychacich ciest v prasnom prostredi.

dadis
4. okt 2023

V prasnom prostredi? To ti tak lekar odporucil?

anavixy
4. okt 2023

Aha tak taky uplne ako inhalator na sprej urcite nenajdes, to musi mat aj nejaky vykon atd.. ved zasa nemusis inhalovat priamo pocas prace, na take zvlhcenie ti staci aj morska voda do nosa, inhalovat preventivne staci doma

dadis
4. okt 2023

Ak pracujes v prasnom prostredi (napr. stavba a pod), tak nos respirator, to pomoze od najhorsich necistot. Ak dychas nosom, v nose sa nachadzaju chlpky, riasinkovy epitel, hlien - to vsetko chrani dychacie cesty. Na zvlhcenie sliznice si mozes streknut do nosa izotonicky roztok morskej vody. Inhalovat staci 1x denne..

autor
5. okt 2023

@anavixy
@dadis Mám ochranné prostriedky, aj doma inhalujem, nestačí to. Uz aj po lekaroch som bola.

@niekto2hy Paráda, ďakujem.