Ahojte, niekolko dni som uz nic nejedla iba mliko jogurty, prosim vas pomozte mi ...potrebujem vsak trocha inu pomoc, mam dlhy v z.p. a niekolko mesiacov uz trpim prisernymi bolestani zubov mam ich v katastrofalnom stave a koly dlhu v spominanej poistovni mi ziadna zubarka nechce pomost, ze by mi urobila zuby na splatky, za ztento stav mojho chrupu moze i tehotenstvo, vtedy sa mi pokazilo asi 6zubov, no ked som sla s tym zubarke a povedala jej co je vo veci,...zial je nam to luto osetrenie zuba 50e, co som si ja zial nemohla dovolit,...
Fakt potrebujem uz nieco z tymi zubmi urobit, ak poznate alebo mate kontakt na milu zubarku prosiiiiiiiiiim zo srdca pomozte mi. Posledne 3dni su uz utrpenim...dakujem za pochopenie.
@mamickavnudzi a manzel/priatel, rodina ti nemozu fin.pomoct?
Zubari ti za prislub nic neurobia. Je to ich biznis.
chod si dat na priamu platbu osetrit ten najbolestivejsie zub a hotovo
priatela nemam, ex sa na mna este v tehu vyone plati 40e vyzivne, a rodina zial tiez neprichadza k uvahe, kedze uz viac ako 2roky niesme v konakte(z ex stany), a ja rdinu nemam,....ja viem ze je to ich biznis z toho ziju ale comam uz robit,...
@mamickavnudzi na pohotovosti ťa musia ošetriť. Ak je bolesť neznesiteľná, máš tam pravdepodobne zápal a zápal zuba môže byť aj poriadne nebezpečný. Nesranduj a choď na pohotovosť. Minimálne na vyšetrenie a prípadné otvorenie zuba, základné ošetrenie a antibiotiká, ak sú potrebné.
@alaguema zadarmo ju na pohotovosti neosetria myslim zuby
@mamickavnudzi tak splacaj po 20-30e, ale splacaj, ved si dostala aj kocikove, proste si to splacaj
@mamickavnudzi odkial pochadzas?
@alaguema no nie, lebo keby to bolo zdarma, tak to by ludia chodili len na pohotovost. ziadna choroba nie je sranda, druha vec je, ze nechcem byt necitliva, ale ak mam dlhy, tak dostala kocikove, mohla si ich splatit, alebo splacat postupne, teraz tvrdo plati za svoj pristup
ja radim, dat si na priamu platbu osetrit ten najhorsi zub a o mesiac ci dva, zas dalsi a medzi tym splacat
da sa zarabat aj popri dietati, je to narocne ale da sa
@pribinak a bezdomovca ošetria nie? čo je toto za system? cele chore...ty sediš jak truba na pohotovsti a platiš a niekde pride ozraty sanitkou a hned ho beru??? Prečo porušili zachytky?? cele zle toto. Na jej mieste sa idem dohodnut do zdravotnej poistovne ze aka je situácia, ze potrebujem ošetrenie a nech mi daju splatkovy kalendar ked to po 10 eur bud platit a podla mna sa da nejako dohodnut. Ale myslím si ze neplatiči maju narok na akutne ošetrenie našla som o tom je to sice staršieho data ale nechce sa mi hladat teraz https://dennikn.sk/blog/ste-chorym-dlznikom-zdr...
@mamickavnudzi a čo rodičia? nejakým zázrakom nemáš ani ich?
ani súrodencov?
kde bývaš,z čoho platíš nájom?
známe básničky tu už boli
skoda ze si neriesila skor - keby si v septembri zmenila ZP na taku, kde nemas dlhy, osetrili by ta.
no neostava ti ine len si davat osetrovat nevyhnutne, ako samoplatca, a skusit si dohodnut splatkovy v ZP a platit ho.
@sardinka336 ani bezdomovca na zubnej pohotovosti neosetria
zachytku odmietam platit zo svojich dani, hold smola, ked je niekto ozraty, nech lezi na chodniku
mozno som kruta, ale nie, on sa ozere, odvezu ho, umyju, osetria, prezlecu, on sa sladko vybuva a ja to budem cvakat, no nie
druha vec je, ze lekari omietali na zachytke robit, nikto tam nechce robit, ozrati, agresivni, smradlavi
Z akeho mesta si? u nas v Ba su studenti zubarciny ktory ti zuby spravia za min. poplatky hradis len material treba sa objednat su dozorovany klasickym zubarom je to jedna z moznosti. Treba pohladat na nete mozno je taka moznost aj na vychode Slovenska.
baby ved ona chce od vás prachy,nie rady..
A rady ocakavas ake? Ci peniaze? Lebo na rady nereagujes, cize ocakavas peniaze, vsak?
@pribinak pytaju euro ...aspon tu ,,u nas,, čo su noclaharne...jedna je pomenovana velmi vystžne MEA CULPA (moja vina)
Trocha ina pomoc.....??? Tak rady nie ale asi zhanas prachy vsak?
@pribinak neviem, či ich má...Je to možno lajdáctvo a mámvpažizmus, ako hovoríš, platí teraz za to. Ok. Ale z tej druhej strany je to tiež dosť neľudské. V naozaj kritickej situácii sa môže človek ocitnúť ani nevie ako...aj to sa stáva. A na tej druhej strane sú poisťovne, ktoré sa beztrestne obohacujú na náš úkor, ale ak chybne čo len jeden cent, tak odoprú svoje služby. Nehovoriac o tom, že ak majú niečo preplatiť, kľučkujú a osud pacienta je to posledné, čo ich zaujíma. Ja napr. platím celý produktívny život a keďže chorá nebývam, prakticky všetky peniaze, ktoré som im POVINNE odviedla, čo za tie roky nie je málo, sú ich zisk. Kľudne by som súhlasila s tým, aby sa z nich zaplatilo ošetrenie pre niekoho, kto ho potrebuje. Ale s takou variantou sa neráta a nikdy rátať nebude.
Ja peniaze nepytam, ja mam spolu pokazenych zubov 16 co je viac nez dost, na pohotovost, minuly mesiac som tam nechala za plombu v jednom zube 40e a o 3dni mi vypadla, ked som to sla reklamovat pytali znovu eee...dlh je 400e a pomaly si ho platim no dozvedela som sa to velmi neskoro a dali to uz na vyssie strany cize je to uz vymahane cez exekutora, platim 20e, zijem u zeny v dome kt. mi poskytla byvanie za tych podmienok ze budem platit iba rezie co je 100e, a co mi ostava je na cely mesiac, no a k tym zubom ja som chcela aspom horne dat von a miesto nich tie umele ci nahradu a to som sa dopocula ze je moznost aj na splatky, a tu ostava rada ci niekto niekoho nepozna, ...ps. ked som neodpovedala uspavala som maleho...
Po 50e by som vedela splacat, viac si zial nemozem dovolit kedze na zivobitie nam zostava iba 122e...to je po odratani rezii...