Ahojte, viete o dobrom odbornikovi v endokrinologii v Bratislave? Potrebujem vysetrenie v tehotenstve, tazke mi velmi zalezi na tom, aby sa vyznal vo svojom obore. Dakujem
Podla toho, co pocuvam, budes rada, ak ta niekto vobec zoberiè...😕 u tych najlepsich su cakacky mesiace... 😕
Doktor Podoba a tiez dr. Malacká
@flower33 Myslim, ze kazdy endokrinolog v Ba je normalny. A aj preto su v podstate vsetci extremne vytazeni a cakacie terminy maju dlhe mesiace a je problem sa k nim dostat rychlo, a to ku komukolvek z nich, najma odkedy sa zrusili prednostne terminy. Mozno v sukromnych centrach to bude s terminmi trosku lepsie...
@blabla195: A ktori su ti najlepsi? 🙂 Poznas takeho?
@8adriana8 Ja som z obvoduMudr. Malackej. Ale teda hodnotenia nema 3x. najlepsie co sa pristupu k pacientovi tyka a platieb tyka. Tie by mi az tak nevadili, ide mi skor o odbornost, v tom ju ako prosim ta posudzujes?
@jbizakova @kikulka25 Ani na Mudr. Podobu a Mudr. Podobovu som zial nenasla dobre hodnotenia. To su manzelia, ci?
@janickadr Podla mna je ich ako v BA, tak ako aj v inych regionoch nedostatok a preto su vytazeny. Na prvy pohlad sa zda, ze je ich dost, no vacsina neberie novych pacientov a ak beru, tak len z obvodu. Potom clovek precita otrasne hodnotenie a je opat na zaciatku s hladanim.
A ak jeden endokrinológ zabezpecuje dolezitu starostlivost o vaznu oblast (akou endokrinologia je) pre velmi velky uzemný rozsah, nema moznost byt dosledny a venovat tomu tolko casu, kolko by si stav pacientov vyzadoval.
@flower33 Kazde odvetvie mediciny je dolezite, v kazdom odvetvi mediciny pri zanedbani zdravotneho stavu moze dojst ku smrti pacienta, niekde skor a niekde neskor. A to, ze je malo endokrinologov, je asi aj preto, ze to nie je nijako extremne lukrativne, kedze celkovo platby od zdravotnych poistovni pre internisticky ladene odbory su velmi nizke, a teda zle platby su vtedy, ked lekar pri vysetreni nepouziva ziadne pristroje (napr.sono, echo a pod.) Napriklad internista musi vysetrit cca 10 pacientov, co mu najma pri prvovysetreni moze trvat aj 4-5 hodin (na prvovysetrenie je vseobecne stanovenych 30minut) a angiologovi staci vysetrit jedneho za 30min. (vratane sona) a ma zaplatene tolko, co internista za tych 10 ludi. Cele je to nastavene zle a preto je potom situacia v zdravotnictve taka, aka je. Preto internisticky ladenych lekarov je malo (sem patria aj endokrinologovia) a bude coraz menej, vsetci budu chciet byt gynekologovia alebo robit v sukr.centrach, kde na poplatkoch bud dozenu tie straty, ktore vznikaju, alebo zarobia uplny majland. A aj preto lekari pracujuci v odvetviach, kde su platby nastavene zle, musia pacientov velmi rychlo vysetrovat, co niekedy, najma u horsich ci povrchnejsich lekarov, nemusi vzdy dopadnut dobre. Ale stale trvam na tom, ze endokrinologovia v Ba su fajn, samozrejme vyrazne limitovani tym, co som pisala vyssie. Je jasne, ze vsetkych nepoznam. Ale poznam doc. Podobu, osobne, pracovala som s nim isty cas na jednom pracovisku. A ak on nema dobre recenzie, tak uz neviem, kto by ich dobre mal mat. On je jeden sakra dobry odbornik nielen na endokrinologiu, ale na celu vnutornu medicinu. A to, ze nie je ochotny venovat sa kazdemu podla jeho gusta, je prave o tom zlom systeme (a o niekedy az prehnanej uzkostlivosti niektorych pacientov v sucasnosti, najma tych, ktori pridu na vysetrenie s komplerne nastudovanym internetom a nanestastie zle pospajanymi suvislostami). A, ak by pracoval v sukromnom centre a za kazde vysetrenie by si uctoval doplatok ako gynekologovia, den by musel trvat mesiac, aby bol u neho kazdy, kto chce byt vysetreny, bol aj vysetreny, a je otazne, ci by kazdy napokon odisiel spokojny, lebo 100% spokojnost uz neexistuje nikde). Ale nepochybujem o tom, ze kazdemu pacientovi, ktory sa k nemu v sucasnosti dostane, venuje tolko casu, kolko si jeho zdravotny stav vyzaduje. Inak, celkovo sa mu cudujem, ze este pracuje na Slovensku. Lekari s jeho kvalitami su uz davno prec.
@flower33 neviem, ci su Podoba a Podobova manzelia, to Ti nepoviem. Ja na doktora Podobu nemam kriveho slova, maminu 2x operoval - onkologické ochorenie a ona na neho neda dopustit. Mozno nema cas na ,,taranie" s pacientom, ma toho velmi vela, ale odbornik je velmi dobry. Jedine co mama lutuje, ze ked uz je zdrava, tak automaticky ju poslal k byvalej lekarke, kedze ma toho vela a venuje sa vaznejsim stavom. Ale to je moj nazor, 100 ludi, 100 chuti. Hodnotenia na nete som necitala, hovorim z vlasnej skusenosti.
ja som chodila k dr. Loyschovej v Ruzinovskej poliklinike a je to teda doktorka s velkym D. mila, ustretova, venuje sa tak dlho ako je treba
@janickadr Suhlasim s tvojim prispevkom o medicine a zdravotnictve ako takom a zle nastavenom systeme. Co sa tyka Mudr. Podobu, reagovala som len na to, co som nasla v hodnoteni. Ako odbornik, ze skvely, vyhrady boli k ludskosti. Samozrejme, ze to moze byt sposobene tym, co pises ty, ja ho nijak neposudzujem, kedze ho nepoznam. Zaujimalo by ma, ci je mozne sa k nemu dostat, ked som "len"tehotna so zlymi vysledkami SZ alebo berie len onkologickych pacientov, ked ma toho vela.
@kikulka25 Dakujem za blizsi popis, javi sa mi z tychto nazorov ako skutocne precizny a dobry odbornik. Mamine drzim palce, nech ju zdravie uz neopusta. Nevies nahodou ake su unho cakacie doby? Prave ma v jednom sukromnom centre zaskocili s terminom na koniec aprila. Co potom v klasickych ambulanciach...
@flower33 Osobne si myslim, ze sa k doc. Podobovi len tak nedostanes, ale neviem, treba zavolat na pracovisko, kde pracuje, ale ozaj pochybujem. Ja som robila na Internej ambulancii a mala som najblizsi termin na objednanie o cca 8 mesiacov. Chudaci pacienti, je tu uplne chory system. A, ty ako tehotna so zlymi vysledkami stitnej zlazy by si mala ist k endokrinologovi co najskor, dokonca, podla "Odborneho a organizacneho usmernenia pre odosielanie pacientov s thyreopatiami na endokrinologicke vysetrenie" (inak, kompletne znenie najdes aj na inete a zhodou okolnosti spoluautorom tohto je doc. Podoba, lebo on je jednym z hlavnych odbornikov na endokrinologiu v SR) by si mala ist na vysetrenie do 5 dni, spadas do kategorie "Neodkladne vysetrenie". No ale do 5 dni sa niekde dostat je cista utopia. Cize, ak mas ozaj nejaku poruchu funjcie stitnej zlazy (nie len zvysene protilatky, lebo to az take vazne nie je), mal by ta natlacit k nejakemu endokrinologovi tvoj gynekolog, lebo aj jemu by malo ist o zdravie dietata po vsetkych strankach. A, keby to nijako neslo, co je dost mozne, zostava este jedna moznost, zavolat na zdr.poistovnu, popisat situaciu a mali by ti zabezpecit endokrinologa, ktory ti uvedene vysetrenie zabezpeci co najrychlejsie. Ale to je tiez skor teoria, tiez uplne neverim, ze to takto funguje a ty dostanes termin do 5 dni. Lebo u nas v SR funguje zdravotnictvo....., ved kazdy vie ako...
@flower33 Ahoj. Pred pár rokmi som bola na tom ako ty, tehotnú ma poslal gynekolog na endokrinologiu. Tiež patrím MUDr. Malackej a vďaka hodnoteniam na internete som sa tam bála ísť. Ale nakoniec som išla, lebo iná možnosť moc nebola, len s neskorším termínom. Chcem ti napísať, že sa nemusíš báť tam ísť. Ohľadne platieb...no niečo na tom bude, ale nie až tak ako som čítala. Ale nikdy som nezažila, to ostatné čo tam je popísané. Moja osobná skúsenosť je dobrá. Vždy bola milá, všetko vysvetlila, a môžem povedať, že štítnu žľazu mi vyliečila. Nemusí to byť na stálo, na kontroly treba chodiť už stále, ale ja dúfam, že to bude už dobré. Dokonca som bola svedkom ako sa starala o vážnejších pacientov aj nad rámec, konzultovala telefonicky stav a dojednávala im termíny u ďalšieho lekára, čo si myslím, že nie je jej povinnosť. Sestrička je tam tiež šikovná. Ak by si chcela vedieť niečo bližšie, môžem ti napísať IP.
@flower33
k docentovi Podobovi sa len s horsimi vysledkami nedostanes ... ja chodim k nemu s dcerou ... robili nam tam aj biopsiu atd... on je velky odbornik ... sice to co mysli povie napriamo aj pred deckom aj ohladom diagnozy ale tak lepsie ako medove motuzy... Ja na neho nedam dopustit ... my to mame tak ze chodime k nasej endokrinologicke teraz na odbery sono a pod. a potom k nemu konzultovat ... (to kvoli nalezu co mala dcera)
K nemu nas uz zobrali pomerne rychlo ale to uz bolo s nalezom po prvej biopsii ...
inak je to tak ako pise
@janickadr na prvovysetrenie u endokrinologa sme cakali mesiac a to mala vysoko dvojciferne tsh a uz problem s tlakom hypoglykemie odpadavala a pod .. tak na to prisli ...
@loginexistuje To, ze ste cakali na prvovysetrenie s dvojcifernym TSH a s takymi priznakmi, ako popisujes, je fakt smutne. To mohol aspon ten, kto zistil vysoke TSH (asi pediater ci obvodak), aspon zavolat endokrinologovi, ake mate vysledky, skonzultovat to a bud by teda endokrinolog dal skorsi termin, alebo aspon liecbu po telefone, lebo aj tak sa to da, ked sa vsetko zapise do zdr.dokumentacie. Alebo inak. Vy ste mali byt s tymi priznakmi a vysledkami podla mna hospitalizovani. (a to neviem, kolko rokov mala dcera...)
@flower33 dr.malacka bolo ku mne zatial vzdy mila, vysvetlila vsetko...zacala som k nej chodit ked mame zistili velmi zle vysledky hned sa pytala na deti ze aby sme prisli pre istotu na kontrolu lebo to byva dedicne.......prvy krat ked som u nej bola boli moje vysledky v poriadku ale pre istotu mi kazala prist o rok kde som mala uz hranicne vysledky a na dalsej kontrole uz nasadila lieky...takze si myslim ze robi aj nad ramec svojich povinnosti...platby no....raz rocne ak robi sono vypyta si za to 10€ za objednanie ak sa objednas cez mail tak bere 2€akoze administrativny poplatok...inak neviem ako teraz ale minuly rok brala 10€ za prednu hodiny objednania...inak ta objednaju na datum a pekne si to odsedis....raz som tam cakala 4hodiny.....na kontrolu si pockas tak 2 mesiace ale tehotne uprednostnuje...termin ti da do tyzdna ale v rade cakas v poradi s ostatnymi pacientami....poradim ak ta objedna tak tam nikdy nechod hned na zaciatku ordinacnych hodin lebo to bere ludi na krv a byva tam strasne vela babiciek ktore uz o siedmej cakaju na vysetrenie ak su objednane na 11...ja chodievam vzdy tak v polke jej ordinacnych hodin....a teraz ked si tehotna tak odber by ti mal robit tvoj gynekolog a k endokrin.by ta mal poslat iba ak mas zle vysledky...ja sa k nej objednavam prave teraz uz s vysledkami aj ked ich mam dobre...potrebujem aby mi to zapisala do karty aby mi mohla obvodna predpisovat lieky..no drzim palce pofla mna nemas co vahat...doktorka ta neodkusne
@janickadr @loginexistuje Uz som mu v piatok volala. Berie len onko pacientov. Dakujem. @loginexistuje Chodite k detskej endokrinologicke? Ak nie, mozes mi prosim napisat ku ktorej ak ste s nou spokojni? Drzim dcere palce, nech sa coskoro uplne vylieci.
@henrieta7 @8adriana8 Dakujem, ze ste napisali. Poplatky mi az tak nevadia (aj ked teraz je zo zakona ten za prednostne vysetrenie zruseny a nemala by zan pytat) Ani ine nezmysly ako 2€ za objednanie cez mail (vsak im to v konecnom dosledku setri cas, ked sestricka nemusi pre to dvihat telefon), ale to je mi viacmenej jedno. Skor som sa obavala tej spomenutej zlej urcenej diagnozy, to by v pripade tehotenstva teda nebola sranda. Ale asi teda skusim, kedze zjavne ma skorsie terminy ako ostatny. Ano, gynekolog mi spravil odbery a na zaklade nich ma k nej posiela.
Ja chodim dr.Podobovej som s nou spokojna