Potrebujem okuliare +1 ,no nemám momentálne na sklá a ram cca 100€.chcem sa opýtať tie z obchodu a drogerky za cca 5€ sú fakt hlúposť či urobia svoju vec? Na čítanie poyrebujem
Tak záleží no. Osobne by som to skôr riešila niekde v optike, aj keď majú byť okuliare len na čítanie. Zrak je len jeden.
Moja svokra take nosi na citanie a je v poho, dioptria sa jej nemeni. Na celodenne nosenie by som isla do lacnejsej optiky. Ale v zasade ked tam nemate nic cylindricke, tak ta kvalita tak rozdiel na byt nemusi.
Mne povedal lekar, ze uplne na to obcasne citanie stacia take lacne... Ale nakoniec sa to u mna vyriesilo slabsimi sosovkami. Ked som mala silnejsie sosovky v oku (-2), na citanie som potrebovala okuliare. Teraz mam sosovky -1 a aj citat viem zase dobre.
Pripadne vyskusaj, riskni to, ak ti to netreba stale..
Uplne v pohode, ja cakam po operacii kedy mi budu moct predpisat. Tak som si kupila z DMky za par eur (do 5€ stali,). 1,5 aj 2. Nie su dokonale ale zatial postacia
presne na take ze vylustit krizovku, precitat vecer par kapitol z knihy, ci recept pri vareni su idealne, ale na dlhsie nosenie napr 8 hodin v praci v kancli uz radsej z optiky aj s filtrami
zalezi od dioptrii a ci su aj cilindre
@kacena4 píšem že len +1na citanie
a to si mala vymerane na optike ci u lekara? lebo pravdu povediac neviem ci niekoho poznam co nosi okuliare zeby mal obe dioptrie rovnake a prave na celom cisle 😀 naviac bez cylindrov a pod. to moja mama vravi ze ma +1 ale ona u ocneho ani v optike nikdy nebola len poskusala okuliare v obchode a povedala si ze tieto jej sadnu 😀 ako som pisala vyssie, na obcasne pouzitie su jej fajn, precita recepr, krizovku, noviny...ale ked chces do prace ci na viac hodin denne radsej investovat...
inak moj manzel si objednal z aliexpressu do prace za 20-25 eur ...su genialne a presne aj cylindrami, rozpatim kolko ma madzi ocami, sirka nosa vsetko sa uvadzalo ako ked mas papier od ocnej... vlastne sme ho kopirovali a poslali ako prilohu keby sme nieco zle vyplnili...
@zoro9836 https://www.aliexpress.com/item/32947171680.htm... kupoval obycajne bez filtrov a serepeticiek na skusku pozeram vtedy 19,33 eur stali
@cickamon u ocneho
Tuto vyrobia presne podla receptu https://www.okuliare.sk/
ja mám z DM a slúžia 🙂