Dobrý den mamicky mam taky problem strucne sa budem snazit ho opisat...potrebovala by som pribrat ale nejak sa mi nedari a ak aj tak pri stresoch to velmi rychlo zhodim beriem pravidelne lieky na stitnu zlazu mam zvysenu funkciu...a k tomu lieky na cely zivot uz...mozem jest kedykolvek a cokolvek a nic....mam jednu dcerku pocas tehu som pribrala vyse 30 kg no aj to islo velmi rychlo dole a som natom istom....budem povdacna zakazdy nazor a radu 😊
a co tak napriklad nejake tie nutricne napoje z ktorych sa pribera? take si uz skusala?
Mam susedu ktora ma taku istu diagnozu a je strasne chuda a tak isto nevie pribrat,mala aj problem otehotniet. Je to paradoxne ale ozaj je s tym problem.
Ano skusala ale len par mesiac potom sme si to uz financne nemohli dovolit pretoze manzel siel na operáciu...tak preto sa pytam ak ma niekto s tym skusenosti ze co komu pomohlo...
Tak s týmto by ti mal vedieť pomôcť aj nejaký certifikovaný tréner osobný, oni by mali vedieť prepočítať tie hodnoty jedla a podobne, takže tak isto ako vedia niekomu pomôcť schudnúť by mali vedieť pomôcť aj pribrať 🙂
Ja som otehotnela v pohode...no druhy krat bol uz problem pretoze som potratila...a pri dalsich pokusoch otehotniet sa nedarilo az po nejakom pol roku a aj to bolo mimomaternicove takze teraz už mam aj strach ze mohla aj stitna sposobit potrat pretoze som mala ten cas aj zlé výsledky....no da sa stym naučiť žiť ale obcas je to zle rychle zmeny nalad lamanie nechtov potenie vypadavanie vlasov depky....dr hovori ze stitna je uz vporiadku vysledky su dobre no aj tak by som bola povdacna keby sa mi podari aspoň 5 kg prihodit 🙂
@dada1617 tema ako pribrať sa tu dosť často opakuje, skús si nájsť staršie témy. Ale myslím že naposledy sme sa v téme stretli také, ktorým pomohlo silovo cvičiť v posilovni s činkami. To je aj moja rada. Tiež som mala jeden čas 48 kg a chcela som viac. Po dvoch mesiacoch som mala 50, potom časom 53 kg.
@dada1617 ahoj...nepises aku mas vahu ale mozno ta moja povzbude...mam 160cm a ledva 40kg...stitnu mam v poriadku aj vlastne mam vsetko v poriadku co sa fungovania tela tyka a vaha sa nechce pohnut...skusala som injekcie lieky vyzivve doplnky...mam 2 deticky pri oboch som pribrala 10kg a na druhy den po porode som mala vahu 40kg...som myslela ze ma poraz ked som to videla 😀 dlho ma hnevali poznamky okolia ale nasla som ucinnu vetu ktoru pouzivam ked sa ma opytaju kedy priberiem 😀 ,,ked stretnete niekoho tucneho tiez sa ho pytate kedy schudne??,, aa funguje to 😀 ale vraj su nejake ,,diety,,...ide o to aby si prijimala vela buelkovin...mozno by som skusila vyzivoveho poradcu nech ti nastavi stravu...ja jem straaasne vela...moj muz sa stale smeje ze mna radsej satit ako zivit a to nakupujem rada 😀 asi to bude aj metabolizmom....
Ktovie cim to naozaj je...no mam 160 vysku a cca 46 kg...ako kedy....no tiez ked niekto ma blbe pripomienky ze aka som chuda tak poviem ze som stihla nie chudá...aj dr povedala ze na moju vysku je to ok...no ja by som bola ozaj radsej keby mam viac... napr..ked mam chripku tak neviem do seba dostat nic a vtedy schudnem a zase tazko nazad dostať tie kg...injekcie som neskusala iba tie napoje a vela papat...ale zase nezavidim tým ženám ktore si daju svoj oblubeny kolac a maju hned aj dva kila hore ja mozem zjest takych aj päť a fakt nic ...
@dada1617 okrem hormonov tsh, t4 daj si skontrolovat vit. b12, D, A. NA tie energeticke/ bielkovinove a ine napoje si treba dat pozor, mozu ti rozhadzat stitnu este viac. Myslim si,ze pri ochoreni stitnej zlazy by si mala vyhladat odbornu pomoc. Vyzivovy poradca, dietolog, osobny trener. Aj pri rychlej SZ plati vyvarovat sa soji, arasidom, kapustovinam.
Cvicila som aj ja ale doma rozne cviky len potom som zase prestala....skor na brucho nohy zadok manzel futbalista tak mi rozne cviky radil a citila som sa fajn samozrejme nemozem prehanat lebo mam problemy s chrbticou so stavcami cveknuty nerv ktorý mi obcas hnusne pichne ako keby do srdca takze všetko s mierou
Je tu niekto komu stitnu aj vyoperovali?
@dada1617 ja si stale myslim ze schudnut je lahsie 😀 ja by som zase mala radsej par kil nadvahu ako toto 😀 ....tak ale myslim ze to si nam tom fajn 46 kil keby som ja mala skacem od radosti po plafon 😀
Ja mam kamosku ktora tiez sa drzi takej vahy ako ja nema este babo ale tiez tazko pribrat...no ked som sa velmi trapila mala som aj 42 a to som radsej rychlo spamatala nechcela som ostat na infuzkach...no ja by som rada mala aj 55 ale to asi tazko tak skoro to nebude 😀
Stale si nenapisala, co tak pocas dna zjes a kolko
No ono je to rozne ale snazim sa kazdy den aj zo zeleniny aj z ovocia...hlavne jem aj vtedy ak som hladna teda napr aj po 18:00 co by sa nemalo ale potom by som ani nezaspala ...
Mam aj kaloricke tabulky ale uz posledne som nemala cas to vyplnat ze co vsetko zjem no vacsinou som mala skoro vsetko v 100% niektore aj viac
Ale ved ked potrebujes pribrat, tak ty mozes vklude aj o polnoci papat a nemusis si nejako sledovat co jes, no nie?
ak máš problémy so štítnou žľazou tak to treba riešiť cez doktorov, oni by mali vedieť čo musíš robiť aby si trošku pribrala 🙂
Ved hovorim ze jem vzdy ked som hladna kludne to moze byt aj o pol noci .... Len snazim sa tak neskoro uz nie potom nemozem spat alebo sa mi hluposti snivaju....no doktorov som sa uz pytala ale tí ma odpinkali že genetika atd....ze to nema so stitnou nic pritom ked idem na vysetrenie bud su tam chudi ludia alebo hodnejsi tak ja uz sama neviem
Sranda je ta ze manzel ma 186 cm a cca 110 kg ten zase potrebuje zhodit len po operacii oboch kolien to ide tazsie
Podla mna ako hovori @sintra. Pis si co jes, adpon jeden den, nie ze ako pises zelenina ovocie. Jest dost masa? Obilniny? Ryby? Mas kazdy den teple jedlo? Jes pravidelne? Nevynechavas ranajky? Skusala si “roztiahnut zaludok?” Cielene pravidelne viac jest? Ja mam 164 cm a 48 kg a som spokojna. Zjem tiez kvazi hocico a nepriberam. Ale keby som velmi chcela tak priberiem 😊. Drzim palce 😉
@dada1617 ahoj, podľa mňa je tvoja váha úplne o.k. vzhľadom k tvojej výške.. ja mám presne o 10 viac ku každej z dvoch mier..a určite nie som extrémne chudá..skôr normálne štíhla..ešte by som aj rada zhodila kilo- dve..ale váha sa mi už ustálila a nejde s ňou pohnúť..závidím, že môžeš jesť čo vidíš..🙂😉
@dada1617 Moj manzel ma 185cm a tiez vahu 110kg, on by mal schudnut a ja zase pribrat....ale tak ako on nechudne, tak ja nepriberam, a to naozaj zjem pocas dna viac nez on, v nasich pripadoch je to spomaleny a zrychleny metabolizmus. So mnou sa chudost taha uz od narodenia, dedicna zalezitost a ani porody a vek to nezmenili, aj ked mi vsetci tvrdili opak, stitna zlaza je ok....zijem preto aby som jedla, chuda budem asi dozivotne, zial mozem jest do prasknutia, samozrejme ze aj neskoro vecer a ziadne obmedzovanie, ale uz som to vzdala a to uzivam pravidelne aj B-komplex...tuto zimu som koli chorobe schudla 5 kil, oblecko som musela vymenit za mensie a teraz po 3 mesiacoch pribrate horko-tazko len 2 kila? A k tomu sa vsetci na mne len bavia, ze kam to do mna ide, kedze v praci tiez nerobim nic ine, len jem. Najhorsie na tom je, ze vsade najdes tisic navodov ako schudnut, ale nikde ziadny ako realne pribrat, ak je s tym naozaj velky problem.
@viera77 no my to mame tak isto ze on by mal schudnut a ja pribrat....akoze niektorí povedia ze mám postavu ok ale niektorí zase ze som dosť chudá...jasne ze je dolezite ako sa ja cítim...len ozaj ze aj pri chorobe dokazem vela zhodit a potom ledva ledva nazad satnik menim tak isto každú chvíľu posuvam tie veci dopredu dozadu 😂 ...mne radi kamoska ze aj B12 je dobra ...presne toto som chcela aj ja napisat ze ma ide porazit ked citam vselijake navody na chudnutie a vzdy si tak poviem ze co tak dobry navod na pribratie 😊....ale ide leto ja som letný zivocich takze viac sportu a hadam to nejak pojde lebo uz som vazne zufala 😊
@lacibo
@liv1 ano, viem, moze byt....prave v stredu idem opat na odbery k imunoalergologicke - lepok a laktoza a ostatne veci im podobne, aj ked doteraz som mala tieto testy vzdy ok, priznaky intolerancii ziadne, ale obaja s manzelom sme "nositelmi" celiakie, krv pozitivna, ale biopsia uz niekolkokrat negativna, no a dcerka je celiaticka uz 4 roky. Moj otec je dodnes aj napriek veku a chuti do jedla stale chudy, kostnata a šlachovita stavba tela, zrychleny metabolimus, komplet geneticka zalezitost v jeho rodine....a ja idem v jeho šlapajach, žial 😔
skus si kupit B12 ale nie vo forme tabliet. pretoze B12 sa uplne rozlozi v zaludku a preto nema zmysel ju takto uzivat. skus najst na nete nejake naplaste alebo nech ti dr. predpise injekcie. a dalej musis vela jest. proste prijem musis prevysit nad vydajom energie a vtedy priberies
@liv1 Starsia dcerka je na bezlepkovej strave uz 4 roky, aj koli nej sa posledne roky stravujeme zdravo a vyzivne, ale predtym a aj teraz je stale chuda ako špagetka, moze jest do sytosti, ale nepriberie, len rychlo rastie, vsetky testy ok, kedze je pravidelne sledovana na xy veci, len ta celiakia. Takze verim, ze je po mne, genetika je genetika. A zase naopak, mladsia dcerka je postavickou na tata, baculiatko nase, a to vela ani nepapa na svoj vek v porovnani s ostatnymi detmi, co zistujem, a pohybu ma az-az, neobsedi ani pri hre, ci kratkej rozpravke v TV.
Ozaj, a vyssie spominanu B12-ku som dostavala vo forme injekcii donekonacna ako dieta, a samozrejme, ze ani tie nepomohli.
@dada1617 skus tak priblizne napisat, co pocas dna jes. Napriklad, co si jedla vcera a kolko. Pri takomto stresovom chudnuti je vacsinou problem, ze ten clovek skratka malo je, rpetoze mu nechuti (napriek tvrdeniam, ze je vela a vsetko, ale v konecnom dosledku, ked sa potom pozries presne na frekvenciu a mnozstva, tak zistis, ze je to malo).
Na zaciatok, ak nedokazes prijat dostatocne vela kalorii na pribratie v normalnej strave, by som to doplnala nejakymi nutridrinkami.