Viem ze to teraz trapi asi mnohe z nas ale ja uz neviem co robit. A prave preto tu pisem aby som sa dozvedela o Vasich skusenostiach co urcite zabera. Mam suche cele dlane a najviac konceky pratov kde mi pokozka praska az do krvi a velmi dlho sa to hoji kedze je to na koncekoch prstov alebo bruskach. Asi si viete predstavit ako sa potom "daju" pouzivat 😦
Mnr zabera modra indulona
Poznám to....každý rok od jesene do jari mám to isté. Minule som mala na palci prasknutú kožu na oboch stranách...bolelo to neskutočne pri každom dotyku. Týždeň som mala pocit, že nemám palec. Mne trošku pomáha krém na ruky Mixa. Neverila som ale je super. Indulona mi vôbec nevyhovuje, už ani tá Indulona nie je to, čo bývalo kedysi.
@etnatn Dakujem za tip, skusim. Uz som rozmyslala ci to nie je nejaky ekzem ci mykoza 😦 skusim ten bepanthen.
@beky1813 Ja pouzivam nechtikovu ale to mam pocit ze to je len tak na tu chvilku kym ruky nakremujem po par minutach je to znova sucha napata pokozka 😕 skusim este modru.
ja mam nechtikovu mast z DM, taku v "tegliku" s oranzovym vrchnakom a kupila som si odtial aj vazelinu.. cistu priesvitnu bez pridania cohokolvek.. ja mam suche ruky z opacnej strany.. mastim si tym aj chodidla, ked sa osprchujem, lebo aj tie mam suche, normalne citim, ako mi stahuje kozu..
@novamamima Ahoj, ja mam presne ten istý problém. Mam doma už kopec neucinnych krémov. Teraz pred par dnami mi jedna predavačka odporúčala krém od Ziaja - biely s kozím mliekom a môžem povedať ze je neuveriteľný. Pokožka ruka sa mi úplne zahojila.
@novamamima poznám. Odporúčam mastit na vecer pred spanim, ale aj pred pobytom vonku tzv.kyslou masťou - kyselinou mliecnou, tou mastnejsou (jemne nazltla,existujú je aj menej mastná). Namiesaju v lekárni, pripadne v niektorých maju uz zarobene v teglikoch.
@novamamima Ahoj, mne na toto pomáha dať si nočný krém na tvár proti vráskam alebo druhý druh, čo majú v Lidli cca za 2 eurá. Sú výborné a mastnejšie. Ešte používam levanduľový masážny olej z Dm alebo aloe vera lips tyčinku na pery z Foreveru. S týmito tromi vecami mi tak nepraská pokožka, ináč som mávala ten istý problém čo ty, a aj manžel. On mal zasa najradšej klasickú mastnú indulonu, tuším že modrú, ako tu už niekto spomínal. Tiež mi čiastočne pomohlo nevystavovať ruky takému mrazu a nosiť rukavice.
Mne pomohla zmena mydla. Pouzivam detske a zlepsilo sa to.
Mne pomohol excipial
@nikaeli No aj tu som skusala bola super ale len na noc lebo dost masna a cez den...
Niekde som citala, ze treba pit viac vody.
Mne najviac pomáha večer v posteli pred spaním nahrubo natrieť ruky modrou indulonou,alebo Bepanthenom.Potom si na ruky navleciem bavlnené rukavice príp. ponožky😅 a nechám to pôsobiť do rána. Ráno mám ruky podstatne lepšie. Robím to takto roky rokúce. Raz to radila v telke Emma Tekelyova v Salóne Beauty...
@novamamima ja si nou mastim len na noc.. a ked mam az velmi velmi suche, tak aj cez den, ked drobec spi.. a ja par minut robim NIC, aby sa mi to aspon trosku vstrebalo 🙂
@jasmine2 ja si takto mastim chodidla, vacsinou po kupeli - natriem poriadne a dam ponozky.. a mam super krasne nozky, ziadne popraskane paty, nic 🙂
@jasmine2 aj ja to takto podobne robím avšak sem-tam sa mi nechce. ale keď si natriem večer ruky a dám na ne rukavice, tak ráno mám fakt super ruky a nie sú vôbec popraskané
@novamamima ja osobne používam na popraskané a suché ruky Beta glucan gel od firmy Natures, je určený na regeneráciu pokožky a naozaj mi veľmi pomáha. Napríklad som ho používala aj v lete na jemne spálenú pokožku a tiež rýchlo zregeneroval. Stojí iba 5 eur a je účinný. 🙂
@novamamima Weleda mandľový krém ak nemáš rada pocit mastných ruk lebo tento nemasti ako napríklad indulona Modra
Aj flexitol na ruky je dobrý, možno by to chcelo aj nejaký vitamín, panthenol alebo zinok, vitamín E
máme to aj s manželom v zime, ja aj teraz, on nie - krémuje si ruky s Bepanthenom a ja začínam tiež, tak snáď to pomôže..