Poraďte niečo účinné na chrípku

anka712
3. dec 2019

Ahojte, máte niečo zaručene na chrípku čo najlepšie pomáha a najlepšie vyliečiť sa za jeden deň? Ešte mi to len začína tak by som nechcela byť tak natom že by som musela doma týždeň ležať. Boli má hrdlo,začína hlava a trošku nádchu. Máte niečo overené domáce alebo aj z nejakých liekov? Vopred ďakujem 🙏

17juraj17
3. dec 2019

@anka712 Ak niekto pride na to ako vyliecit chripku za den, dostane Nobelovu cenu za medicinu. Inak ani za tyzden ju podiadne nevylezis. Odporuca sa aspon 2-3 tyzdne kde sa zohladnuje nie len vyliecenie ale aj preliecenie do uplneho zdravia.
Viem ze v dnesnej dobe kde je kazdy nepostradatelny v praci a na jeho pritomnosti stoji cela firma je to neuveritelne ale urob si cas, odpocin si, uvar cajik stiahni par filmou a vyloz nohy.
Rychlo sa ani pes nevy...

mogaa
3. dec 2019

@anka712 no ak ide o chrípku, tak týždeň s lekárom a 7dní bez

mogaa
3. dec 2019

@anka712 ak ide ale o prechladnutie alebo nejaký vírus č bakteriálnu infekciu - tak klasika - zázvorový čaj, vitamíny(hlavne C a zinok), prípadne Coldrex alebo Teraflu alebo paralen a veľa oddychu, ešte cibula a cesnek....

mm2008
3. dec 2019

podľa tvojho popisu mi to skôr sedí zatiaľ na vírozu ... bolia ťa klby, máš teplotu? často si ľudia zamieňajú virozu, nádchu s chrípkou.

A btw - nič z toho, čo som teraz uviedla vyššie za jeden deň nevyliečiš... to nemyslíš vážne? žiadne oblbováky tipu "...flu" ... sú nezmysel, na vyliečenie chrípky za jeden deň ...

kebyže máš fakt chrípku, tak si rada, že si rada a nevypisuješ na koňa.. ležíš, liečiš sa a neriešiš či za deň dva tri...

dávaj si prírodné veci cesnak, céčko, zázvor, cibuľovo medový exktrakt a podobné veci. už sú tu popísané ... skoré vyliečenie.

17juraj17
3. dec 2019

@mogaa Ja by som bral radsej ten tyzden s lekarom. 😉 Teraz u nas na interne nastupila nova lekarka rovno po skole 😀

lauritkatesty
3. dec 2019

očkovanie 🙂

bozzie
3. dec 2019

@anka712 vela vitaminov, ovocia, sprav si caj a lez. Ak to mas len prechladnutie, tak sa z toho dostanes, no ak pojde o chripku, tak si budes musiet dlhsie doma polezat.

simca06022011
3. dec 2019

Zázvorovy caj, co najhorucejsi... mne pomaha velmi. A theraflu... ale za den nevyliecis, len ti bude lepsie 🙂 Poslednych 10 rokov som nikdy s nicim nelezala, pokym som nemala horucky a bolo mi znesitelne... treba spomalit, byt v teple a vela pit. Ostatne podla práznakov... Ked treba tak ist k lekarovi (s chrípkou ale zbytocne)

ada93
3. dec 2019

@anka712 Za jeden deň nevyliečiš. Keď mám takéto príznaky, tak si dám rakytníkovú šťavu, totálny zázrak na hrdlo je pre mňa med Manuka, je trošku drahší, ale asi najlepšia investícia - kúpiš v "zdravých" obchodoch. Väčšinou sa mi tieto príznaky zmiernia, no potom si už dávam pozor, aby som ozaj týždeň nemusela ležať. Ďalej pravá kurkuma- ak máš možnosť niekde kúpiť toto korenie v kvalitnejšej verzii, ako sú tie klasické v potravinách, tak na špičku nožíka si trošku rozrobiť v mede a zjesť, tiež zázrak. A dezinfekčný gél na ruky, aby si nenakazila aj druhých (v kancelárií, alebo doma), hlavne ak máš už nádchu.

nika82
3. dec 2019

paralen grip

lavender273
3. dec 2019

Pri prvych priznakoch choroby si davam vysoku davku vitaminu C ( cista, non GMO kyselina askorbatova). Je na to protokol ako to uzivat.
Inak na hrdlo natieram esencialne oleje, lezim a pijem vela vela tekutin. Chripku som nastastie dlho nemala, ale takto sa mi dari odhanat virozu.

simsalabim
3. dec 2019

@anka712 no ak mas naozaj chripku, tak pochybujem, ze budes mat silu sa zdvihnut z postele. Ja som za svoj dospely zivot (cca 30rokov) mala chripku 2x a bola som uplne K.O. Bolesti klbov take, ze som mala problem sa otocit v posteli a unava taka, ze okrem lezania som nedokazala nic. Ani citat alebo pozerat telku. Nadcha nastupila az na nejaky 3. akebo 4.den. To, co opisujes, vyzera ako bezna viroza..... takze vitaminy, kloktat a pod.

anka712
autor
3. dec 2019

Prosím vás pekne 🙏 Napísala som síce chrípku, ale dosť jasne som ju rozpísala čo mi je. Keby mám teplotu alebo má bolia kĺby tak to tam napíšem. Skôr som hlavne chcela to aby má prestalo bolieť hrdlo. Coldrex a dorithricin zatiaľ celkom zabral, bola som dnes vonku čiže som to úplne nevyležala ale kúpila som si už do nosa aj sprej muconasal mám ten coldrex, uvidíme ako sa budem cítiť zajtra. Juraj, človek chce byť zdravý čím skôr aj pre seba, aj pre prácu ale ja musím byť hlavne aj pre rodinu o ktorú sa musím postarať. Ďakujem Vám všetkým za vaše rady, ale niektoré komentáre si odpustite. Nepýtala som sa nato že umieram z toho že som chorá a chcem sa zajtra postaviť. Ja viem veľmi dobre čo je chrípka poriadna, ležala som niekoľko krát tri tyzdne a nemohla som sa postaviť. Pýtala som na tie začiatky čo Vám najlepšie zaberá aby som nemusela skončiť tri týždne v posteli. Ďakujem, pekný večer

simsalabim
4. dec 2019

@anka712 tak potom pouzi spravny nazov...nie chripka, ale viroza. Zlomenu nohu tiez nevolas amputacia, alebo macku pes, ci? Ja som to nemyslela v zlom, iba som ta upozornila na rozdiel.

anka712
autor
4. dec 2019

@simsalabim veď je tam jasne napísané čo má boli. Treba to dať do iného prekladu ?😂treba čítať medzi riadkami

simsalabim
4. dec 2019

@anka712 ano, tak, ako si jasne napisala, ze sa jedna o chripku 😉

anka712
autor
4. dec 2019

@simsalabim no vidím že si inteligentná, keď človek rozpiše čo mu je ale ty vidíš len jedine čo tam je napísané CHRÍPKA. Škoda slov ti tu písať niečo a ak mi nemáš poradiť prosím ťa ani mi tu nepíš, ja nemám na teba čas mám svoje starosti ako riešiť to že ty nevieš čítať. Pekný večer a už mi neodpisuj 🙏

simsalabim
4. dec 2019

@anka712 svoju inteligenciu si ukazala jedine ty. V tom, ze nechces pochopit vyznam slova chripka a este sa paprcis, ked ta clovek v dobrom opravi. Tak si tu chripku skoro vyliec.

mm2008
5. dec 2019

ja som to skúsila, že vezmem deň na vyliečenie nádchy no takej, že až zelené hlieny mi tečú z nosa... ... no , ale práve v ten deň to išlo to dolu vodou, a napokon je z toho pn...

modryykvet
Odpoveď bola odstránená
Zobraz