Poraďte ohľadom mojich príznakov - chuť do jedla, bolesť hlavy a žalúdka, nízky tlak

16. sep 2024

Mám tieto príznaky, určite pôjdem k lekarke ale či náhodou niekto netuší čo to môže byt:
Veľká chuť do jedla, často som hladná, napríklad najem sa a za pól hodinu som opäť hladna, nikdy som toto nemala, ale zároveň som začala chudnúť (necvicim ani nedrzim diéty), každý deň ma bolí hlava, bolieva ma žalúdok, niekedy mi je na zvracanie a na odpadnutie, mám nízky tlak.
Moze to reálne niečo byt alebo si skôr psychika?
Dakujem

anjelicek26
16. sep 2024

Alebo parazity...helikobakter...cokolvek...

stellarstar
16. sep 2024

Štítna, dm, intolerancia... treba ísť k dr

autor
16. sep 2024

@anjelicek26
@stellarstar ďakujem a plus som zabudla spomenúť, neskutočne som usnvena, furt by som spala. Ale toto môže byt kľudne počasím to neviem..

autor
16. sep 2024

@stellarstar a ešte s tou štítnou, bola som asi 2 mesiace dozadu na preventivke ale bola iba zastupujúca lekárka a keď som si došla pre výsledky tak sa ma pýtala či mám niečo so štítnou, či sa na nu liečim. A ja že nie pokiaľ viem. A ona že lebo tam niečo vyšlo ale že asi to nič nie je. A dalej už neriešila. Vôbec som nechápala

januska12323
16. sep 2024

A tehotná byť nemôžeš?

autor
16. sep 2024

@januska12323 nie určite nie, som už veeeelmi dlho sama čiže nie je šanca

anjelicek26
16. sep 2024

Ja by som odniesla stolicu na rozbor, aspon toto lahko vylucis.. lebo aj unava - nedostatok zeleza a inych zivin byva dosledkom - intolerancii, aj parazitov... neodkladaj to radsej, da sa rychlo pomoct, len treba vediet, co sa deje..

vanilka49
16. sep 2024

Ak vam zastupujuca lekarka povedala, ze tam nieco vyslo zo stitnej tak treba ist k endokrinologovi, nakolko vseobecni lekari to neriesia aj ked hodnoty su nad interval normy. Na endokrinologii vam spravia komplet rozbor hormonov stitnej zlazy a sono, potom uvidite, ale podla priznakov to sedi.

30katrusa40
16. sep 2024

Prvé týždne tehotenstva som mala také.

majamat
17. sep 2024

co sa tyka stitnej, nemas vysledky?

anna777115
17. sep 2024

Zvýšený cukor...

autor
17. sep 2024

@majamat ona mi to len ukázala na počítači ale nedala mi ich. Už si nepamätám čo tam bolo, ja sa do toho nevyznám

majamat
17. sep 2024

skoda, mozno ti fakt stitka nefunguje.

autor
17. sep 2024

@majamat inak teraz som si prečítala príznaky pri zvýšenej činnosti štítnej a dosť to sedi. Lebo mám aj vysoký pulz (nad 100 v klude), tá zvýšená chuť do jedla a zároveň chudnutie, je tam aj častejšie vyprázdňovanie a to tiež sedi keďže predtým som chodila na wc tak raz za 2-3 dni a teraz idem aj 3x za deň, únava slabosť, zmeny menstruacneho cyklu sedia, proste minule mi meškali 15 dni a ďalší cyklus dosiel o dva týždne skôr zase že všelijak to mám... ale nesedí na mňa tlak v krku, vypadávanie vlasov, vypúlene oči a opuch v predkolení. Môže to byť aj tak tá štítna? Idem volať lekarke.

autor
17. sep 2024

@majamat a ešte tam sedi na mňa aj zvýšené potenie, potím sa aj teraz keď je zima a narušený spanok tiež

majamat
17. sep 2024

problem je akurat to, ze ak by nasli zvysene hormony, nemohli by to len tak zhodit zo stola.
niektore priznaky su podobne aj pri znizenej funkcii. chudnutie aj busenie srdca moze byt pri oboch, lebo clovek ktory nevladze, je "spomaleny ( co byva pri znizenej funkcii ), moze tazko zvladat namahu, srtoji ho to vela sil a preto moze pulz tiez vyskakovat. cize toto nie je uplne jednoznacne. no chudnutie byva skor asi u deti, dospely castejsie pri znizenej priberaju, rovnaky mechanizmus moze mat aj potenie, tlak a pod,. tieto priznaky nevznikaju len zysenim funkcie, ale aj vycerpanostou pri znizenej funkcii. pri znizenej naopak mozu byt hormony povazovane za hrnaicne, lebo stupa TSH ale pritom T3,T4 su este v nrome. cize nad tymto stavom by teoreticky mohli skor mavnut rukou, kedysi sa pri takomto stave este ani leiky neordinovali, dnes uz ano.

majamat
17. sep 2024

teraz tazkosti zo zaludkom nie su zrovna typicke pri stitnu zlazu.

prave pri traviacich problemoch a obzvlast pri vracani - mrakoty ( tocenie hlavy, zavrate ), chvilami zimnica, ci studeny pot, unava, pokles tlaku a pod.
cize kldune toto mozu sposobovat traviace problemy.

inak ten tlak byva pri stitke skor zvyseny, teda pri zvysenej funkcii.

samozrejme psychika tiez moze vselico narobit. hlavne casta je zaludocna neuroza z ktorej vyplyvaju vsetky ostatne priznaky.

majamat
17. sep 2024

no tazko povedat. takto sa to moc urcit neda, toto by mal riesit lekar a ma by sa snazit prist na to, cim to je na zaklade vysledkov ktore ma k dispozicii.

autor
17. sep 2024

@majamat tak sedi tam z každého niečo, len pri hypotyreoze nesedí priberanie a zápcha. Neviem no. Už som volala s lekárkou a objednala ma až na utorok na krv, lebo má dovolenku tento týždeň. Tak sa uvidi. Mne sa marí že keď mi ukazovala výsledky tak tam svietilo tučným TSH ale neviem aká hodnota či vyššia či nižšia. A potom sa pýtala či sa na nu liečim. A ja že nie a ona že tak asi to nebude nič. Snáď sa na niečo príde lebo mám iba 25r a takto čo som unavena už nedávam

majamat
17. sep 2024

teraz som tej jednej vete neporozumela. priberanie je pri hypothyreoze a aj zapcha. tym si myslela, ze sa vyskytuje len pri tejto dg a pri hyper nie? pochopila som to spravne?

autor
17. sep 2024

@majamat som laik. Čítala som si viacero článkov a tak bolo písané, že pri hypo je priberanie a zápcha, pri hyper chudnutie a častejšie vyprazdnovanie.. preto vravím že je to tak aj aj

majamat
17. sep 2024

ano tak to je, len napr deti pri hypo tiez mozu chudnut.

co sa tyka toho vyprazdnovania, to byva aj pri traviacich problemoch a teda ono tieto problemy zas tak jednoznacne nie su u vsetkych, rpipadne az pri velkych odchylkach v hormonoch, co asi nemas, inak by to snad riesili.