Prosím vás o rady na velku bolest zadnych zubov,pravdepodobne mi este neprerezana osmnicka tlaci na zuby pred nou.z ktorych mam uz vybrate nervy(cca. 2 tyzdne) ale stale bolí...cítim tlak aj citlivost na chladne napoje...trva to uz skoro 2 tyzdne a posledny tyzden sa mi uplne obmedzilo otvaranie ust,sankou pohnem trosku,vmestim do ust len malu lyžicku ☹ nedokazem sa poriadne najest a velmi to boli pri akomkolvek pokuse otvoreni ust...Zubar mi tvrdi ze staci len cvičit-že sa to uvolni,ale uz je to tyzden a mne sa nelepší...skušala som všeličo-vyplachy,nahrievanie infra aj bio lampou,vlhke teplo,corsodyl gel... nelepší sa mi to a usta otvorim tak horko ťažko na dva prsty ☹ veľmi Vás prosím ak má niekto skúsenosť - poradťe čo by mi zabralo a dokazala by soom konecne otvorit usta ako treba! Ďakujem pekne!
nemas aj zapal celustnych klbov??
možno by si sa mala ukazať zubarovi, ja som z toho skoro dostala zapal trojklonneho svalu, ked sa mi prerezavali stoličky. a pritom stačilo uvolniť dasno nad stoličkou...
vymeň zubára 😀
Tak momentálne mám rovnaký problém. Jedného dňa som neotvorila ústa. Prišlo nahrievanie, lieky, kašovitá strava, cvičenia a dnes je to polroka a za mesiac mám operáciu čeľustného kĺbu v Košiciach. Určite nenechaj svoj problém len tak a otravuj svojho zubára. Ak je to problém čeľustného kĺbu, musí to postúpiť stomatochirurgovi. Sám neurobí nič.
ešte to môže byť zápal okostnice - prednedávnom som to mala, mne sa ani lyžička nezmestila do úst. ale cvičením sa to iste nenapraví 😉 ani nič z vyššie spomínaných.
No by som mu asi rozkopala ordinaciu za take týranie ... ze rozcvicit ... že ústa neotvarat ... No to sú mi metódy !!! Porad sa s nejakým iným zubarom, prajem skoru úľavu.
Mne sa pred dvoma týždnami začala prerezávať osmička a rozbolela ma príšerne aj 6stka. Najprv som si myslela, že to bolí prerezavanie ale bolel to nerv na 6 tke. Išla som k zubarovi, vytrhol mi nerv a vyčistil kanáliky a dal mi tam liečivu vložku. Bolesť neprestala aj napriek tomu, že mi vraveli aby som počkala,som šla na druhý deň späť. Znova mi to otvorili a vyčistli a zrejme dôkladne, dali mi tam vložku s malým otvorom na 3 dni a bolesť odišla. za 3 dni mi tam znova dali liečivu vložku a odvtedy mám pokoj. ale mala som aj opuch a zvýšenú teplotu a taku hrčku zrejme hnisu ktorá sa mi postupne zmenšuje. Ja som rada, že som sa nenechala odbiť a hned som išla a mám svatý pokoj. za týžden mi idú dať normálnu blombu na zub. Ak je tam citilovosť nechali ti tam kúsok nervu alebo to slabo vyčistili. určite by som ich žiadala o znova otvorenie a prečistenie. Mne to pomohlo a urobili to zadarmo ako reklamáciu. ešte sa obávali,že to asi budú musieť vytrhnúť,lebo mám zjavne zahnutý kanálik. prd makový ten prvýkrát to urobili na 5 minut aj so zaplatením a tak to aj vyzeralo. Netrhali mi prvý nerv,tak som vedela ako to má naozaj prebiehať. určite to nemá silno bolieť po vytrhunutí ale pobolievať a bolesť má postupne slabnúť a nie sa stupnovať....ak sa stupnuje alebo nepolavuje,stala sa chyba.
keby si co i len jeden chlap precital iba nadpis,povedal by ze ano 😀 .....
moj nazor je neviem
Ahoj no ja som mala strašné sviatky dostala som zapal okostnice je to strasna bolest a to že sa nedaju otvoriť usta ani nevravím korene su uz von ale sanka stale boli ako dlho budem ešte trpiet
@ a nemáš náhodou zápal trojkladného nervu???,, utekaj obvodnému nech Ťa pošle na neurológiu !!!!! toto vôbec nemusí byť zo zuba, POZOR na to, je to nebezpečné, môže Ti ústa vykrútiť a zostane Ti to tak !!!! bež k lekárovi, nie k zubárovi, prednedávom sa s tým trápil mooj mm a pred pár rokmi moja mama...
Presne na tento problém sú homeopatiká Cheiranthus cheiri 9CH len si to budeš musieť objednať v lekárni, lebo bežne to istotne nedržia. Užíva sa 5 granúl 2x denne, nalačno minimálne 10-15 minút pred jedlom.