Poraďte prípravok na ukľudnenie

2. okt 2024

Prosím, poraďte nejaký prípravok na ukludnenie. Dietko 3ročné stále plače, mrnčí, sťažuje sa. Obdobie vzdoru, škôlka, jeho vrodený temperament. Ja viem, je to obdobie, prejde to. Ale už je to dlho, mesiace. Ja už som na prášky, už neviem reagovať kľudne, potom veľa po ňom kričím. A nechcem. Potrebujem sa upokojiť. Magnézium nemôžem, znižuje mi už aj tak nízky tlak. Čo iné? Persen? Pomáha?

s1s4
2. okt 2024

síce s deťmi skúsenosti nemám ale pomáha čaj od lerosu, vnútorná harmónia - 2x denne

lukbe
2. okt 2024

Možno aj ľubovnik je na upokojenie, ale zase určte nie tak, že nebudeš reagovať na isté veci. Podľa mňa sa jednoducho musíš nastavit ty. Ono to prejde, ale zase prídu iné veci, možno aj horšie. Je to v tvojej hlave, nervozitou skodis aj sebe. Skus sa naozaj nastaviť inak.

taktotedanie
2. okt 2024

Persen fici v mamiskovskych skupinach
Alebo guajacuran

katie253
2. okt 2024

Magnézium tlak vyrovnáva, pokiaľ viem.. nízky zvyšuje a vysoký znižuje. Takže kľudne si jednu tabletu mozes dať

76california
2. okt 2024

šport, aby sa Ti srdce rozpumpovalo...aspon pol hodinku, nie silový trening, anaeróbny radsej...

marci77
2. okt 2024

Moja tiez mala temperamentnu povahu od malicka.....velmi pomohla skolka....a sprava sa tam uplne inak ako doma. Tak ak aj do skolky nechodi, skus ju zobrat na nejake kruzky alebo nejake dopoludnie s detskymi aktivitami v nejakom centre ....a mozno nebude stale plakat, mrncat
Mne stacila kava a ist sa obcas niekde vyvetrat bez nej.
Drzim palce 🍀

30katrusa40
2. okt 2024

Skús sa najskôr pozrieť na to čo je a čo obsahuje to čo jedáva . Farbivá robia veľké problémy a niektoré konzervanty. Nemusíš hneď dieťaťu niečo dávať. Prípadne skús sa poradiť s lekárkou aby mu spravila odber krvi. Niekedy pri anémii vedia byť deti podrazdene.

katie253
2. okt 2024

A ja som používala persen tiež pri náročnej životnej situácii

katie253
2. okt 2024

@30katrusa40 ona chce niečo pre seba, ak som to správne pochopila. Nechce dávať nič dieťaťu.

betulinka1
2. okt 2024

Lubovník, persen, Lavekan, stresstop alebo niečo od homeopata. Cas bez dietata, aj ked len pol hodku denne, masaze, meditácia, relax, sluchadla do uší s hudbou, cvičenie, káva s kamoškou....

tibor79
2. okt 2024

Daj magnezium, tlak vyrovnáva, nielen znižuje. Najlepšie Galvex. Čaj konopný, chmeľový, medovka, levanduľa, valeriana,ľubovník a hlavne niekoho, kto dieťa na čas postráži, aby si si oddýchla.

pinkgirl
2. okt 2024

Z čajov odporúčam melaton, čistec a večer pred spaním čaj z valeriány. A zvýši si pohyb na čerstvom vzduchu, alebo zaraď nejaké cvičenie. Taktiež prehodnoť prácu ktorú doma denne opakovanie robíš - domácnosť nemusí byť denne vyglancovaná, bežný prevádzkový neporiadok ja napríklad nepovažujem za neporiadok - skrátka v byte sa žije takže je to prirodzené. Prenes niektoré činnosti aj na partnera.
No a ak už nejaké lieky pre teba, tak skús sirup Novo passit, alebo guajacuran, magnézium dlhodobo kľudne vo zvýšených dávkach prvé dva týždne a ptom to zníž na 1x denne. Plus nájdi si kolektív pre seba či dieťa na socializáciu.
Nuž a každé dieťatko má inú povahu, temperament, potreby - takže tomu prispôsob svoj denný režim. Viac mysli na seba s oddychom. Nemusíš každý deň "splniť plán", materstvo nie sú preteky - na konci ťa žiadna medaila nečaká 😉.

autor
2. okt 2024

Odpíšem tu všetkým. Vďaka za odpovede.
Mg naozaj nemôžem, už som ho užívala, rôzne formy. Z každého mi je mdlo, chce sa mi spať, neviem rozmýšľať.
Čas pre seba mám, 3x týždenne fitko, sem tam na hory. Ak mužovi poviem že potrebujem voľno nie je problém. Pracujem, takže som bez dieťaťa 3/4 dňa (práca nie je náročná a baví ma).
Syn škôlku zvláda dobre, teší sa tam, on nereve ráno. Skôr vypúšťa emócie po škôlke. A ja sa snažím byť chápavá a tolerantná. Ale už keď idem po neho do škôlky chytá ma úzkosť, bolesť brucha. A toto sa netýka len škôlky, takýto je od mala, už som na neustále mrnčania zvyknutá. Týmto obdobím sa to ale dosť vystupňovalo. Je kruté čo napíšem, ale kým som bez neho som ok. Keď som s ním som v permanentnom ministrese a to spôsobuje, že ľahko vybuchnem. Takýto stav sa mi vybudoval časom. Niekedy som vedela reagovať s kľudom. Teraz sa mi pri prvom zamrnčaní zrýchli tep, rozbúcha srdce, slzy v očiach, bolesť brucha a pod. Lebo viem, že ho len tak ľahko neupokojím.
Asi skúsim ten persen, možno nejaké čaje..

bellaa3007
2. okt 2024

Ja mam doma malú ktorá je uplne taka istá ako píšeš ma 4r. Budí sa s revom, nevie ani prečo.. Prídem z roboty reve, lebo si niečo najde. Potom mi príde že vkuse kričím ale to dieťa je od narodenia umrnčane, mama vyzlec ma, nakrm ma, vadí mi cop, vadi mi ponožky... X krat jej poviem, že to nebudem za nu robiť, že ani v školke to nerobia za nu. V školke anjelik..
Neviem už som asi zmierená, že je taka povaha že pistí a reve pre každu vec. Vela krat som rozmýslala či naozaj nemá nejakú diagnozu...
Neplatí na nu isť pekne, krik zaberie občas, ked ju ignorujem beha za mnou a bojí sa a plače že chce byt so mnou.. Už tiež neviem ako mám reagovať, lebo čakam stale že to bude lepšie ale je to horšie a horšie

autor
2. okt 2024

@bellaa3007 :-O akoby si o mojom písala. Či sa zobudí sám alebo ja, rev. Každých 5 sekúnd mrnčí pre niečo. Kričí že má sopel, ani nestihnem vysmrkať a už reve že tam ho svrbí, tu ho bolí, tam mu zlieza ponožka. A furt si dačo vymyslí. Samozrejme nereagujem na všetko, prípadne mu poviem že to môže spraviť sám. To ale neznamená že nebude revať kvôli tomu ďalšiu pol hodinu. Presne ako píšeš, on už potom ani sám nevie prečo reve :D Aj keď sa ukludní, o minútu máme ďalšiu scénku kvôli nejakej prkotine. Keby takýto stav trval mesiac tak to s klídkom dám. Ale to sú mesiace, roky. Skúšala som vysvetlovať, ignorovat, kričať, biť ho nebudem (aj keď áno, ruka mi už ušla :/). Ja už som tak ohučaná..

bellaa3007
2. okt 2024

muž to nechápe, že prečo si z toho robím tažku hlavu. No lebo on to snou nerieši, nekriči, neupozornuje, neplače koli jej správaniu ...

autor
2. okt 2024

@bellaa3007 môj to aj chápe, on práveže vybuchne oveľa skôr než ja. Ale je pravda, že po "hádke" s nim si príde synátor vyliať srdce ku mne. Muž sa snaží pomôcť, ale v konečnom dôsledku to aj tak riešim ja :/

s1s4
2. okt 2024

odporúčam knižku Šlabikár šťastia tuším to je 3. - dospelí deťom, deti svetu...mne táto knižka úplne zmenila život, je tam veľmi pekne vysvetlené správanie detí, v príbehoch a pod. , myslím, že by Vás mohla zaujať