Ahojte mamičky a oteckovia,
Moje meno je Nina, mám 24 rokov a som študentkou Lekárskej fakulty v Košiciach. Zaujímam sa problematikou popôrodnej depresie u žien a mužov a z tohto dôvodu, som si túto tému zvolila na diplomovú prácu. Nakoľko táto problematika je rozšírená, trpíme nedostatkom informácií na túto tému a stále je táto téma "tabu" som sa rozhodla práve pre ňu. Je dôležité si uvedomiť aká popôrodná depresia dokáže byť nebezpečná.
Vyplnením dotazníka, ktorý je špeciálne vytvorený na identifikáciu PPD by ste mi veľmi pomohli.
Dotazník Vám zaberie maximálne 5-10min. Je anonymný a nezávislý od dátumu Vášho pôrodu.
Link na dotazník:
https://forms.gle/m41jSqEkXsy65X5w8
Dotaník slúži na zozbieranie reálnych čísiel a percent, ktoré by som mohla následne interpretovať ďalej a pokúsiť sa zvýšiť povedomie o tejto téme.
Obrovský si vážim Váš čas a snahu o pomoc.
ĎAKUJEM!
Mamičky, musím sa pani / slečny autorky zastať, myslím, že dotazník je zložený z jednotlivých škál či oblastí, ktoré už boli vytvorené a štandardizované predtým, teda inými výskumníkmi (okrem tých posledných otázok, áno). V prípade ak sa mýlim, určite slečna / pani zváži isté preformulovanie, no ak sú tie položky v dotazníku / jednotlivých škálach už presne dané, “upraviť ich nemôže”. Autorka, držím palce s diplomovou prácou, nepochybne veľmi užitočná téma 🙏🍀🙂
@anjelicek26 Súhlasim s Vami, veľmi rada by som ho sformulovala inak, poprípade upravila, použila iné otázky no bohužiaľ, je to štandardizovaný dotazník, ktorý vytvorili výskumníci v tejto oblasti, ktorý sa používa a slúži na vznik oficiálnych štúdií nielen na Slovensku v tejto problematike a ja doň nijako zasahovať nesmiem.
Ďakujem Vám veľmi pekne za vyplnenie.
Nechces to najprv prerobit? Strasny je ten dotaznik... ak je problem zo zaspavanim a unavou prejavom depresie, tak dovi dopo... proste moje dieta sa hodinu koji, pol hodinu odsavam a o dalsiu 1,5h je hore... s toho vychadza - nizky level dobitej baterie, unava... odpovede uplne zakladne 4 klikacie moznosti, ziadne normalne rozpisane, doplnujuce informacie, cele zle... ak vdaka tomuto spravis diplomovku ehm... popracuj na tom, kludne si tu nechaj poradit, baby vedia.. radsej nech je to na 15 minut dotaznik, ako taketo nieco... nic s toho nezistic, co si nevedela predtym...viem to vyklikat na depresiu a aj na happy smiling mom do tych 5 minut... na co je to potom...