Popôrodná úzkosť

mattina8991
14. sep 2023

Ahojte maminky, prešla ste si niektorá úzkosťou po pôrode? Mám dva mesiace od pôrodu a stále trpím úzkosťami, beriem aj AD a chodím aj na psychoterapie. Zaujíma ma koľko tieto stavy pretrvávali u vás ? Niekde som čítala, že to odoznelo ženám samé od seba 😊 aj keď viem, že je to individuálne 😊 každú skúsenosť si rada prečítam.

syla88
14. sep 2023

@mattina8991 Ahoj. Ja som si tým prešla. Napokon som to zvládla bez AD, veľmi mi pomohla moja viera a rodina. No držalo ma to zhruba 4,5 mesiaca, potom to našťastie odznelo. Mala som veľmi náročné bábätko, o to ťažsie to celé pre mňa bolo. Ale neboj sa, ty si nastavená na liečbu, takže u teba to určite pominie skôr. Veľmi ti držím palce. A ako niekto s vlastnými skúsenosťami ti hovorím, že bude aj lepšie, ešte prídu aj velmi pekné dni. Len tomu ešte dopraj čas. Drž sa, prajem ti veľa síl!

klip0
14. sep 2023

Ahoj, tiež som si tým prešla a bez AD a trvalo to vyše roka.
Ty liečbu máš, verím že to nebude dlho trvať. Veľmi ti držím palce a posielam veľa síl. Si skvelá žena aj maminka

mattina8991
autor
14. sep 2023

Dakujem žienky ❤️ mám liečbu ale je neefektívna , mám veľmi slabučké AD, preto ma zaujíma koľko to trvalo 😊

marianarem
14. sep 2023

@mattina8991 U mna len asi prve 4 tyzdne, potom to ustalo. Ono to podla mna zavisi aj od toho, ako ma zena sancu sa vyspat a oddychnut si. Ak babatko zle spi, tak to moze trvat aj dlhsie.
Ale inac by som povedala, ze aj ked som uz nemala uzkosti a panicke stavy, tak uplne som sa po psychickej stranke spoznavala az po takych 3 mesiacoch. Vtedy sa mi zacalo zdat, ze uz ma porod psychicky nijako neovplyvnuje, ze som uz z toho vonku.

mattina8991
autor
15. sep 2023

@marianarem ja mám chvalabohu malú ako anjelika, spinká celú noc, takže si aj oddýchnem a tiež mám obrovskú pomoc od rodíny. Ale ženy píšu, že väčšinou to prejde po troch mesiacoch 😊