Mamine vyšli z preventivnej prehliadky vysoke hodnoty. Stravuje sa pritom velmi zdravo.Viete mi poradit co prirodne by to mohlo upravit? Lieky dostala, ale predsa niečo prirodne je stokrat lepšie..Dakujem
omega 3 mastne kyseliny a lecitin ja beriem (bez predpisovych liekov sa mi znizil) a normalne jedavam aj take veci ako je bravcova mast, maslo, vajcia, spekacky,... ale vsetko veeeeelmi s mierou sem tam... Tie omega 3 mastne kyseliny su fajn aj na triglycderidy ak mala zvysene
Ja keď som mala zvýšený cholesterol sa mi žiadali grepy, pomelo a v lete jem veľa paradajok. Tie grepy sú myslím aj tak na zníženie cholesterolu. Ak si dám niečo mastné a za tým sa napijem grepového džúsu je mi fakt lepšie 🙂
skuste ovsene vlocky, skoricu a 0 stresu🙂
100% rakytnikovy olej kupi v lekarni ja si davam 5 kvapiek za den a citim sa lepsie pomohlo mi to a vela veci co som mala nastuduj na internete otom ak chces
@pimpulienka citala som o skorici vraj 2 lyzicky za den... s jablkom mnamka 😀
ahoj, treba sa vyhybat konzumacii zivocisnych tukov, napriklad masti, tucnym syrom, masu, udeninam, viac konzumovat rastlinnu potravu bohatu na vlakniny a antioxidanty, napr. ovocie, zelenina, strukoviny, celozrnne obilniny, dalej velmi prospesne su jogurty, jogurtove napoje a rastlinne tuky na natieranie. Ako doplnok vyzivy by mali by omega-3-mastne kyseliny.
Okrem zmeny stravy cholesterol znizuje aktivny pravidelny pohyb a nefajcenie.
Mozes si pozriet jeden clanok, varia tam nizkocholesterolovo, pripraveny jedalnicek na cely tyzden, mohol by zabrat.
http://varecha.pravda.sk/magazin/cholesterol-up...
ak sa vysledok zopakuje, treba ist k internistovi ale ozaj dobremu. Ten potom vie zistit ci to nie je dedicne, alebo z ineho dovodu. Dobra je omega 3, 6,9, lecitin, ale ak je problem inde, zvykne lekar nasadit liecbu. Su ludia, kt. maju cholesterol vysoky zo stresu a tam prirodne lieky (vitaminy) nepomozu. Tiez su dobre jablka, hadam na vsetko, taktiez vlasske orechy. Ked sa pozries do googlu, najdes x potravin, co znizuju cholesterol. Ale dolezite je zistit pricinu, preco je zvyseny. Nie vzdy dieta pomaha!
ahojky,
zaberá bryndza, aspoň cca 2 lyžice denne.
Ja som každý deň robila recepty z bryndze a naozaj som mala vysoký cholesterol. Niekedy som si dala cca 2 lyžice na chlebík bez masla. 😅 Teraz mám ukážkový, žiaľ pečeň. testy zasa vyskočili - kvôli liekom, ale aj to sa upraví. Podotýkam, že som musela schudnúť, snažila som sa nevariť vyprážané a tažké jedlá, bryndzové halušky som jedla s málom slaninky resp. 3ks na haluškách..... ale zabralo to cca 2 mesiace ukážkové výsledky.a ešte čo je dôležité som pila veľa vody cca 4-5 litrov denne, je to veľmi dôležité, vyčistí sa ti organizmus ale aj veľmi schudneš keďže rozbehneš metabolizmus..... ja mám dole cca 7kg a to som naozaj nehladovala.... Takže mne bryndza pomohla. Ak môžeš kúp si tú drahšiu je balená, točená v tom hnedom papiruse. Je kvalitnejšia ako tá z Jednoty v kocke ako maslo. Daj info 🙂
veganska strava - ziadne maso ani vyrobky z neho a ziadne zivocisne veci (maslo mlieko syry atd)
k tomu pridat zeleninove a ovocne stavy a cholesterol sa upravi sam. nie je to vsak dieta, treba zmenit cely zivotny styl,
zamerat sa na ovocie a zeleninu.
cholesterol obsahuju IBA zivocisne potraviny
Lanovy olej uz pijem dva roky a som bez liekov. Kupujem v DM , ten aj dobre chuti aj je cenovo prijatelny. A pije ho aj moja mama.
Takze neviem nejaku "babsku radu" na znizenie, ale vysoky cholesterol nemusi sposobovat len strava, casto zan moze stres, cigarety, dokonca antikoncepcia...takze treba skusit sa vyhnut stresu, cigaretam....do urcitej miery mozu pomoct probiotika (aj ked to nemaju v pribalovom letaciku napisane), ale lieky na znizenie cholesterolu su dost zatazujuce na pecen, takze tie jest asi len v najnutnejsom pripade 🙂
aj toto vyčísti paradne cievy a posilni klby -prírodný produkt
https://www.foreverliving.com/retail/entry/Shop.do?store=SVK&language=sk&itemCode=376&distribID=421000054959
citrusi, najma grep
cerveny grep
Jednoznacne Noni
http://www.energiabhip.sk/n/noni-gia
O cholesterole som sa dost rozpisala v tejto teme hned v prvom prispevku, mozno to stoji za precitanie...
https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/zdrave-potraviny-2/
Cesnak, všestranný liek
Zavisi aj od toho ci je rizikovy pacient=srdciar, diabetik, alebo berie lieky,ktore mozu nepriaznovo ovplyvnit "cholesterol"a aky mala pomer HDL a LDL resp VLDL ,nielen celkovy cholesterol..ak sa stravuje zdravo, tak je dost mozne, ze to ma "vrodene"a nie navodene zivotnym stylom.,resp uz existujucuim ochorenim.....
O prirodnych doplnkoch by som uvazavala iba ak by som nebola rizikovy pacient- a- ak HDL -dobry cholesterol PREVYSUJE LDLresp VLDL \zly cholesterol)a to len skusobne...
Z doplnkov napr.lecitin, ovsene vlocky,psyllium ,omega 3 maste kyseliny(ako kvalitny ryby tuk),cesnak,a v lekarni tiez dostanete bylinne caje a vytazky. alebo pripravky z fermentovanej cervenej ryze ako napr Reduchol..alebo Wellion Cholex atd..
Z prirodnych zdrojov pomaha optimalizovat hladinu cholesterolu aj tekvicovy olej, odporuca sa denne uzivat 1KL.
Pestru ponuku prirodnych 100% a studena lisovanych olejov najdete na nasej stranke, ako aj ine prirodne produkty alternativnej medicny.
Morušové listy obsahuju vysoký podiel fytosterolov konkrétne -sitosterol. Ich obsah je 46mg v 100g listov v sušenom stave. Ich hlavný prínos je v znižovaní hladiny LDL-cholesterolu („zlý cholesterol”) a eliminácii rizika vzniku
aterosklerózy a podobne napr. proti upchavaniu ciev atď všeky veci ktoré su následkom vysokej hladiny ldl cholesterolu. Zo štúdií robených v CZ som našiel, že 50-60% osob má zvýšený cholesterol nad 5,2mmol/l. Z tohto je vidieť že cholesterolu a jeho hladinám treba venovať pozornosť stale a prevenciou mu predchádzať. Prevencia je najlacnejšie riešenie zdravotných problémov. A telesná aktivita - pohyb aspoň 30 minút denne! V každom veku.
Odporúčam MonaVie je to prírodná šťava omega 3 6 9. Dvom známym som to odporučila a výrazne sa im polepšilo.Fľaša stojí 25e no stojí to za to.
Fakt je to dobré. odporúčam 😉
doplnky stravy - omega 3 mastné kys. .. nájdite si nejakú dobrú BIO značku.. a jesť orechy - je jedno aké, všetky obsahujú omega 3... nedoporučuje sa vo všeobecnosti vitamíny omega 3 + 6 + 9, lebo napr také omega 6 má telo zvyčajne zo sstravy až veľa.. niekto tu vyššie na do mnou vám odporúčal práve všetky tieto 3 ale je to hlúposť, aj lekárka mi vravela, aj je to vo všeobecnosti známe, že ak, tak väčšinou treba doplniť omega 3 🙂 a dobré sú aj ryby, aj tie tučné! sú to tie zdravé tuky... tuniak, losos je najlepší zo všetkých 🙂 a snažiť sa vyhýbať stresu 🙂 ani netušíme čo všetko má "na svedomí" stres.. 🙂
Z ajurvédy je navhodnejší GUGULLIPID - je to výťažok zo živica stromu Guggul. Navyše podporuje aj chudnutie!!
ja mam dobre skusenosti s praskom Ashwagandha, je to prirodny prasok, a pomaha mi znizit, treba uzivat dlhodobo
výborný je bodliakový olej od justu pije sa 1pl ráno na lačno je bez chuti a trošku redšej konzistencie môžeš kludne zapiť aj niečim sladkým. pekne upravuje cholesterol, prečisťuje pečeň,zlepšuje peristaltiku čriev a pridala by som 3omega kyseliny...
chlorella