Stretli ste sa niekedy s tým, že si lekárka vypýtala poplatok za elektronický recept?
nie
Nie
Nie. Treba sa ist stazovat do poistovne,alebo na urad pre dohlad...
Nie, pytala by som doklad o platbe a zuadala vratku cez poistovnu.
@majka777 nikdy. A to mam vsetky lieky pre seba, dieta, muza na erecept vzdy.
Za vypisanie e-receptu nie su ziadne poplatky, napriek tomu som sa stretla s tym, ze niektori lekari poplatok pytaju.
Nie veru. No ako nejak ma to ani neprekvapuje, niektorí tí lekári už nevedia, za čo všetko si pýtať nejaký ten poplatok
A to ani nekomentujem to, že v júni sa mi dostane do rúk od zamestnanca bloček od lekára, s poradovým číslom 1. Ako keby lekár preventívky, nerobil. A toto daňová správa nevidí? Šak načo zavádzala ekasy a povinnosť pre lekárov evidovať platby.
Je to trestne, treba normálne nahlásiť
@klaudi31 Tiez si to myslim. Pacient by sa mal ohradit, pytat si blok z reg pokladne, alebo povedat, ze sa bude dotazovat na kontrolnej institucii. Ak to bez slova a bez blokov budeme platit, budu pytat vsetci a za vsetko. Samostatna kapitola su zubari. Ale ak si vela zien tu na MK naivne mysli, ze cim vacsia cena, tym vyssia kvalita a su ochotne platit, ceny sa budu len a len zvysovat. Niekedy by si bolo treba pozriet firmu svojho lekara na stranke, kde sa uverejnuju uzavierky hospodarenia. Vola sa Finstat. To by ste boli prekvapene.
Nie a keby áno, poslala by som ju do faka. Asi tak. Nehoráznosť, čo si tá biela mafia dovoľuje.
nie...