Popôrodné vypadávanie vlasov počas kojenia

janee91
5. dec 2021

Ahojte dievčatá. to že či máte s týmto problémom skúsenosť sa ani pýtať nejdem lebo viem že stým ma problém veľa žien. skôr si idem po radu že čo vám na tento problém pomohlo. chcem ale vedieť čo skutočne pomohlo a nie čo ste počuli že vraj pomohlo. samozrejme nie všetko môžem keď kojím. už ma to dosť štve keď si ráno vyčesávam guču vlasov. musím aj spať s vlasmi v cope lebo sa bojím že keď v noci kojím malého že mu dáky vlas skončí v puse.

mia_von_prag
5. dec 2021

Mne nič nepomohlo, kojila som len mesiac, ale vlasy prestali padať až tri mesiace po pôrode 😐

nikpa
5. dec 2021

@janee91 ani mne nič nepomohlo, asi sa to telo a hormóny proste len musia dať dokopy

pinkgirl
5. dec 2021

Pomôže len čas😉 Ide o normálnu popôrodnú reakciu tela. Tehotenstvom sa vyčerpalo a potrebuje sa dať dokopy, prestane to časom samé a vlasy opäť zhustnú. Treba vydržať 🙂

leniel
5. dec 2021

vôbec nejde o dojčenie. rovnako by ti padali, aj keby si nekojila. Proste hormonálna búrka popôrodná, padá to, čo celé tehu nepadalo. AKo prišlo, tak odíde. Zbytočne investovať do doplnkov, naozaj len vydržať.

sandra151
5. dec 2021

Tak ako píšu vyššie,vydržať, prejde to samé, mne to trvalo cca 3 mesiace. Vlasy boli VŠADE. Mala som doslova plešiny,postupne mi to dorastá :(

leeo
5. dec 2021

podla mna ako to pride tak aj odide. mne zacali opat rast asi 4,5 mes po porode. a mam ich take ako predtym. takze klud, dorastu

andreatytler
6. dec 2021

@janee91 Zrus ten vrkoc pocas noci, to vlasom prospeje. Aj keby mu skoncil nejaky vlas v ustach, nic hrozne sa nestane.
Na padanie vlasov po porode (nie koli kojeniu) netreba nic, len cakat.
Pocas tehotenstva si mala telo nadopovane hormonami a tie udrziavali vlasy v top forme a rastli ako dive. Po porode je v tele obrovsky sok, kedy vsetky tie hormony drasticky padaju do normalu a uz nema co vsetky tie vlasy podporovat a tak zial padaju aj tie. Ak sa to nezlepsi ani po roku, tak potom by som t zacala riesit.

julie19
6. dec 2021

Pomohlo len vydržať 🤷‍♀️ Pýtala som sa doktorky aj kaderníčky na nejaké triky ale nič, len čas ... keď mala dcéra zhruba 9 mesiacov prestalo to a teraz mám kopec takých uletených krátkych vlaskov ktoré sa nedajú ucesat 🤦‍♀️ Ale tak aspoň to dorasta

alexandra2468
6. dec 2021

Mne tiez nic nepomohlo 😃 a trvalo to hrozne dlho. Strasne, fuj. Som ani neverila, ze to vypadavanie vie byt take extremne.

lenvam
6. dec 2021

@janee91 to nieje z kojenia,ja som nekojila a 1 tretina mi vypadla.Ono sa to zastavy cca do polroka.Nic som zbytočne nekupovala.Plesiny pozarastali pekne samé

giulliette24
6. dec 2021

keď má dieťatko 4 mesiace problém skončí sám, zažila som to 3x ako cez kopirák, mala som fóbiu zo sprchy, lebo bol zakaždým odtok komlet upchatý, inak ako cope vlasy nemohli byť
kým tehotenské hormóny držia vlasy na hlave, 3-4mesiace po porode keď sa tehu hormóny vytrácajú, vypadne všetko čo za posledný rok nevypadlo, potom sa obnoví nový rast vlasov

katkami123
6. dec 2021

Mne pomohli tabletky vlasové hnojivo

nika2323
6. dec 2021

@janee91 skúšala som už po prvom pôrode veľa toho, bol to pre mňa šok pri umývaní vlasov to množstvo... Och.. Najviac mi zabralo vlasové hnojivo, to som používala dlho, teraz po druhom pôrode kombinujem a skúsila som lyofilizovaný kolagén v tabletkách a pomohol aj celkovo na pleť a nechty. A na bolesť kolien, ktorá ma po porode trápila.

ngl
6. dec 2021

Tekutý jód. Vedieť o ňom pri prvej dcére tak neprídem o polku vlasov.
https://etabletka.sk/obchod/pkr-jodis-koncentra...

leniel
6. dec 2021

@ngl jod sa nesmie uzivat pri dojceni

ngl
6. dec 2021

@leniel tento je pre kojace, stačí rozkliknut link.

viktory6661
6. dec 2021

@janee91 mne pomohol zinok

monuska1234
6. dec 2021

@janee91 zial sklamem odpovedou aj ja,ani mne nic nepomohlo,pri oboch dcerach povypadavali vlasy,treba to len preckat

euka210
6. dec 2021

@janee91 nic, len cas. Mala som to po kazdom porode a po par mesiacoch ok.

25silvia25
6. dec 2021

@janee91 mne po porode zmizlo ochlpenie na celom tele, okrem obocia a mihalnice 😆 to bolo super, ale do 3 tyzdnov zacalo rast a vlasy padali hned od porodu asi do 5 mesiaca. Syn ma 13 mesiacov a stale kojim. Zevraj to bolo sposobene vyvolanim porodu. Ale urcite je to porodom, kojenim..atd
Uzivala som femibion3 ale nie pravidelne. No a kamaratka rodila mesiac po mne, dopovala sa vitaminmi a nevypadol jej ani vlas (porod tiez vyvolany, koji stale). Umyvala si vlasy tymto samponom a ja ked som si ho kupila, vlasy prestali padat. Neviem ci je to nahoda, ze by prestali prave v tom momente padat aj bez neho ale ak este raz budem po porode urcite ho kupim uz na zaciatku. Nemam co stratit
Vela stastia. A vlasy rastu nove 😊 mne padali tak ze som v sprche plakala a bala som sa ich cesat..teraz nemozem nosit cop lebo vsade vytrcaju 6cm vlasy

skjatqo
6. dec 2021

@janee91 Mne pomaha najviac vysavac.

majlo1234
6. dec 2021

Taktiez nic, je to maximalne nechutne, ale svet je v rovnovahe-pocas tehotenstva som mala mega vlasy, teraz budem plesata😅

liliana212
6. dec 2021

@janee91 takisto nič nepomohlo, len čas. Kojila som 3,5 roka a najhoršie bol prvý rok a pol potom sa to upravilo. Žiadne tablety drahé určite neodporúčam, citala som presne o tom mnoho článkov. Vyzerato hrôzostrašne lebo v tehotenstve vlasy nevypadavaju a po pôrode ide z nich veľa preč aj tie čo sa vtedy udržali a mali vypadnúť čiže telo sa len potrebuje naspäť dostať do rovnováhy. Myslím ze ale vitamíny neuškodia aby boli vlasy zdravé, ja kupujem Biosil je lacný len neviem ci sa môže pri kojeni

patricia91
6. dec 2021

@janee91 Donna hair a na striedačku s Marine Beauty od Gym Beam.. vlasy prestali vypadávať a krásne dorastajú - mne na kútoch a vzadu na krku riadne narástli nové vlasy.. síce to momentálne pôsobí čudne, lebo to nedôjde do gumky, ale to bude za chvíľku ok 😉

aneta129
7. dec 2021

@janee91 nič ti nato nemôže.... Vyckaj času jak hus klasu.... Ako rýchlo vypadli, tak rýchlo aj nárastu... Ja som polroka po, kojím a pred 2m som mala kúty do slova kúty na hlave a dnes v tých kútoch mam husté čudo centimetrove 🤣🤣🤣.
Ja som si ani nič nekupovala, počkaj, vypadnú, daj sa podstrihnut a budúci rok budeš opäť sexi maminka.... Máme známu kaderníčku a dermatológicku v rodine, oni dva sa zhodli, že vážne nič nepomáha nato, že môžeš mať šampón aj za 100 eur, a jest vitamíny za 1000 eur.... To sú hormóny a s tým nič neurobíš.... A to je s tými liekmi na vlasy ako so sektou.... Ked veríš, veríš tomu všetkému co povedia a potom. Sa to aj všetko naozaj deje.... ☺️ Takže vážne nezúfaj, nebudeš plesata a aj keď si videla niekdy zenu, čo mala vážne veľmi riedke vlásky na hlave, tak nebola plesata kvôli tomu, ale mala inú vážnu diagnózu, kde tie vlasy proste nerastú....

aneta129
7. dec 2021

@skjatqo asi tak haha... Lebo tie vlasy sú všade.... A kúpeľňu poumavam a keď vidím vlasy som už alergická všade sú, dám prať... V práčke, na prádle, chumace mojich vlasov, neviem ako sa dostávajú do tej práčky haha.... A proste keď fenujem tak lietajú okolo mňa, všade sú.... Malej z plienky ťahám vlasy, zo zadocka, všade sú moje vlasy..... Takže vysavac pomáhaj najlepšie

aneta129
7. dec 2021

@25silvia25 neverím, že je nevypadáli vlasy.... Tak potom jej ani nerastú nové... 🤦‍♀️ Každému padajú vlasy aj v tomto jesennom a zimnom pocasi... Aj chlapom, nie len tým majú plesiny ale aj tým co majú husté vlasy.... Ja mam doma aj moje vlasy na dlážke ale aj môjho muža sú vlasy všade...
Kamoska je potom z dajakéj sekty haha, ze verí tomu, že jej vlasy nepadu.... A vôbec to nie je tým, že ti pôrod vyvolali... Sú to hormóny.... Ja SOM ani nerodila a vlasy mi padali aj dávno pred sekciou stále na jeseň a po sekcii toho roku brutálne mi vypadali.... Som plesata bola a nezjedla som žiadnu tabletku, lebo kojim a samé z ničoho nič rastu jak bláznivé.... V mojich kútoch kde neboli nedávno uz vlasy mam teraz také baby vlásky,husté cudo a veľa, strasne vela

whitebubble
7. dec 2021

No ja by som veru necakala ale tak kazdy ma ine skusenosti. Tabletky, ano ale zalezi ake a najviac tonikum lebo to je priamo na vlasy.

vanilka83
7. dec 2021

Ja som tiez bola na tom tak isto ako milióny inych zien po porode a pri kojeni... Niekde som čítala teoriu ze vlasy prirodzene vypadávaju kazdemu kazdy den len u niekoho je to viac u niekoho menej je to prirodzeny cyklus zivota vlasov a pocas tehotenstva vlasy prestavaju padat kvoli nejakym hormonom a tym padom po porode ked uz sú hormony zas v inej rovine zas znovu začínaju vypadávat a tym ze tak dlho nepadali(pocas tych 9 mes.) tak potom je to preto tak vela naraz... Musia sa proste ocistit tie folikuly ale po par mesiacoch sa to zasa znovu dostane do normálu ako pred tehu, lenze samozrejme u kazdej to trva rozne dlho.

skjatqo
7. dec 2021

@aneta129 Najhorsie bolo ked sa syncek zacal batolit a vlasy pojedat. To som cely den iba dlazku kontrolovala 😉))