Ahojte. Včera a ASI aj dnes som mala 4. menštruaciu. Prvu som mala v auguste potom až v oktobri. Vždy to je inak. Je to v pohode? Ustáli sa to potom? Moje prve menštruacie boli slabé a táto štvrtá bola dosť silná. Je to v pohode? Používam vloždky lady z coop jednoty lebo always su mi dosť hrubé. Kedy môžem čakať ďalšiu? Pretoze ako pišem vždy to bolo o viac alebo menej dni. Poradite mi čo pri menštruacii robiť? S mamou o tom veľmi rozprávať nechcem. :( Najradšej by som ju nemala je to pre mna velmi zle. Da sa v mojom veku menštruacia nejako zastaviť? Mam 13 rokov a menštruaciu som mala zatiaľ 2 dni bude to tak vždy? Ďakujem.
Tu si o tom precitas viac. http://www.gynda.sk/gynekologia/menstruacia
Nie je dobre, ze sa nevies o tom porozpravat s mamou ale ked je to uz tak ako je, skus sa poradit inde. Nemas medzi svojimi blízkymi nejaku dospelu zenu, ku ktorej mas doveru, s ktorou by si sa vedela porozpravat o tejto teme, ktora by ti vedala poradit? Teta, sesternica... Ak ano tak ju smelo oslov. Uvidis, bude len rad, ze mas k nej taku doveru a poradi ti viac. Kym si takato mladucka, je zbytocne zasahovat do organizmu. Organizmus by sa mal dostat do normalu (pravidelných cyklov) bez umelých zasahov. Skor ci neskor sa to urcite upravi.
Ahoj. Menstruacia by sa ti mala postupne ustalit. Ja som prvu dostala ako 12 rocna a potom pol roka nic. Neskor chodila nepravidelne, no postupom casu sa upravila na 28-30 dnovy cyklus. Myslim, ze aj v tvojom pripade to bude tak 🙂 Viem, ze ti je neprijemna, ale je to udel nas zien. Musime sa s tym zmierit a prijat ju.
Ako spoznas, ze sa blizi? Mozno sa budes citit nafuknuta, moze sa ti zhorsit plet, mozes mat citlivejsie, az bolestivejsie prsia, mozes jest piate cez deviate... Priznaky su rozne. Neboj, urcite si ich dokazes odsledovat a podla nich sa zariadit.
A co sa tyka vloziek, ak mas slabe krvacanie, skus z Lidla intimky, neviem nazov, ale su vacsie ako klasicke ale zaroven mensie ako bezne vlozky. Alebo skus vyskusat tampony s aplikatorom.
A tak ako ti radi @zita19, skus si najst vo svojom blizkom okoli spriaznenu dusu. 😉
Drz sa 🙂
Na zaciatku je normalne, ze ju mas kadejako rozhadzanu. Casom budes mat cyklus cca 28 dni a krvacanie tak 3-5 dni. Zastavit ju v tvojom veku je hlupost. Ked budes starsia, tak vynimocne ti ju vie oddialit gynekolog.