Ahojte, v sobotu mi,, vyskočila,, sánka, do teraz nemôžem otvoriť ústa na viac ako 1,5 - 2 cm. Už som bola na čeľustnej ortopédii, u Pašku na stomatochirurgi v TN, zatiaľ ma všade len presúvajú, vraj mi to bude vyskakovať celý život, neurobili mi ani RTG, nič... Ale ako otvorím ústa u zubára, alebo ako sa opäť normálne najem mi nepovedali.. Už týždeň som na jogurtoch, kašičkách, keďže ma boli žuvanie, tiež si neviem poriadne umyť zuby. Prosím poraďte niekoho v okolí Trenčína, BN, To, pripadne Martina, čo by vedel, ako mi pomôcť... Ďakujem
V MT su na to odbornici v nemocnici. Tam som bola aj ja s TMK. Tyzden je ale este velmi kratka doba na to, aby ti bolo lepsie,... Ja som lietala po lekaroch hadam rok, potom ma objednali tam, dlho som cakala, poslali na MRi, ale aj tak by mi nijak inak ako liekmi od bolesti a rehabilitaciami nepomohli.
je tam viac ambulancii:
https://www.unm.sk/klinika-stomatologie-maxilof...
@simca06022011 aha, takže časom opäť otvorím ústa aspoň tak, ako pred tým? Mne ten klb v sanke robí problémy už 3 roky, ale nečakala som, že mi vyskočí pri obyčajnom umývaní zubov, najhoršie na tom je, že som nejako moc ani nemala otvorené ústa, dávam si na istý čas pozor. Tebe tiež vyskočila sánka?
samozrejme...ved ked si iny klb poranis, napr narazis, natiahnes, tiez s nim hned nevies hybat. Mne nevyskocila asi, ja som mala uraz a zacala mi "pukat", a ten klb mi opuch, boli atd.. ako keby prievan som mala stale. Otvorit som to vedela, napr po zubarovi, tak na lyzicku.
mne sa stalo že som proste ráno vstala, išli umyť zuby a nič ... otvorila som ústa na pár cm...trvalo cca 3 mesiace kým som otvorila "normálne" a viac ako rok aby to bolo bezbolestné...u zubára mám problém stále, vie o tom a pracujeme s prestávkami aby som nemala moc bolesti...v MT ti vedia dať aj obstrek aby sa to zmiernilo
@simca06022011
@km007 damy a kolko mate rokov, ak sa smiem spytat. A aku vam povedali prognozu do buducna? riesia to nejako? Ci len “setrit klb”?
no ja toto riesim/neriesim od 28 urcite.. najskor to pripisovali 8micke, potom zubarka neriesila, ze ona nevie a do MT som sa dostala vlastnou cestou.. tam som zistila, ze viac menej neurobia s tym nic. Cize klbova vyziva, ked bolí- protizapalova lieky, a na rehab ssom chodila, tie cvicenia mi dost pomohli. Ja som mavala aj neskutocne bolesti hlavy (napr. aj teraz ma to chytilo po angine, neviem z akeho dovodu, asi po 3 rokoch co som viac menej v klude). Plus u mna to ma spojenie s krcnou chrbticou, neveim ci to dobre vysvetlim, ale ak nie je chrbtica v dobrej polohe, tak sa ten klb namaha viac (napr. sedim, pisem a dopredu som ohnuta, tak ta sanka ide dopredu). A ziadne prognozy som neriesila. Klbove ochorenia su pre man to iste ako chrbat.. budem to mat do konca zivota, bud budem plakat, alebo sa naucim s tym fungovat.
Ahojte, kľudne ma kontaktujte a môžeme s tmy niečo spraviť, nech sa páči.
www.fyziorh.sk
@niky21 Špecializovaná ambulancia porúch temporomandibulárneho kĺbu, MUDr. Igor Malachovský, PhD., (Univerzitná nemocnica Martin)