Popôrodná depresia

14. jan 2022

Ahojte,prosim vas tie,co ste mali skusenost s poporodnou depresiou.Ake antidepresiva vam najlepsie zabrali?Ako dlho ste ich brali?Dakujem.

luccija
14. jan 2022

To nechaj na lekára to, čo pomohlo jednej nemusí druhej.Aj dĺžka uzivania liekov môže byť rok aj roky.Ako sa cítiš?

vanda323
14. jan 2022

Presne ako ti radia @luccija ti vo zabralo mne, nemusí tebe, ale k veci prešla som si ňou.. .a bohužiaľ vykľula sa z toho aj iná psychická porucha s ktorou bojujem.
Dôležité je neviem teda aký máš stav ale mne vadil detský plač až tak že som si bola schopná ublížiť len aby som ho nemusela počuť. Ak sa dostaneš do takého štádia je treba to niekomu povedať aby dieťa od teba vzal kým sa to neupokojí.

anne_mary2
14. jan 2022

na liecbu sa treba opytat lekara, nie tu 🙂) Je to veelmi individualne, lekar najlepsie zhodnoti co ti treba / netreba, resp staci.

mimimami3
14. jan 2022

Skus najskor patrat po pricine. Mne uz tiez chceli predpisat antidepresiva, nebudem Ti pisat, ake zle to bolo, ale velmi... len som este mala predtym odstaviť dieta od kojenia a prist si po recept. No medzitym sa potvrdilo, ze to je hormonalneho povodu, dostala som na tri mesiace utrogestan a akoby utal, do tyzdna prudke zlepsenie... Zazila som to 3x, po kazdom porode, po kazdom intenzivnejsie nez po predoslom. A utrogestan mi pomohol vzdy. Takze by som bola zbytocne jedla antidepresiva... Skus najskor zajst za gyne, nech Ti urobi hormonalny profil, mozes to mat tiez tak ako ja... Ak nie, antidepresiva mozes skusit i potom (samozrejme, na odporucanie lekara).

luccija
14. jan 2022

@mimimami3 áno často sú to prudké výkyvy hormonov veď vieme čo so ženami spraví obyčajny menzes a PMS či menopauza.Nieto ešte taká fyzická a psychická záťaž ako je pôrod.A veľa x to je len adaptácia na novú situáciu zodpovednosť, únava...nezlahcujem popôrodnú depresiu, ale často sa hneď pri prvom plačiči neprespatej noci dáva nálepka depresia a lieky
Na každú zmenu si treba zvyknúť aj, keď prácu meníme sme pár dní vystresovaní a neisti....citlivejšie ženy majú adaptáciu horšie dôležitá je podpora rodiny a v tomto to bývalo lepšie, keď rodiny žili viac spolu, žena vedela, že jej niekto pomôže.

autor
15. jan 2022

@luccija Citim sa ok,iba ked place (ma koliky), tak sa citim zufalo a frustrovane,ze nic nezabera a placem tak raz za den,ale fungujem normalne,staram sa,tak neviem,ci su to hormony alebo to uz nie je ok.

autor
15. jan 2022

@vanda323 aka,ak sa smiem opytat?

autor
15. jan 2022

@anne_mary2 samozrejme,iba som chcela vediet,ak zeny maju s nejakym liekom dobru/zlu skusenost.

autor
15. jan 2022

@mimimami3 dakujem,to je dobry napad.

vanda323
15. jan 2022

Úzkostná, panicka generalizovana porucha.