Prosím poraďte mi niečo dobré na bolesť nôh.. V praci stojím 8 hodín bez možnosti si sadnúť, doma neviem ďalej fungovať.. Mám ortopedicke vložky ale to je nič, doma si potom macam nohy v studenej vode, prejde to ale za hodku zas to isté , v lekárni mi poradili ibalgin gel a tiež o ničom.. Prosím nejakú dobrú masť, gel čokoľvek. Vďaka
@pribinak Ďakujem , skúsim
A kde konkretne ta tie nohy bolia? Lebo aj to je dolezite...ci lytka, ci chodidla...
mne pomahal gel preissnitz cievy. a tiez mam v rozprasovaci alpu alebo lesanu a vecer si niekedy nohy s tym nastriekam (poriadne nahrubo)
@simsalabim najmä chodidlá
Tak by som zasla k ortopedovi. Moze tam byt ortopedicky problem. V tomto pripade pripravky na zily nepomozu. Pomoze cielena rehabilitacia a vhodna obuv. Skus vymenit topanky za take, co maju makku stielku s podporou priecnej aj pozdlznej klenby a mozno makku podpatenku? Ja mam problem s chodidlami, viem, aka to je bolest… vela pomoze vhodna obuv aj rehabilitacie. Lokalne na bolest mne zabera Elmetacin sprej. Mam predpisane aj tabletky, ale zatial sa im vyhybam.
bolia ta obidve nohy rovnako? minuly rok som skoncila s barlami, cestou domov ma rozbolel clenok, najprv ma liecili ako vyvrtnuty clenok, rtg, barly atd, ale ked to neprechadzalo, urobili sono a bol tam zapal sliach. musela som ist na rehabilitacie, nosim stahovaciu ponozku a vlozky do topanok, je ich viac druhov, presny typ mi odporucil dr. viac uz sa mnou nezapodievali, ale podla priznakov (google samoliecitel) som si "diagnostikovala" zapal plantarnej slachy, nasla som sa v tom. ak ti to sposobuje vacsie alebo dlhodobejsie problemy, chod k dr. ja som bola na chirurgii.
No ja mám aj ploché nohy, spadnutu klenbu takže asi to je hlavná príčina, obuvy som skúšala už dvoje meniť.. No asi zájdem k tomu ortopedovi ako vravíte a asi tie rehabilitácie :( ,, a áno bolia ma obe rovnako , najmä päty a zvyknú aj palce na nohách skoro ako zlomenina to boli
Poznam :( Urcite ortoped a potom rehabilitacny lekar.
@simsalabim ďakujem pekne za rady
Ja si teraz tym prechadzam pata ma boli tak ze ani spat nemozem ale uz aj klenba zacala boliet lekar mi hovoril ze od paty ma moze boliet cela noha,tabletkam sa tiez este vyhybam len rozne masti natieram ale ucinok ziadny.
Na ťažké nohy skús lioton gél a cievnu gymnastiku