Pomôže čierny cesnak na zníženie zlého cholesterolu?

26. dec 2024

Cierny cesnak - cholesterol, srdce, antioxidant, nemate niekto skusenost, ci pomoze na znizenie zleho cholesterolu? Dakujem

katik22
26. dec 2024

Mamina ho užíva , pomáha jej .. skús sa opýtať aj v lekárni

taktotedanie
26. dec 2024

Nie
Treba upravit stravu a ziv styl, ak to nepomoze riesila by som lieky ktore pomahaju inak cievy budu preplnene cholesterolovymi platmi a to je zaciatok katastrofy

autor
26. dec 2024

@taktotedanie Ja som uz zufala, ja ani neviem, co mam upravit, ked nejem udeniny, ked si dam 1 parok 3x do roka to je vela, vyprazane skoro vobec, alkohol nepijem, nefajcim, kavu nepijem ☹ Je fakt, ze jedina moja nerest je cokolada, ale tiez jej nejem na kila.

taktotedanie
26. dec 2024

Ved si staci zadat do googlu nizkochlesterolova dieta+pohyb+ ak mate nadvahu urcite schudnut nie je len vyprazane a udeniny a cokolada a nieje to ani o tom, ze len obeznejsi ludia maju zvyseny cholesterol, aj ludia co s topankami vazia 50kg ten cholesterol zvyseny maju
Niekedy je to jednoducho aj vekom, metabolizmus sa spomaluje alebo aj geneticky podklad
Arterin ste neskusali? Ak sa inak nebude dat tak statiny od lekara, vzdy lepsie ako zit roky so zvysenym cholesterolom a upchatymi cievami

autor
26. dec 2024

@taktotedanie Vekom u mna asi ano, mam 50r a liecim sa z kardio. Tu dietu si urcite pozriem a skusim pridat aj pohyb, len ja sa trapim s tachykardiou a pri najmensom pohybe mi ostava zle ☹ Dakujem za radu ❤

oli18
26. dec 2024

Cholesterol byva vysoky zo stresu.

autor
26. dec 2024

@oli18 Toto mi povedal aj kardio a myslela som si, ze keca 🙊

oli18
26. dec 2024

Nekeca. Ja som, aj moja mama bola stihla a cholestetol mame vysoky. Lenze je tiez pravda, ze farma firmy rokmi umele dvihaju hranice nielen choresterolu kvoli vacsej spotrebe liekov.

stanulienkat
26. dec 2024

Ak chces najprv prirodne, tak skus Armolipid.

taktotedanie
26. dec 2024

Stresujete samu seba a vybera si to svoju dan
Na tachykardiu mate lieky predpokladam

autor
26. dec 2024

@stanulienkat Hladam, co by bolo take naj, lebo lekar mi odporucil Arterin, ale ked som si precitala, aka je to zataz na pecen a oblicky a ludom, co ho brali sice cholesterol klesol, ale mali po nom zle pecenove testy, co predtym nemali, tak sa mi do toho vobec nechce. A nasla som Cierny cesnak a nevyzera to tak zatazujuco, ako ten Arterin.

huginko
26. dec 2024

Ja jedávam otruby, cholesterol sa mi znizil

autor
26. dec 2024

@taktotedanie Ano, beriem Nebilet polku rano. Nestresujem sa sama, mam doma tazku situaciu a ano, stres ☹

autor
26. dec 2024

@huginko Fiha, dakujem za tip, toto by mi nenapadlo ❤

stanulienkat
26. dec 2024

Vsetky lieciva maju neziaduce ucinky. Treba si vybrat mensie zlo. Ukladanie cholesterolovych platov je nebezpecne.

sisska96
26. dec 2024

Daj si každí deň jednu lyžičku jablčneho octu

autor
26. dec 2024

@stanulienkat Uplne suhlasim, ale zhorsit pecen si fakt nechcem, tak na zaciatok chcem vyskusat ine varianty a ked to inak nepojde, lieky mozem zacat brat vzdy.

stanulienkat
26. dec 2024

Dodržiavaš diétu? Nejes mastné, sladkosti, krémové plnkové zákusky... alkoholu sa treba vyhýbať.

autor
26. dec 2024

@stanulienkat Zakusky vobec nejem, nechuti mi to cely zivot, alkohol tiez vobec nepijem, nikdy som nebola opita, mastne tiez skoro vobec, ani udeniny, jedina nerest je cokolada, ale to si dam kazdy den jeden pasik, co su tie 4 male kocky, nie viac. Neviem, ci je to az taky prehresok, ale asi sa jej skusim vzdat aspon na cas, ci to pomoze

huginko
26. dec 2024

Treba skúsiť, mne to fakt pomohlo...

autor
26. dec 2024

@huginko Ako casto ich jes a v akej forme?

taktotedanie
26. dec 2024

Nezhorsis je kopu moznosti liecby

huginko
26. dec 2024

Dám si za lyžičku a zapijem vodou. Navyše mne aj chutia 😉kazdy deň. Ale kľudne môžeš zamiešať do jogurtu.

autor
26. dec 2024

@huginko Dakujem, vyskusam 🙂

vakatko
26. dec 2024

Áno cesnak pomáha znížiť cholesterol, aj Hloh pozri účinky + okra, kurkuma, rybí olej..
Vylúč bravčové mäso, mäsové výrobky, rafinované obilniny a oleje ..
Niacín tiež znižuje cholesterol.

veselo_neveselo
26. dec 2024

Na znizenie cholesterolu pomaha dieta.
Vyluc vsetky zivocisne tuky zo stravy, a obmedz rastlinne na minimum.

Pridaj ovsene vlocky, strukoviny, zeleninu, co najviac zelenych salatov. Trochu orechov, obcas trochu avokada.

Velmi dobry ked.je treba znizit rychlo, je aj ibiskovy caj, ale musi sa pit z ozajstnych kvetov, dost silny a dost vela. A je dost nechutny, takze dlhodobo sa to asi neda. Len take pitie ovocneho caju v ktorom je trochu ibisteka nestaci.

To ze nejedavas udeniny a nepijes je fajn, ale na dobry cholesterol to nestaci.

autor
27. dec 2024

@huginko Ake otruby si kupujes, ovsene alebo psenicne?

sashenka26
29. dec 2024

Čierny cesnak NAOZAJ pomáha znížiť cholesterol.Sú o tom mnohé štúdie. Dokonca aj zdravot.personál v SÚSCCH o tom školili. Naša skúsenosť v rodine-mne osobne z hodnoty 7 na 4,5 po 4 mes.užívania denne , môjmu otcovi aj mojej mamke obom klesol pod 5. Susedovi tiež. Treba užívať dlhodobo a k tomu ten jablčný ocot je super. Nik z nás zatiaľ statiny neužíval.

sashenka26
29. dec 2024

Plus je výborné pridať ešte Omega 3 rybí olej a Koenzým Q10.

autor
30. dec 2024

@sashenka26 To je super, dufam, ze aj mne pomoze, uz som si objednala zasobu na 6 mesiacov. Ten rybi olej pozriem tiez 🙂