Poraďte kam na cvičenie diastázy brušných svalov v Považskej Bystrici.

ivana6688
25. júl 2019

Ahojte maminy, neviete alebo nepoznáte nahodou ci sa v Považskej Bystrici alebo v okolí niekto nezaoberá cvičením zamerané na diastazu po pôrode alebo niake kurzy kde sa cvici? Alebo neviete ti mi poradiť nejaké dobré cviky ktoré zmensia to brusko lebo mi zostalo dosť veľké po pôrode 😔 a mam diastazu. Ďakujem vám

tuppuk
25. júl 2019

@ivana6688 Ahoj tak asi len cviky na brucho, pozri na nete nejaký HIT na bruško, na brucho sa nedá inak iba cvičením.

zuzkaz91
25. júl 2019

@ivana6688 Moniku šrenekovu si už pozerala?

luccy89
25. júl 2019

@tuppuk preco ste si najprv nepozreli co diastaza vlastne je?🙄
Urcite nie zidne HIT na brusko, lebo si to zhorsis!
A ano najlepsie pozriet Moniku Srenkelovu.

tuppuk
25. júl 2019

@luccy89 Velmi dobre viem co to je, hitt nemusi byt narocny. Monika Srenkelova je tiez dobra.

luccy89
25. júl 2019

@tuppuk nejde o narocnost. Ked viete co diastaza je, tak urcite nemoze cvicit bezne cviky na brucho. Ziadne cviky na priame brusne svaly.

3petka
25. júl 2019

@ivana6688 na youtube je toho veľa

ivana6688
autor
25. júl 2019

Monika ma už plný kurz v Žiline 😔, tak ci náhodou nie sú aj iné kurzy priamo v PB alebo v za

ivula251
25. júl 2019

@ivana6688 ja cvičím toto zatiaľ https://fyzio-terapia.sk/online-kurz/?fbclid=Iw...

Potom pôjdem ďalej
Tieto videá mi gynda odporučila , som dva mesiace po pôrode

ildiko36
25. júl 2019

@ivana6688 spitaj sa priamo na rehabilitacii ci cvicia SM system..ale poistovna to neuhrady..ja mam tiez diastazu a chodila som cvicit.za pol hod som platila 10euro😏.su to dychacie cvicenie kde sa musis naucit dychat a svali stahovat naraz...bars nevydim daaky effekt..len si davaj pozor ..sama nerob ziadne cvicenie .hlavne brusaky...ked to urobys zle zväči a ti to

ivana6688
autor
25. júl 2019

@ivula251 a pomáha ti cvičenie podľa tých videí? Vidíš nejaké zlepšenie?

ivula251
25. júl 2019

@ivana6688 zatiaľ nemôžem povedať , cvičím len dva týždne
Ale už som po druhom pôrode a pri prvom mi cviky pomohli no cvičila som ich rok

evitka83
28. júl 2019

@ivana6688 kazdy dobry trener vie ako cvicit so zenou a posudit v akom stave ma diastazu. Ja som si po porode pozrela par fitiek, vacsinou tam maju aj profil trenerov a obvolala ich. S jednym cvicim dodnes

ivana6688
autor
28. júl 2019

@evitka83 ja som zas čítala že títo fitness tréneri moc nevedia o diastaze a ze cvičia so ženami aj také cviky co im ju zhoršila ale keď hovoríš ze chodíš k takému a kde chodíš do gitka do ktorého mesta? Ja som sa zatiaľ nahlásila k fyzioterapeutke na cvičenie ktorá sa tomu venuje tak som zvedavá ci pomôžu tie cviky

evitka83
28. júl 2019

@ivana6688 v Bratislave. Moja skusenost je, ze kvalitny trener nieco stoji, pretoze ma za sebou nejake studium, skusenosti a pod. Nikdy som sa nezverila trenerovi, ktory nemal ftvs alebo nejake fyzio vzdelanie. Nie kurz. Ale ty ked si nieco nastudujes o diastaze a potom sa rozpravas s tym trenerom, tak musis vediet odhadnut, ci je pofiderny alebo ok.ja cvicim kombinaciu fyzio a svalovych cviceni. Hlavne utekaj od trenera, ktory by ti poradil brusaky

ivana6688
autor
28. júl 2019

@evitka83 tak to máš potom super ze si takého nasla, áno áno co sa týka brusakov som čítala že sa nesmú ešteže zhoršia diastazu, tiež som čítala aj o cvičení vákuum, počula si o tom? Nevedrla by si sa mi k tomu vyjadriť alebo ten tvoj tréner? Ci je to dobre?

evitka83
28. júl 2019

@ivana6688 nie nepoznam

zuzkaz91
14. jan 2020

@ivula251 pohol ti ten online kurz? Uvažujem nad ním.

ivula251
14. jan 2020

@zuzkaz91 myslím, že áno , treba to pravidelne cvičiť , dávať naozaj pozor na nádychy a výdychy a pôjde to.