Dievčatá viete mi poradiť obvodného lekára pre dospelých, ktorý by vzal aj pacienta mimo mesto? Kamoška má lekára v Topoľčanoch - len má teraz problém s dýchaním - bolí ju na hrudi, ťažko sa jej dýcha a chripí. Poradíte kam ísť a nečakať na pohotovosť?
v kazdej nemocnici je pohotovost, alebo moze skusit zavolat do sukromnych medicinskych zariadeni (procare, medifera) ci ju vezmu na jednorazove osetrenie.. Ale myslim, ze kazdy jeden vseobecny lekar ma vyveseny cennik vo svojej ambule, ze pacient bez karty je za 20 eur.. Sadni za net a vyhladaj nejakych blizko bydliska a obvolaj si ich...
A ked kamoska zije v BA, preco si nenajde lekara tu? Urcite ju nejaky vezme..
Bývame mimo BA a ked tam idem na dlhšie na návštevu ku rodičom a náhodou mi nejaké dieťa ochorie a je pracovný deň idem ku nejakej detskej lekárke a vždy ma v pohode zoberie, zatiaľ som nikdy neplatila a ani nemali nikdy problem a oni mi vypísali taký lístok ako na pohotovosti. Či je to u dospelých ináč to netusím.
takýto pacient patrí na pohotovosť, netreba váhať, predpíšu aj lieky a platí sa len tuším za ošetrenie na pohotovosti - bolo to vlani 2 eurá, ostatné je hradené zdravotnou poisťovňou a samozrejme sa platí potom v lekárni za recept a doplatok za predpísané lieky
sklamem ta ale ziadny doktor ne nezoberie, pokial si asi neda cle vysetrenie zaplatit, jedine pohotovost