Pomôžte mi s únavou!!Aké vitamíny na získanie energie?

angie_l
6. sep 2019

Ženy prosím vás poraďte mi niečo na únavu nejaké prírodné vitamíny ktoré môžem užívať aj pri kojení,spánku mám už dostatok aj v noci sa ešte dcérka budi ale aj na obed si zvyknem snou pospať ale unavená som cely deň mám problémy aj zo štítnou žľazou ale to je len trosku nad čiarou normalu zevraj tak nejak by mi to nemalo robiť zlobu

popolusska
6. sep 2019

@angie_l po celu dobu kojenia brat kyaelinu listovu...

janci05
6. sep 2019

Skus doplnit zelezo.

slavkasobanska
7. sep 2019

Neviem či môžeš , ale ja som brala pestrec majoránsky

allyycek
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
monika2012
7. sep 2019

@slavkasobanska ostropestred mariansky

nell77
7. sep 2019

Kremelina pozrite

eliska13
7. sep 2019

@angie_l a ako si na tom s vodou, stravou?

monika2012
7. sep 2019

@angie_l Pravdepodobne mate velmi nizku hladinu vitaminu D v krvi (nic nezvycajne, ma to cca 80 percent europanov. Dosledkom toho je neskutocna unava a spavost (stavy, ako ma hnedy medved v zime). Tiez znizena imunita, malo energie.
Moja rada: doplnte si vitsmin D3/K2.
Funguje to. Overene to mam na dcere, na sebe aj na manzelovi. Zaroven Vam viem posunut osvedceny vitamin, ktory uziva moja rodina, lebo mam doma este jedno neotvorene balenie.
Za pokus to stoji.
Ucinok nastupi uz po par dnoch, ale treba uzivat denne a dlhodobo. Ludia to podcenuju. Nase telo veeelmi potrebuje tieto dva vitaminy. Pogooglujte si o tom a uvidite.

monika2012
7. sep 2019

@angie_l Podla najmovsich vyskumov by mala kojaca matka prijat 6000 IU vitaminu D3 denne.
Ak chcete uzivat zelezo, to sa lepsie vstrebava spolu s vitaminom C.
B - komplex je tiez fajn, aj magnezium.

slavkasobanska
7. sep 2019

@monika2012 nie ja som brala pestrec majoransky , je to v rôznych formách , ja mam olej za studena lisovaný

monika2012
7. sep 2019

@slavkasobanska Tak to sa ospravedlnujem. To nepoznam.

slavkasobanska
7. sep 2019

@monika2012 veď to je v poriadku

patys123
7. sep 2019

Je fajn absolvovať aj krvné vyšetrenie kde ti zistia stav železa nejaký ten krvný obraz a podla toho sa zariadiť, pripadne spomínaný vit. D! Ten aj mne pomohol a hlavne teraz keď bude menej slnka netreba podceniť aj ako prevenciu proti osteoporóze. No a ďalej všetky spomínané vitamíny a veeela vody 💧💧💧
A ešte jedna super vecička je ak mas možnosť aspoň raz za čas vypadnúť od detí niekde sama, s kamoškami alebo manželom aspoň na 2-3 hod. podľa toho ako ti to dojčenie umožní, na kávu alebo si zacvičiť alebo hocijaký pre teba relax, možno aj pohyb ta nastartuje-neskutočná psychohygiena
Držím palce, ja som toto mala pri pri synovi a žiadna sranda 😁

maris5
7. sep 2019

@angie_l kedy si bola naposledy na testoch na stitnu zlazu? Chod opat, mne sa niekolko mesiacov po porode tak zhorsil stav, ze som nebola schopna vstat k dietatu. Doslo mi po mesiaci, ze by som mala zajst na kontrolu, ze toto moze byt problem. A naozaj, vysledky som mala velmi zle.

zuzanaam
7. sep 2019

@slavkasobanska dajte latinský názov, pretože také niečo neexistuje

zuzanaam
7. sep 2019

Je to štítnou žľazou, mám to isté. Ak už máte dostatok spánku, kvalitnú stravu, ten vit. D tiež nemusí byť na škodu (odporúčam čistený rybí olej, nie len kvôli D-čku, pomáha nastoliť hormonálnu rovnováhu), tak proti únave pomáha paradoxne pohyb. Nič nasilu, ale neostať letargicky sa ponevierať doma, ale ísť na prechádzku, na vzduch. Mne to pomáha, držím palce. A ešte na podporu by neuškodili adaptogénne byliny, ako ženšen, eleuterokok a pod.

slavkasobanska
7. sep 2019

@zuzanaam pestrec majiransky asi preklep , je zo bodliak taký fialový

allyycek
7. sep 2019

Žienky, je to ostropestrec, alebo aj pestrec mariánsky 😉 Vyzerá, ako bodliak. Môj otec je bylinkár. Pila som z neho čaj a aj kvapky som mala. Je dobrý aj na pečeň, ale aj na štítnu. Počas kojenia sa vraj neodporúča.
@zuzanaam
@slavkasobanska

allyycek
7. sep 2019

@slavkasobanska
@zuzanaam Silybum marianum

slavkasobanska
7. sep 2019

@allyycek dakujem za pomoc

lamadore
22. sep 2019

Tiež sa ho chystám užívať.