Poraďte dobrého alergológa v Bratislave pre dospelých

ryka2
8. feb 2013

prichadza jar a ja uz nechcem prekychat 4 mesiace ako to bolo posledne 4 roky,poradte prosim dakujem

sisaha
8. feb 2013

@ryka2 najlepsie je najst si podla bydliska (ten ta musi vziat), lebo vacsinou su uplne preplnení...

ryka2
autor
8. feb 2013

@sisaha mne ide aby bol dobry ja nechcem experimentovat so zdavim ,uz som to spravila pri dcere a stacilo

kimmie
8. feb 2013

@ryka2 Prosim Ta a na co mas alergiu a ako sa to prejavuje? Ja som mala dlhe roky alergiu na pel a prach, tiez som vzdy 4 mesiace prekychala, vzdy som chodila s balikom obruskov atd. Skusala som aj tabletky proti alergii, ale to je iba zbytocna chemia, pocas SS som tiez dostavala v zime injekcie ale to mi asi nezaberalo.
No a pri pobyte v zahranici som objavila netti pot (obrazok na linku dolu). Je to taky maly plastovy cajnicek, na vyplachovanie nosa. Naplni sa to vodou izbovej teploty + 1 lyzicka soli. V predklone nad umyvadlom to nalievas do jednej nosnej dierky a vychadza to tou druhou. Pre mna to funguje uzasne. Vzdy na jar, ked na mna pride alergia si zacnem vyplachovat nos rano aj vecer kazdy den a postupne iba raz za tyzden, podla potreby. Ale uz vobec nekycham, nemusim chodit s obruskami, nemam cervene svrbive oci. Inak podobny cajnicek som videla aj v DM drogerii, ale s inym menom. Mne to tiez pomaha ak mam v zime zapchaty nos🙂.

http://www.amazon.com/Himalayan-Neti-Pot-Cerami...
tu je link na postup ze ako sa to robi

https://www.youtube.com/watch?v=j8sDIbRAXlg
sisaha
9. feb 2013

@ryka2 no ja som toho na alergiu vyskusala fakt dost - od injekcii az po kvapkovu formu, ktora sa uziva tusim 2-3 roky. Nic z toho mi nezabralo. Jedine co mi zaberie su kvalitne lieky - ktore uzivam cca 2 tyzdne podla toho co kvitne a kazdodenne umyvanie vlasov (lebo ich mam dlhe) a mam pokoj... Co mi najviac pomaha je kazdorocny pobyt pri mori a takisto to vyplachovanie nosa, o ktorom pise kimmie moze mat nieco do seba, pretoze v nos je cisty a nedrzi sa v nom pel, resp. v obmedzenom mnozstve.

suuzi
9. feb 2013
Používateľ suuzi je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od suuzi.

takto - neliecena alergia moze prerast do astmy - takze neriesit alergiu je blbost! robis zle svojmu zdraviu.

ja mam alergiu na pele, chodim na alergologiu/imunologiu do ruzinovskej polikliniky Dr. Bruckmayerova.
odporucam ti ju, okrem alergie som u nej liecila aj iny problem - a pomohla mi.

desenzibilizaciu som este nepodstupila, nakolko to je proces na dlhsie a pred planovanym teotentsvom sa neodporuca.
treba tam vsak zavolat co najskor. najprv budes mat len uvodne stretko so sestrickou a potom ti daju termin na vysetrenie - kde asi urobia testy. maju naozaj vela pacientov, caka sa dlshie.

nakolko sa testy na pele robia mimo sezony, aby ti ich stihli urobit este pred sezonou, treba sa obejdnat v ramci moznosti co najskor.

reikina
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ryka2
autor
10. feb 2013

@kimmie ufff klobuk dolu ked to doakzes -videla som video,je to jednoduche ,len neviem ci sa na to odhodlam,tiez sa mi nechce napchavat tabletkami ja mam alergiu travoviny obiloviny takze skoro vsetko do maja do septembra a maj- jun byva posledne roky velmi zle obdobie asi sa zhorsilo tehotenstvom, chcemn sa spytat aku sol davas do toho cajnika, morsku obyc alebo nejaku special .Inak asi pred 10 rokmi som absolvovala aj liecbu Staloralom napchavala som sa tym 4 roky potom som s tym sekla lebo vysledky boli mizerne-mozno som to mala dobrat ☹

ryka2
autor
10. feb 2013

@sisaha a mas dobreho alergologa?

sisaha
10. feb 2013

@ryka2 ked som chodila do sukr.medicinskeho centra, tak som chodila k tomu, co tam bol (dr. Buchvaldova - bola som spokojna). Potom som odtial odisla a noveho nenasla, tak si nechavam iba predpisovat lieky

kimmie
10. feb 2013

@ryka2 Treba to vyskusat, mne sa uz nechcelo napchavat sa liekmi. Teraz to pouziva aj moja mama a moje dve sestry, je to super aj na obcasne precistenie nosa. Ja mam alergiu aj na marhule, broskyne (asi tymi chlpkami na kozi), tiez na lieskove orechy ale obcas sa rozkycham aj po jablku, tak si rychlo preplachnem nos a som ok.
Sol pouzivam morsku, ale uz som pouzivala aj obycajnu, a nic sa nedeje. Ak Ti mozem poradit, skus si vodu najprv prevarit, nechaj to odstat v salke aby vychladla a ked je izbovej teploty tak potom sa preplachuje. Ak Ti to nepomoze, tak to urcite nemoze uskodit, ved je to iba voda so solou. Drzim paste🙂.

ryka2
autor
27. mar 2013

@kimmie vdaka za radu na cajnicek,dnes som vyskusala 1X je to uplne v pohode ,neviem preco som sa toho bala,dokonca mam nadchu na hodinu sa mi to krasne uvolnilo ,dufam ze na alergiu to zaberie,zajtra pokracujem,pozorovala ma dcera ,bude mat 4 roky a ze aj ona to chce skusit,jej by to asi bolo aj vhod sme vyberali mandle v januari a teraz jej obcas spuchne sliznica a aako keby mala sopliky.Nemas skusenosti ci to dokazu aj deti mladsie ako 5 rokov.

kimmie
5. apr 2013

@ryka2 Super, to som rada ze si sa na to odhodlala. Mne to zmenilo zivot, vazne. Predtym som vzdy mala mindraky akonahle prichadzala jar, a teraz sa uz tesim. Inak mne to tiez pomaha pri zapchatom nose pri nejakej chripke. Tiez ked som bola tehotna, asi 2 tyzdne som mala neustale zapchaty nos, ani spavat som nemohla a tak som si vzdy v noci bezala vyplachnut nos a potom spala.
Neviem poradit ze od kolko rokov mozu deti zacat. Ja mam 6 rocneho a este to neskusil iba sa vzdy chichoce ked ma vidi🙂. Ale ved dievcata su sikovne, tak vyskusajte, kazdopadne mi to pride bezpecnejsie ako hociake lieky, ved je to iba slana voda. Zelam Ti prijemnu jar🙂.

ryka2
autor
10. okt 2013

@kimmie ahoj ,pisem po dlhsej dobe,cajnicek je super vec ,velmi mi pomohla,konecne jar a leto bez kapesnikov,vdaka za radua navyse pomohla aj mojej 4 rocnej dcere na jej sople kvapky uz nepouzivame staci preplach, este raz vdaka

kimmie
10. okt 2013

@ryka2 Super, to som velmi rada, ze ste mali prijemnejsie leto. Skoda ze na SK to vela ludi nepozna, ja sa snazim robit tomu osvetu kde sa da 😉 .

ryka2
autor
10. okt 2013

@kimmie ja tiez uz si to dve kamosky kupili snad im to pomoze ako mne ,dik

rainee
13. máj 2015

ahojte, aj ja zhanam alergologa. od alergologicky z miesta bydliska som odisla lebo nestala za nic a moja terajsia dr.ukoncila cinnost, cize nemam kam ist :( najlepsie by bolo vramci petrzalky alebo stare mesto, ale co viem nikde nechcu brat novych pacientov ☹ dobra dr.je na mytnej, ale musite mat tvaly pobyt aj vseob.lekara v I.obvode co ja nemam. tak teraz fakt neviem. volala som aj do medissima, ale tam su vysetrenia strasne drahe.....

sisakoch
30. máj 2015

@ryka2 ahoj prosim ta a kde si ten cajnicek na svk kupila?
Dik

ryka2
autor
2. jún 2015

@sisakoch pre dospelych v lekarni a pre deti v Lucivnej kupele detske ale muz telefonoval tomu vyrobcovi sklennych a ten nam to posielal priamo boli o 3 eura lacnejsie na kus

cicamica1980
Odpoveď bola odstránená
Zobraz