Dobry den prajem,
vedel by mi prosim niekto poradit aspon docasne, kym nejdem opat k neurologovi? Od novembra chodim k lekarom, bola som u rehabilitacnej, u fyzioterapeutky, ktora jemne napravuje, u chiropraktika a u ortopeda. Poslali ma na mri krcnej, vsetko ok, avsak, neznestielne bolesti ramena a klucnej kosti a pridruzili sa aj bolesti nad zadkom, hlavne na pravej strane, kde ma boli aj rameno + vyzaruje do nohy. Terminy nehorazne, tak som sa objednala k sukromnemu neurologovi. On mi za 3 minutky povedal, co mi je. Stacil na mne nejake body, povedal, este mesiac a mam syndrom mrznuteho ramena, mam extremny hypertonus v lopatke, v ramene, v krku, som kriva, z toho ma aj boli driek. Napichal ma obstrekom. Dal mi elenium, magnosolv a magnerot. Bola som raz zatial na rehabke. Bolesti v ramene mi krasne ustupuju cvicenim, ale v driekovej oblasti sa stupnuju (hlavne, ked sa zohnem) a zacinam byt agresivna z tej bolesti. Cvicim aj nejake cviky z youtube, prilozim aj to video, vela ludi si ho chvali. Ale co este by som mohla urobit zatial? Pan Doktor povedal, ze to urcite nie je platnicka, mam hypertonus vo svaloch a cela prava strana je v r.ci
Mam 31 rokov a male dieta doma. A ako pisem, velakrat som uz agresivna.... Toto nie som ja.
https://www.youtube.com/watch?v=HoTn_3pKXdYJa vam dakujem!
@pribinak pred 2 mesiacmi, ale krcnej iba. Teraz kvoli drieku ma neurilog neposiela, lebo zbytocne.... Je to kvolibtym stuhnutym svalom. A nerozumel ani tomu, naco ma ortoped posielal na mri krcnej. Naviac mi ta bolest vyzaruje do sedacieho svalu. A trosku do stehna
Nájdi si terapeuta, ktorý pracuje s Feldenkraisovou metódou. V prvom rade musíš upokojiť myseľ, agresia je zdrojom veľkého svalového napätia. Feldenkraisova metóda ťa naučí pracovať s tvojim telom, potom sa môžeš pustiť do ďalšieho cvičenia. Držím palce
Za mňa masáže to dajú do poriadku
Ach, ako keby som čítala svoj príbeh. Úplne od slova do slova… myslela som, že som hypochonder… jeden z našich skvelých fyziatrov bez toho aby sa na mňa pozrel ma poslal k psychiatrovi… je mi to luto, presne viem aké bolesti máš…
@danielahamar masáže sú veľmi zle na to… teda aspoň pre mňa
No ja chodim na rehabky, cvicenie opatrne, ale proste ked si kriva, urcite mas svaly a vsetko v "nerovnovahe" a mala by si cvicit pod dozorom. Treba ti riadneho fyzioterapeuta ktory s tebou bude cvicit, a nebude tona 3 cvicenia na nasich statnych rehabilitaciach ale dlhodobe. Mne este pomahaju masaze, velmi... velmi. Ked je najhorise, zacnem kazdy tyzden, potom kazde dva a tak sa dopracujem k lepsiemu vysledku potom bud si nehcam udrziavacie alebo prestanem. Ale tiez je rozdiel maser a maser, cize ja mam jednu ktora mi vyhovuje, keby nerobila, som hotovoa.. skusila som v lete zmenu a nemohla som hlavou pohnut tyzden :DDD
@danielahamar podla mňa to masáže ešte viac rozdrazdia
@aurora33 masáže som xkrat skúšala a taká rozsypaná ako som prišla domov, keď som “vychladla”… strašne.. pri niektorých bodoch keď mi stlačila tak som mala belmo pred očami. Určite je najlepšie cvičiť pod dozorom skúseného fyzioterapeuta, dokonca mi neurológ odporučil len cvičiť, žiaden magnet, elektrika, laser atd, že aj to ešte viac rozdrazdi svaly
Masáže sa majú dávať postupne, nie hop sup natvrdo hneď, prvé 2mesiace kazde 2tyzdne, potom už len raz za mesiac. Ja som začala chodiť, ako sa mi dieťa narodilo, čo ma všetko bolelo a o stuhnuti ani nehovorím, keďže už nemám 20. Tak ale je to každého osobná vec, ja osobne nie som za lieky, ani injekcie ak ozaj netreba.
Netreba ti neurológov ani ortopédov, zháňaj výborného fyzioterapeuta, ktorý ťa vyšetrí, pomôže ti pochopiť čo ti je a prečo a naučí ťa cvičiť. Podľa toho čo píšeš mi to príde, že by si potrebovala terapiu spúšťových bodov. Tá panva potrebuje uvoľniť a potom makať na posilňovaní zadku a všetkých dvalov okolo panvy a brucha. Potrebuješ vymakať svaly, to je celé. Masáž nie je riešenie. Ľudia potrebujú oslabené svaly posilniť, nie ešte uvoľniť masážou, to je totálne kontraproduktívne! Ja mám prasknutú platničku v segmente L5-S1, útlak nervu, vysunuté tri platne nad tou driekovou, v krku posunuté asi štyri, jeden ochrnutý nerv som mala a fungujem úplne normálne. Ja som mala ochrnutý nerv, ktorý inervuje trapéz, celé rameno som mala padnuté, nič mi tam nefungvalo, panva mi z toho totálne zošalela, tam sa tie veci krížia. Problém s pravým ramenom, zle je dole naľavo a opačne. Rehabka u mňa trvala cca dva roky, to je fakt, denne cvičenie, zmena pohybových stereotypov, zmena dýchacieho stereotypu a je to ok. Ale ja som mala problém oveľa vážnejší a konplexnejší, tebe stačí ozaj šikovný fyzio. Len to chce človeka, ktorý fakt rieši veci komplexne a ty musíš makať. To video z youtubu by som necvičila. Ty potrebuješ uvoľniť a potom úplne iný typ cvičenia. Aj sa mi zdá, že to ten doktor, či čo to je, ani moc dobre nerobí.
@danielahamar za mňa je najlepšie cvičenie, Joga pilates a podobne. Ale jasne vám ak vyhovujú masáže tak pokojne. Ja ale nie som zástanca toho že si ľahnem a ,,robte so mnou”, naopak som rada keď si viem pomôcť sama. A ak ma niečo bolí tak už viem čo mám cvičiť. Čiže za mňa pomôže jedine fyzioterapeut.
Na tom MRI si bola kedy?