Baby poradte mi prosím niečo na zapalené hrdlo, ktoré ma neskutočne bolí, tak že už druhý deň len pijem. Mám aj zapchatý nos. Bola som samozrejme aj u lekára a ten mi dal Tantum Verde na kloktanie a Calcium. No nezaberá to. Už sa nevládzem ani o malú postarať. Budem rada za akékolvek rady.
Co sa tyka upchateho nosa, tak skus rozpustit lyzicku soli vo vlaznej vode a preplachnut si nosnu dutinu. hlavu nakonik nabok, pomalicky nalejes slany roztok do jednej dierky a cez druhu to nechat vytiect. Rovnako aj kolktanie slanou vodou mi vzdy zabralo 🙂
tantum verde je dobre dat si pred jedenim, obsahuje aj lokalne anestetikum ktore ti bolest trochu utlmi. inac mozes si uzvarit salviovy caj, ten ma dezinfekcne ucinky, a po kazdom jedle, alebo aj castejsie kloktat aj tymto. na bolest si daj ibalgin alebo paralen, aj ked kojis tak tieto mozes, ibalgin 400mg kazdych 8 hodin, ten ma aj protizapalove ucinky, a paralen najviac 2 x 500mg tabletky kazdych 6 hodin.
ja si vacsinou hrdlo kloktam rovno nejakou 40 percentnou palenkou, vypali vsetky bakterie. vela caju s vitaminom C a mozes aj po lyzickach lizat med, ten ma tiez antibakterialne ucinky, sice ta bude po nom stipat a skriabat hrdlo, ale to nevadi, pomoze. dopln este vitaminy ako B-komplex, pripadne si urob taky ten hnusny grc ze mlieko med a cesnak , mne je z toho blivno, ale cesnak je vyborne prirodne antibiotikum. a na krk si uviaz satku bud s vreckovkou namocenou v alpe, nech ti vyhreje krk, alebo si na klasicku damsku intimku daj nechtikovu mast alebo jemne ohriaty olej a priviaz na krk.