Pomôžu mi okuliare z obchodu?

2. máj 2022

Potrebujem okuliare +1 ,no nemám momentálne na sklá a ram cca 100€.chcem sa opýtať tie z obchodu a drogerky za cca 5€ sú fakt hlúposť či urobia svoju vec? Na čítanie poyrebujem

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
1natasa1
2. máj 2022

Tak záleží no. Osobne by som to skôr riešila niekde v optike, aj keď majú byť okuliare len na čítanie. Zrak je len jeden.

kiki68
2. máj 2022

Moja svokra take nosi na citanie a je v poho, dioptria sa jej nemeni. Na celodenne nosenie by som isla do lacnejsej optiky. Ale v zasade ked tam nemate nic cylindricke, tak ta kvalita tak rozdiel na byt nemusi.

ichbinich
2. máj 2022

Mne povedal lekar, ze uplne na to obcasne citanie stacia take lacne... Ale nakoniec sa to u mna vyriesilo slabsimi sosovkami. Ked som mala silnejsie sosovky v oku (-2), na citanie som potrebovala okuliare. Teraz mam sosovky -1 a aj citat viem zase dobre.
Pripadne vyskusaj, riskni to, ak ti to netreba stale..

tykat
2. máj 2022

Uplne v pohode, ja cakam po operacii kedy mi budu moct predpisat. Tak som si kupila z DMky za par eur (do 5€ stali,). 1,5 aj 2. Nie su dokonale ale zatial postacia

cickamon
2. máj 2022

presne na take ze vylustit krizovku, precitat vecer par kapitol z knihy, ci recept pri vareni su idealne, ale na dlhsie nosenie napr 8 hodin v praci v kancli uz radsej z optiky aj s filtrami

kacena4
2. máj 2022

zalezi od dioptrii a ci su aj cilindre

autor
2. máj 2022

@kacena4 píšem že len +1na citanie

cickamon
2. máj 2022

a to si mala vymerane na optike ci u lekara? lebo pravdu povediac neviem ci niekoho poznam co nosi okuliare zeby mal obe dioptrie rovnake a prave na celom cisle 😀 naviac bez cylindrov a pod. to moja mama vravi ze ma +1 ale ona u ocneho ani v optike nikdy nebola len poskusala okuliare v obchode a povedala si ze tieto jej sadnu 😀 ako som pisala vyssie, na obcasne pouzitie su jej fajn, precita recepr, krizovku, noviny...ale ked chces do prace ci na viac hodin denne radsej investovat...
inak moj manzel si objednal z aliexpressu do prace za 20-25 eur ...su genialne a presne aj cylindrami, rozpatim kolko ma madzi ocami, sirka nosa vsetko sa uvadzalo ako ked mas papier od ocnej... vlastne sme ho kopirovali a poslali ako prilohu keby sme nieco zle vyplnili...

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cickamon
2. máj 2022

@zoro9836 https://www.aliexpress.com/item/32947171680.htm... kupoval obycajne bez filtrov a serepeticiek na skusku pozeram vtedy 19,33 eur stali

autor
2. máj 2022

@cickamon u ocneho

tannja
2. máj 2022

Tuto vyrobia presne podla receptu https://www.okuliare.sk/

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ibrunova
2. máj 2022

ja mám z DM a slúžia 🙂